Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
200 γρ. ταραμάς λευκός 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα 1/2 λίτρο ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κρεμμύδι ξερό Διαδικασία Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μέτρια μαρούλια, χωρισμένα στα φύλλα τους, κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια 200 γρ. σκληρή φέτα της αρεσκείας μας, σε κύβους 16 ελιές[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα 1 αγγούρι, βιολογικό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μέτριο μπρόκολο 4 - 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1/2 σκελίδα σκόρδο 10 - 12 ντοματίνια 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά) 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ, σε σακούλες σε κενό αζώτου) 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 1[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά 30 ml γάλα 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη 1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το λαδολέμονο 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2½ φλιτζ. τσαγιού ρώγες λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 3 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grΔιαδικασία Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγάλες φέτες από ψωμί της αρεσκείας μας 2 μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα: 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. χόρτα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα (ζωχοί, ραδίκια, ήμερα, ό,τι χορταρικό βρούμε ή μας αρέσει) 1/2 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα[...]
Πηγή: gastronomos.gr5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 400 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα* 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]
Πηγή: gastronomos.gr