Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 69 συνταγές
Υλικά 1/2 κιλό φάβα 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι λίγο αλάτι για το πάντρεμα: 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 10 ντοματίνια Σαντορίνης 3 κουτ σούπας κάπαρη 1 φλιτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ Φάβα Σαντορίνης (Θήρας) είναι ένα διάσημο και εξαιρετικά νόστιμο τοπικό προϊόν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο λαθούρι ή λάθυρος ο ήμερος, είναι το όσπριο από το οποίο φτιάχνουμε συνήθως τη φάβα. Αντίθετα από τα άλλα όσπρια, είναι πολύ εύπεπτο, συνεπώς είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο ομολογώ, πρώτη φορά την δοκίμασα να την κάνω μόνη μου! Και όντως πέτυχε! Με μερικές κατευθύνσεις από την Ρουλίτσα, την κατάφερα και την έφτιαξα! Πολύ εύκολη[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΜία κλασική συνταγή που έχουμε όλοι δοκιμάσει. Συνταγή : Κώστας Τσίγκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grεκτύπωση Υλικά 1/2 κιλό φάβα 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι λίγο αλάτι για το πάντρεμα: 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 10 ντοματίνια Σαντορίνης 3[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΦάβα με τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια. Η φάβα είναι ένα υπέροχο πεντανόστιμο φαγάκι, παρόλη την λιτότητα της, ιδανική για την περίοδο της νηστείας. Γεύση? Απλά[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΜΠΙΖΕΛΙΑ Σίγουρα πιό γνωστή είναι η φάβα από το λαθούρι (συνταγή εδώ ), αλλά φάβα μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα όσπρια. Πριν λίγο καιρό[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ Η γιαγιά Ανδρομάχη πάντα έλεγε ότι η καλύτερη φάβα γίνεται με τα ξερά κουκιά. Φάβα δεν έτρωγα ποτέ, αλλά πριν 2 χρόνια την δοκίμασα απο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr1/2 κιλό φάβα 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι λίγο αλάτι για το πάντρεμα: 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 10 ντοματίνια Σαντορίνης 3 κουτ σούπας κάπαρη 1 φλιτζάνι του[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά φάβα Σαντορίνης: 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα αλάτι: λίγο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: icookgreek.comΣίγουρα η φάβα δεν αποτελεί το πλέον διαδεδομένο όσπριο αλλά είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό θαλασσινών και τρώγεται κατάκόρον την περίοδο της νήστειας και[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr500 γρ. φάβα 1 μεγάλο κρεμμύδι Μισό φλυτσάνι ελαιόλαδο Αλάτι Μαιντανός ψιλοκομμένος Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Χυμός 1 λεμονιού Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό πολύ[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΗ φάβα είναι ένα όσπριο, που εγώ προσωπικά το θεωρώ καλοκαιρινό. Η σχέση μου μαζί της όταν ήμουν παιδί, δεν ήταν και η καλύτερη! Στην πραγματικότητα ήταν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα όσπριο που δεν το τιμάμε συχνά. Η φάβα "Σαντορίνης" είναι η διασημότερη για την μοναδική γεύση που έχει. Το έδαφος της Σαντορίνης είναι αυτό που την κάνει[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.gr500 γρ. φάβα 1 μεγάλο κρεμμύδι Μισό φλυτσάνι ελαιόλαδο Αλάτι Μαιντανός ψιλοκομμένος Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Χυμός 1 λεμονιού Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό πολύ[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΕίναι πανέυκολη, πεντανόστιμή, ελαφριά και λίγο διαφορετικη απο τις συνηθισμένες.... Ειδικά για την περίοδο της νηστείας είναι ότι πρέπει! Τι χρειαζόμαστε: 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο όσπριο του καλοκαιριού για την ελληνική κουζίνα. Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Μαγείρεμα 40΄-45΄. Βαθμός[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr