Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 72 συνταγές
υλικά 600 γρ. φύλλα από νεαρό, φρέσκο σπανάκι (baby) 12-13 σπαράγγια πράσινα 2 αβγά φρέσκα, ελευθέρας εκτροφής 1 κ.σ. θυμάρι 2 σκ σκόρδο 100 ml ζωμό κότας 50[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα καπνιστής πέστροφας 300 γρ. φύλλα από διάφορα σαλατικά (όπως λόλα πράσινη και κόκκινη, σγουρή σαλάτα, βαλεριάνα κ.λπ.) 1 φινόκιο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 800 γρ. αμπελοφάσουλα 1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες 6 φιλετάκια αντζούγιας 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiMπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι: Το βοδινό ταιριάζει εξαιρετικά με την πράσινη μουστάρδα από ντάικον, το γνωστό πλέον ουασάμπι των σούσι.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 κομμάτια) 12 έτοιμα φύλλα για spring rolls (θα τα βρούμε σε καταστήματα που πουλούν ασιατικά προϊόντα) 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο La Bouillabaisse έχει ιδιαίτερο βάρος στηv ελλnνική, γαστρονομική σκηνή. Όταν n Τζίνα Μαμιδάκn το δnμιούργnσε, ήταν από τα πρώτα γαστρονομικά εστιατόρια σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ Martin Becquart είναι Γάλλος, γεννημένος στο Λάος πριν από 31 χρόνια. Ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες το Alfredos (8η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) αφού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαθώς η μαύρη τρούφα πέφτει στην κοκοτιέρα με λαχανικά, τη μεταμορφώνει σε μαγική μαρμίτα, όπου μοσχομυρίζει το πιο αρωματικό γαστρονομικό ελιξίριο. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Adobo ξερών μανιταριών 70 γρ. αποξηραμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥπό το φως του umami, καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η περίφημη Caesar salad είναι μια από τις μεγάλες συνταγές του 20ού αιώνα. Οφείλει τη δημοφιλία της σε umami[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣε στιλ Ferran Adria, ο Tσίγκας μεταμορφώνει παράταιρα υλικά (την πέτσα γιαουρτιού) σε οικεία τροφή (τορτελόνι), δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ζυμαρικού,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά) 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι) 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι) 50 γρ. αλεύρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα. Τα αυγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 6 μεγάλα αβγά 5-6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι παρασκευή Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 ντομάτες χωρίς κοτσάνι και σπόρια 1 φλιτζάνι δυόσμος, μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένοι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Λίγη μπίρα Λίγο αλεύρι Κυπριακές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 70-80 ντολμαδάκια 250 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή σε άλμη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα 35 γρ. κουκουνάρι 1 φλιτζ. ρύζι 2 κουτ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜία από τις μεγαλύτερες σεξουάλες της ιστορίας, ήταν η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας. Μέχρι τα 77 της ξυπνούσε στις πέντε κάθε πρωί και έτρωγε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 κιλό ψάρια γλώσσες σε φιλέτα 500 γρ. σπαράγγια 1 ποτήρι κρασί 1 κρεμμύδι Πιπέρι άκοπο 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4 αβγά 1 κουταλιά της σούπας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 500 γρ. κολοκυθάκια 5-6 κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα (προαιρετικά) 250 γρ. φέτα τριμμένη 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο 2 αβγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛευτέρης Λαζάρου:«Ζαργάνα μου! Μία παλιά λαϊκή έκφραση που αναφέρεται στην κίνηση, τα μάτια και την ωραία φιγούρα. Αναφερόμενος στη ζαργάνα, έχω πάντα στο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami