Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 87 συνταγές
Οι Γάλλοι είναι βέβαια οι πρώτοι μάστορες στα πατέ και τις τερίν. Δεν έχουν άδικο ούτε για την εμμονή τους ούτε για την ποικιλία των υλικών που ανάλογα με τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια έναν άνθρωπο που απολαμβάνει το φαγητό, είναι σημαντικό οι φίλοι του να έχουν την ίδια ιδεολογία και λαιμαργία. Παρασκευή πρωί (μετά το πρωινό - το[...]
Πηγή: bostanistas.grΟρεκτικό που πάντα έχω στο ψυγείο μου. Το ζωηρό κόκκινο ή πράσινο χρώμα το παίρνει η τυροκαυτερή από τις πιπεριές που έχω στον κήπο μου, γλυκιές και καυτερές.[...]
Πηγή: bostanistas.grΜεγαλώσαμε με πατάτες ναξιώτικες, που θεωρούνταν κάποτε οι καλύτερες ελληνικές. Αργότερα βρήκα πολύ νόστιμες πατάτες -κανονικές και γλυκοπατάτες- στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέρα από την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα υπάρχουν και μικρές παρεμβάσεις που δίνουν μια άλλη πινελιά στο πολυαγαπημένο σαρακοστιανό. Εν προκειμένω το αβοκάντο[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Κούλουμα δεν γίνονται χωρίς τον ταραμά», πάει και τέλειωσε. Όλα τα άλλα είναι απλώς οι ακόλουθοι, η αυλή Της: και τα κυδώνια και τα μύδια, τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μαμά μου ισχυρίζεται ότι αυτή η σαλάτα έχει τόση προετοιμασία που μοιάζει με κυρίως. Εγώ την αγαπώ (τη σαλάτα). Η γεύση που σου αφήνει στο τέλος μοιάζει σαν[...]
Πηγή: bostanistas.grOι ασπάραγοι ή ασφάραγοι, που εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι αρχαίοι, έδωσαν και την παγκόσμια ονομασία στον πολύτιμο αυτό βλαστό. Λευκά, βιολέ ή πράσινα, τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς το καλοκαίρι είναι πια εδώ και οι νόστιμες, καλές ντομάτες επίσης, έχει έρθει η κατάλληλη ώρα για καγιανά. Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ γοητεία των καλοκαιρινών μαγειρεμάτων βρίσκεται στην εξαίσια απλότητά τους. Γεύματα που ετοιμάζονται μόνο με μία κατσαρόλα και ένα γουδί, λιτά μεν αλλά με[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο έξυπνο ψυγείο, τουτέστιν η αξιοποίηση όλων των υπολοίπων και η σύνθεσή τους σε ένα δελεαστικό πιάτο, είναι ένα μεγάλο χάρισμα. Δεν το 'χω συχνά. Με[...]
Πηγή: bostanistas.grΝομίζω ότι έχουμε ανάγκη από ένα θαύμα, ακόμα κι από ένα μικρούτσικο και φαινομενικά ασήμαντο που φροντίζουμε να συντελεστεί στην κουζίνα. Και μην υποτιμάτε[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Νεκταρία Κοκκινάκη] Είμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και στους κήπους έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα δροσερά λαχανικά του[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια να γίνει τούτο το εκλεκτό, συριανής καταγωγής μεζεδάκι πρέπει να έχουμε λιαστές ντομάτες που να μην είναι στο λάδι. Να είναι δηλαδή απλώς λιαστές. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έχει πλάκα αυτό που κάνεις. Μόλις σκεφτείς μια συνταγή που σ’ αρέσει αρχίζεις να την μαγειρεύεις μετά μανίας. Και μετά, ξαφνικά, σαν να την[...]
Πηγή: bostanistas.grΠάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα[...]
Πηγή: bostanistas.grΝαι, αυτή είναι μια σαλάτα του χειμώνα αφού τα γκρέιπφρουτ είναι στις δόξες τους από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο ενώ αυτά που καταναλώνουμε τώρα είναι μάλλον[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Μια σαλάτα που την απολαμβάνει κανείς σαν κύριο γεύμα γιατί έτσι πρέπει. Γιατί τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα. Και λαχανικά,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ έμπνευση για τυρόπιτα μπουγιουρντί ήρθε τυχαία, σκαλίζοντας το ψυγείο μου για να βρω διαθέσιμα υλικά: λίγα φύλλα κρούστας που είχαν περισσέψει από γλυκό,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μπλίνι -πληθυντικός του "μπλιν"- είναι τα πλούσια πιτάκια με διάμετρο περίπου 10 εκατοστών, τα οποία στη Ρωσία σερβίρονται συνήθως με ρέγγα και[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λόγια είναι περιττά – όπως λέει και το λαϊκό άσμα - όταν μιλάμε για αυτό το τέλειο έδεσμα. Μου αρέσει πολύ το τυρί και οι πιπεριές, ανεξαρτήτως[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τσορίθο (chorizo) είναι ένα από τα θεμέλια της ισπανικής κουζίνας. Εϊναι καμωμένο από χοιρινό κρέας, λίπος και μυρωδικά, με κύριο την ισπανική πάπρικα.[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλοκαίρι για τα καλά και οι ντομάτες έρχονται πιο κοντά στο κανονικό τους άρωμα. Καιρός για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης... Photo: indulgedevour.wordpress.com[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τη στιγμή που έφυγα από το κτήμα Αρότρια στην Ερέτρια , μια σκέψη με απασχολούσε. Πώς θα μαγειρέψω τα φρέσκα βιολογικά κουκιά, που με κέρασαν η Βίκυ και η[...]
Πηγή: bostanistas.grΜην πετάτε τίποτα. Τα περισσεύματα, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μπορούν να αξιοποιηθούν σε νέα νόστιμα φαγητά. Οι κροκέτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα:[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Χρυσαυγή Μπόμπολα Σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε ένα εύκολο, γρήγορο και απλούστατο ορεκτικό φούρνου με μανιτάρια. Η γραβιέρα, που περιέχεται σαν[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο Εκουαδόρ παίζει τον πρώτο αγώνα του εναντίον της Ελβετίας κι όπως διαπίστωσα, ερευνώντας τα της κουζίνας του, οι Ελβετοί μπορεί να έχουν το περίφημο[...]
Πηγή: bostanistas.gr