Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Για το κουσκούς 300 γρ. κουσκούς (όχι το ζυμαρικό, αλλά το ψιλοσπασμένο πλιγούρι, αυτό που χρησιμοποιείται για τις σαλάτες ταμπουλέ - το βρίσκουμε στα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 ml ελαιόλαδο 1½ κιλό μέτριες φρέσκες γαρίδες 3 μέτρια βιολογικά καρότα σε φέτες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φέτα ή φιλέτο σολοµού, περίπου 500 γρ. 1 μεγάλη χούφτα αλμύρα ή σταμναγκάθι 4 μέτριες πατάτες 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 μεγάλη ντομάτα 1 μικρή καυτερή[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.gr12 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας, χωρίς την κόρα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την πέστροφα 2 συσκευασίες καπνιστής πέστροφας 1 κουτ. σούπας χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό αλμυρίκια, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια περίπου 40 φιλέτα γαύροι μαρινάτου (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ στο τμήμα με τα αλίπαστα) Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 - 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (επειδή κατά το καθάρισμα υπάρχει φύρα, αγοράζουμε περί τα 400 γρ.) 1 πράσινη σαλάτα 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες, με τα πλοκάμια τους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια 1½ σφηνάκι ούζο 2[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το χταπόδι 1 χταπόδι, κατά προτίμηση φρέσκο, βάρους περίπου 1.200 γρ., καθαρισμένο (αν δεν βρούμε ένα μεγάλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μικρότερα,[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα) 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 - 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμία) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 χταπόδι, 1½-2 κιλά, καθαρισμένο, χωρισμένο στα πλοκάμια του (η κουκούλα κομμένη στα δύο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φέτες γαλέου (200 γρ. περίπου η καθεμία), φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε χοντρές ροδελίτσες τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 πράσα, σε λεπτές ροδέλες 4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας «φυλλαράκια»[...]
Πηγή: gastronomos.grΔιαδικασία Οι κατεψυγμένες σουπιές είναι συνήθως καθαρισμένες. Μάλιστα, στην αγορά θα βρούμε και κατεψυγμένες σουπιές με το μελάνι τους σε ξεχωριστό σακουλάκι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr750 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις σαρδέλες 100 ml ελαιόλαδο 24 σαρδέλες, καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια αλεύρι για το πανάρισμα αλάτι Για το μείγμα escabeche 100 ml ελαιόλαδο 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό φρέσκος γαύρος 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 φρέσκα κιλό μύδια (με το κέλυφος) 1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου,[...]
Πηγή: gastronomos.gr