Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
Υλικά 14 μεγάλα μαρούλια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους 8 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια Ξίδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 400 γρ. λινγκουίνι 4-5 κολοκυθάκια 2 σκ. σκόρδο 1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν η ντομάτα γίνεται σορμπέ, το αγγούρι ζελέ, το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι πέστο, η φέτα και η ρίγανη μους και οι πολύχρωμες πιπεριές κόβονται σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά αντράκλα (γλυστρίδα) ένα ματσάκι 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο 2 δάκρυα μαστίχας αλάτι, πιπέρι, ανθός αλατιού παρασκευή Ζεσταίνουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiαπό μέσα ζουμερές και από έξω τραγανές, ίσως οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έφαγα ποτέ υλικά 8-10 μέτριες πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουτ σουπ[...]
Πηγή: gefsieleftherias.blogspot.grΗ ιστορία ξεκίνησε μια Τρίτη. Είναι μέρα που έχει λαϊκή στη γειτονιά μου. Έχει κι άλλες μέρες δηλαδή και πάω ανάλογα με το πότε τελειώνουν οι προμήθειες. Και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚολοκυθάκια τραγανά με κουρκούτι…. ο αγαπημένος μεζές όλων μας. Καλοκαίρι, θάλασσα, το κυματάκι που παφλάζει, τα παραθαλάσσια ταβερνάκια, όλα αυτά[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜια χορτοφαγική γευστική πρόταση που μπορείτε να τη δοκιμάσετε είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κυρίως, είτε σε μπουφέ, είτε σε βραδιά με φίλους. Για 2 άτομα: 2[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΥλικά (για 3 άτομα) Ποικιλία ψαριών της αρεσκείας σας (βλ. παρασκευή) 1 αγγουράκι (σε πολύ πολύ λεπτές φετούλες) Ρόκα (ή χόρτα ή βλίτα κλπ) 1 ραπάνι λευκό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ Αριστοτέλης Μέγκουλας, ελληνογάλλος σεφ και πατρόν του κερκυραϊκου εστιατορίου Pomo d' Oro, μάς προτείνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαρπάτσο βακαλάου με σαλάτα φρέσκιας αγκινάρας και σάλτσα ελιάς: Καρπάτσιο εξαιρετικού βακαλάου, σερβιρισμένο κατά το ιταλικό συνήθειο –το οποίο πριμοδοτεί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ δυόσμος, το κόλιαντρο και η ψημένη πίτα για σουβλάκι δίνουν στη χωριάτικη αυτή μια πιο οριεντάλ γεύση, την οποία, παραδόξως, επιτείνει και η βινεγκρέτ[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 800 γρ. αμπελοφάσουλα 1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες 6 φιλετάκια αντζούγιας 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]
Πηγή: gastronomos.grΜέρες τώρα σκέφτομαι τι να σας παρουσιάσω αυτή την εβδομάδα. Διαβάζω διάφορα έντυπα και βιβλία μαγειρικής, ιστορικές συνταγές αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο εορτασμός[...]
Πηγή: bostanistas.gr30 σαλιγκάρια του βουνού, μαζεμένα και ταϊσμένα με τραχανά ή σιμιγδάλι. Τα ταΐζουμε 3 μέρες, μετά τα πλένουμε πολλές φορές. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε κρύο[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grυλικά 1 στενόμακρη φραντζόλα ψωμί 1 φλ.τσ. ξινομυζήθρα 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες φιλετάκια γαύρου μαρινάτου θυμάρι ξερό 1 φλ.τσ. μελιτζανοσαλάτα ελιές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami