Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 38 συνταγές
Νόστιμο, όχι μόνο εποχιακό γλυκό, αλλά και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 κούπες ζάχαρη λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr40 φύλλα κρούστας 500 γρ. βουτυρο λιωμένο 300 γρ. καρύδι τριμμένο 1 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλλο Για το σιρόπι 650 γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 80 γρ.[...]
Πηγή: akispetretzikis.comYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο 1 κούπα βούτυρο[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1200 γρ. καρυδόψυχα 1 κιλό φρέσκο βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τριμμένο γαρύφαλλο 12 κουταλιές ζάχαρη 500 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΣε ποιόν δεν αρέσει ένα κομμάτι μπακλαβά να στάζει μπόλικο σιρόπι, να' ναι γεμάτο καρύδι και να μοσχοβολά κανέλα, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι; Πιστεύω ότι[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥλικά: 2 πακέτα φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 450γρ βούτυρο λιωμένο(σε περίοδο νηστείας αντικαθηστούμε το βούτυρο[...]
Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο 1 κούπα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 30/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς ρολό γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας Μπακλαβάς ρολό με μπόλικο σιρόπι,[...]
Πηγή: sintayes.grΑπο τους καλυτερους μπακλαβαδες για τις ημερες των εορτων, με υπεροχο αρωμα φρεσκου βουτυρου και μπολικο σιροπι βυθισμενο μεχρι μεσα θα απογειωσει τον καθε[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΥλικά 15 φύλλα κρούστας (περίπου 1,5 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος 300 γρ. καρύδια 2 κ.σ. ζάχαρη 2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.σ. φρυγανιά[...]
Πηγή: geusis.blogspot.grΣτο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr2,5 κιλά φύλλο για μπακλαβά 500 γρ. καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης 1 κουτ.σούπας κανέλλα 1/2 κουτ. σούπας γαρύφαλλο 200 γρ. παντεσπάνι (σοκολατένιο)-προαιρετικό 500[...]
Πηγή: akispetretzikis.com