Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 55 συνταγές
Καθημερινό φαγάκι σήμερα, κι ας έρχεται αύριο Κυριακή. Μετά από την κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών, την τελευταία εβδομάδα είπαμε τα φαγητά μας να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν το αντέχω όταν όλοι τον Ιανουάριο ξεκινούν να μιλούν για υγιεινή διατροφή. Οι άνοστες σούπες και τα βαρετά πιάτα λαχανικών με εξοργίζουν όσο και εκείνοι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΕτοιμάστε το μερικές μέρες πριν, για να πάρει τη σωστή γεύση. Όταν είναι να το σερβίρετε, θα το στραγγίσετε, θα κόψετε τα πλοκάμια του και θα το περιχύσετε με[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνα γρήγορο και θρεπτικό φαγητό, είναι το ψάρι σε κάθε του μορφή. Το θέμα μας όμως, είναι τα κόκκαλα. Ο μικρός και μεγάλος άνδρας της οικογένειας έχουν ακριβώς[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά Υλικά για τη ζύμη βούτυρο φρέσκο: 125 γρ. ζάχαρη: 15 γρ. αυγό: 1 αλάτι: 10 γρ. αλεύρι μαλακό: 250 γρ. Για τη γέμιση μπρόκολο: 240 γρ., κομμένο σε μικρές[...]
Πηγή: icookgreek.com1 μέτριο χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο 1-2 φύλλα δάφνης πιπέρι σε κόκκους Καθαρίζουμε το χταπόδι και αφαιρούμε το μελάνι και τα εντόσθια από την σακκούλα.[...]
Πηγή: cooktherapy.grΠάντα ζούσα κοντά στη θάλασσα και δεν μπορώ να φανταστώ να ζω κάπου όπου η θάλασσα δεν είναι σε απόσταση μερικών λεπτών από το σπίτι μου. Ακόμα κι αν δεν[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤου Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου σήμερα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλη την Πάτρα. Τον Άγιο Αντρέα στην Κρήτη τον λέμε Τρυποτηγανά! Δεν ξέρω αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛατρεύετε το ψάρι αλλά σιχαίνεστε το καθάρισμά του και πολύ περισσότερο το καθάρισμα της κουζίνας και των σκευών που θα το μαγειρέψετε; Έχω ένα τρόπο που μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕλληνικό καλοκαίρι χωρίς ψιλό ψαράκι δεν γίνεται. Ακόμη κι εκείνοι που αρέσκονται στα πανάκριβα ψάρια, σπάνια μπορούν να αντισταθούν στο καλοτηγανισμένο ψιλό[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr2 φλ.τσαγιού ψιλοκομμένες γαρίδες 2 φλ.τσαγιού μαγιονέζα 4-5 κ. σούπας κρέμα γάλακτος 1 βραστό αυγό 4 κ. σούπας κέτσαπ 2 κ. σούπας κρεμυδάκι φρέσκο 2 κ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓλυκόξινο και πικάντικο! Τι χρειαζόμαστε: 1 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο 1 κ.σ. μουστάρδα dijon 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μπαλσάμικο 1 κ.γ. χυμό λεμονιού[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά : 1 μεγάλο αστακό νερό βούτυρο φρέσκο λιωμένο μαγιονέζα Εκτέλεση: -Βάζετε το νερό να βράσει -Ρίχνετε μέσα τον αστακό -Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα[...]
Πηγή: yumyum.gr1 κιλά γαύρος 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο χυμός από 2 - 3 λεμόνια 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες ρίγανη, δενδρολίβανο (όσο θέλουμε) αλάτι και πιπέρι Καθαρίζουμε τον[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά (για 2 άτομα ή 8 σουβλάκια) 500-600γρ. Φέτα ξιφία κομμένο σε κύβους 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους 2 κ.σ. σόγια[...]
Πηγή: greekmasa.grΧρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα, 20 λεπτά Ολικός χρόνος: 1 ώρα, 40 λεπτά Κατηγορία: Νηστίσιμα Κουζίνα: Ελληνική Γίνονται: 8 μερίδες[...]
Πηγή: aples.grΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ Υλικά 400 γραμμάρια καλαμαράκια 1 κουταλιές γλυκού τζίντζερ τριμμένο 1 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί 600 γραμμάρια βραστό[...]
Πηγή: greekouzina.gr500 γρ. πέννες ΗΛΙΟΣ 200 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. καστανή ζάχαρη 100 ml. σάλτσα σόγιας 50 γρ. κάσιους ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ 3 σκελίδες[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια αυτή τη συνταγή θα σας πρότεινα να χρησιμοποιήσετε μεγάλες γαρίδες και όχι τις πολύ μικρές. Εγώ πήρα νωπές και τις καθάρισα, αλλά αν δεν ξέρετε πως,[...]
Πηγή: syntageseva.blogspot.grΥλικά για 6 μερίδες 20 Γαρίδες Νο2 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτί Ντοματάκια κονκασέ ή 400 γρ. ψιλοκομμένες Ντομάτες 1 κ.σ. Ντομάτα Πελτέ 1 πακέτο (1/2 κιλό)[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά: σαρδέλες λάδι αλάτι πιπέρι ρίγανη σκόρδο μαϊντανό λεμόνι Εκτέλεση: Βράζουμε τις σαρδέλες, αφού τις πλύνουμε και βγάλουμε τα κεφάλια και[...]
Πηγή: greekcook.grΜια πανεύκολη συνταγή για γαύρο σας έχω σήμερα. Ο γαύρος είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο ωφέλιμα μικρά ψάρια. Είναι πηγή ασβεστίου (κόκαλα), φωσφόρου,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ φρέσκος ή κατεψυγμένος ακέφαλος βακαλάος, τα μπακαλούδια, όπως τα ᾿λεγε η γιαγιά μου, είναι ένα πάρα πολύ νόστιμο ψάρι. Επειδή δεν έχει πολλά κόκκαλα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr