Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 83 συνταγές
Φαγητό του χωριού μου πολύ παλιό και αγαπημένο. Στη συνέχεια θα δούμε πολλά φαγητά στα οποία χρησιμοποιείται ο ξινόχοντρος. Ξινόχοντρο έφτιαχναν και φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.gr“Ποτέ χοχλιός μπουμπ o υριστός δε φεύγει απ' το τηγάνι, ανε γλιτώσει απ' τη φωθιά τ' αλάτσι τονε πιάνει!” Εφημερίδα Πατρίς www . patris . gr[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grΧοχλιοί με χόντρο? Καλοκαίρι, Χερσόνησος Κρήτης, 3 μήνες αραχτοί χωρίς σχολείο, παιχνίδι, θάλασσα, θέατρο… Η γιαγιά μας να φτιάχνει χόντρο και να τον[...]
Πηγή: olivesandolive.blogspot.grTο πιο γνωστό πιάτο με σαλιγκάρια από την κουζίνα της Κρήτης είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει κρασί, ούζο ή το κρητικό ταίρι του, τη ρακή. Χοχλιοί[...]
Πηγή: pandespani.comΈχω μανία με τα χρωματιστά ψωμιά και τα παξιμαδάκια που φτιάχνω προσθέτοντας στη ζύμη αλεύρι από χαρούπι , χόρτα ή κολοκύθα και μανταρίνια μαζί με ελαιόλαδο.[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο Εκτέλεση Βράζετε[...]
Πηγή: icookgreek.comΑυτή είναι μια γρήγορη συνταγή για κέρασμα τελευταίας στιγμής. "Σαλιγκάρια" σφολιάτας με κεφαλοτύρι Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 100 με 150 γρ. κεφαλοτύρι πάπρικα[...]
Πηγή: syntageseva.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 1/2[...]
Πηγή: sidages.grΗ δεύτερη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό της PARMIGIANO REGGIANO είναι έτοιμη! Μια πρόταση που συνδιάζει γεύση , αισθητική και θρεπτικότητα. Τα σαλιγκάρια είναι[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1/2 κιλό σαλιγκάρια 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κουτάκι κονκασέ 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 2 φύλλα δάφνης ελαιόλαδο, ξύδι[...]
Πηγή: sidages.grΥλικά (Σερβίρει 6 ) 1 κιλό σαλιγκάρια 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι 1 ποτηράκι αλεύρι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: sidages.gr1 κιλό χοντροί χοχλιοί (=μεγάλα σαλιγκάρια) αλάτι λάδι ξίδι λίγο αριζμαρί (=δεντρολίβανο) λίγος τσόχος (=ζοχός) Σημείωση: χοχλιούς δεν έχω αγοράσει ποτέ, αν[...]
Πηγή: cooktherapy.grΑπό το site: http://www.e-geoponoi.gr Η σαρακοστή προχωρεί. Είμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα… Καιρός να ανοίξω το κεφάλαιο «χοχλιοί»! Δεν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌπως έχω ξαναγράψει οι συνταγές με χοχλιούς θα μπορούσαν να γεμίσουν ένα ολόκληρο βιβλίο. Ένας από τους πιο συχνούς και νόστιμους τρόπους είναι με στάρι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠοιος θα το πίστευε ότι θα μαγείρευα χοχλιούς!!!! Έλα όμως που καμμιά φορά ξεπερνάς κάποια θέματα κι αλλάζεις γνώμη. Χοχλιούς έχω φάει μια φορά πριν πολλά[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΧοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη. Τι χρειαζόμαστε: 30 με 40 μεγάλους χοχλιούς 2/3 της κούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλες ντομάτες 2 μέτρια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑποτοξίνωση σήμερα!!! Όποιος μπορεί να τα βρει, δεν υπάρχει καλύτερο χορταρικό, (βότανο)είναι βλαστάρια όπωςκαι τα άγρια σπαράγγια. Τα πλένουμε καλά, και τα[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.gr