Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 176 συνταγές
Τα αξιώματα για το σωστό μαγείρεμα των αυγών πολλά, ένα όμως παραμένει θεμελιώδες: χωρίς μπέικον είναι μισά. Μαζί φτιάχνουν το τυπικότερο δείγμα αμερικάνικου[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσο πλαδαρή και καταθλιπτική γεύση έχει ένα παραβρασμένο κουνουπίδι και το αδέρφι του το μπρόκολο, τόσο νοστιμιά βγάζει η ψημμένη εκδοχή τους. Ως τώρα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι μεγάλα σαν πιατάκια του καφέ, νόστιμα πολύ και τα βρίσκεις σε όλες τις λαϊκές αγορές. Τα φουρνίζουμε, τα γεμίζουμε στο τσάκα - τσάκα κι ένα χορτοφαγικό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρσι τέτοιον καιρό ονειρευόμουν βασιλοπούλες με τρυφερές καρδιές (έτσι τις ήθελα τις αγκινάρες μου, όχι σαν την άλλη, την άκαρδη βασιλοπούλα του παραμυθιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο έξυπνο ψυγείο, τουτέστιν η αξιοποίηση όλων των υπολοίπων και η σύνθεσή τους σε ένα δελεαστικό πιάτο, είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Δεν το 'χω συχνά. Με[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι αρχαίοι θεωρούσαν τη ρόκα χόρτο αφροδισιακό αλλά και φάρμακο για τα μάτια. Πίστευαν επίσης ότι προστατεύει τους κήπους από τα βλαβερά ζωύφια και τους[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πατάτα είναι μια από τις καλύτερες γαρνιτούρες για τα ψητά κρέατα. Συνήθως τις κάνουμε φούρνου και βέβαια είναι υπέροχες με το λαδάκι τους, το λεμόνι τους,[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη] Είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και στους κήπους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δροσερά λαχανικά του[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]
Πηγή: bostanistas.grΠάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤις περισσότερες φορές που στο τραπέζι έχουμε ψητό κρέας ή κοτόπουλο, αναζητάμε ένα συνοδευτικό που να ξεφεύγει από την πεπατημένη της πατάτας ή του ρυζιού.[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάντε ένα πείραμα: Μοιράστε σε όλους ποτηράκια για ούζο, τσίπουρο ή κρασί - λευκό ταιριάζει εδώ - και από δυο φέτες φρέσκο ψωμί. Από την ώρα που το[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς άρχισα να γράφω, είδα ότι ο αυτόματος διορθωτής έβαλε τα κόκκινα. Δεν είναι «ρώσικη» αλλά «ρωσική», είπε ο διορθωτής. Για[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λόγια είναι περιττά – όπως λέει και το λαϊκό άσμα - όταν μιλάμε για αυτό το τέλειο έδεσμα. Μου αρέσει πολύ το τυρί και οι πιπεριές, ανεξαρτήτως[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τσορίθο (chorizo) είναι ένα από τα θεμέλια της ισπανικής κουζίνας. Εϊναι καμωμένο από χοιρινό κρέας, λίπος και μυρωδικά, με κύριο την ισπανική πάπρικα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναπολώ τα κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ' το[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]
Πηγή: bostanistas.gr