Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Ενώ δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω χορτοφάγος, ως ελληνίδα, αγαπώ τόσο πολύ τα λαδερά μας φαγητά που θα μπορούσα, ειδικά το καλοκαίρι, να μη βάλω μπουκιά κρέατος[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαλό μήνα σε όλα τα πλασματάκια!!! Ο Δεκέμβρης έφτασε και τον υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την κουζίνα μας γεμάτη με τις μυρουδιές της κανέλας και του[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΚάποιοι λένε πως δεν καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι αν δεν φας καρπούζι και έχουν απόλυτο δίκιο. Ήλιος, θάλασσα και καρπούζι είναι οι τρεις λέξεις που[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr2 φλ. καφέ φακές ψιλές 2 φλ. καστανό ρύζι basmati 1 φύλλο δάφνης 1 καρότο 1/2 πιπεριά κίτρινη, κόκκινη ή πορτοκαλί 1 ντομάτα κατά προτίμηση πομοντόρο ή[...]
Πηγή: cookpad.com/grYλικά 250 γρ. ροβίτσα 1 κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φετούλες 2 κουτ.[...]
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΧρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά Υλικά για 4 άτομα: 2 κούπες φύτρα urad dal (θα το βρείτε σε ασιατικά καταστήματα) 1 μικρό αγγούρι 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΦέτος χάρηκα πολύ τις φράουλες, τόσο σκέτες , όσο και με μερικούς ακόμα συνδυασμούς, όπως στα μικρά φραουλένια τσιζκέικ, σε σμούθις ή στο πρωινό μου. Ενώ όμως[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΤελικά οι μέρες πέρασαν, οι γιορτές άφησαν στον απόηχό τους την ανάμνηση από τη σύσφιξη των σχέσεων με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και λογιών[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤα παληκάρια* (ή φωτοπάπουδα ή φωτοκόλυβα ή ψαροκόλυβα) σε «εμπλουτισμένη» εκδοχή Αυτό το πιάτο που περιέχει όσα όσπρια έχουμε στο σπίτι καθώς και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ανάρτηση για το πετιμέζι , έδωσα σαν πρώτη εφαρμογή του πολύτιμου αυτού παρασκευάσματός μου το ντρέσιγκ της σαλάτας της παραπάνω φωτογραφίας. Πήρα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔίνουμε γεύση στο πιάτο με φυσικά γλυκαντικά, σύκο , πολύτιμους ξηρούς καρπούς και φυσικά ελαιόλαδο και ξύδι. Σερβίρουμε με πλούσια πράσινη σαλάτα και έτοιμο[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΤο λαθούρι ( Lathyrus clymenum) είναι το φυτό από το οποίο παράγεται η φάβα. Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν το φυτό, σίγουρα όμως όλοι γνωρίζουν τη φάβα. [...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε αθόγαλο (ανθόγαλο) και ντρέσινγκ πετιμεζιού Καλώς σας βρήκα! Μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές μου επιστρέφω με μια νόστιμη σαλάτα –που μπορεί όμως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτο γιορτινό μας τραπέζι σίγουρα δεν θα απουσιάζουν μία, δύο, καμιά φορά και περισσότερες σαλάτες, που θα ομορφύνουν και θα «νοστιμίσουν» ακόμη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ Τα μπαρμπουνοφάσουλα ή φασόλια χάντρες, με τις χαρακτηριστικές κοκκινωπές τους ρίγες, που θυμίζουν έντονα το μπαρμπούνι - εξ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜια πρωτότυπη, υγιεινή & εξαιρετικά νόστιμη, τραγανή σαλάτα, είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η χρονιά, μετά απ’ τις εθιμικές κραιπάλες των[...]
Πηγή: caruso.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν "τούρκικο[...]
Πηγή: bostanistas.gr