Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 53 συνταγές
Η πατατού είναι κυκλαδίτικο πιάτο,από την Τήνο, αν δεν κάνω λάθος, και δεν περιέχει κρέας,παρά μόνο πατάτες,αυγά,μαϊντανό και τυρί.Το δικό μου πιάτο,κλείνει[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤώρα θα μου πείτε: "σιγά το πράγμα!". Και όμως! Εγώ πιστεύω ότι τα φαγητά που φαίνονται απλά στην παρασκευή τους, είναι ίσως και τα πιο δύσκολα στο να τα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠιστή στο πνεύμα λιτότητας και μέτρου του navarino,η απόλυτα καλοκαιρνή (μετά τη χωριάτικη) σαλάτα...οπου,ενίοτε αλλάζοντας τον τόνο...και εμψυχώνει ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤι να κάνουμε...είναι η εποχή που όταν λέω(πότε το λέω?) θα φάω μια σαλάτα μόνο,το κάνω με χαρά...αν πρόκειται για τέτοια σαλάτα... ΥΛΙΚΑ 4 ντομάτες ώριμες[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι η σάλτσα που κάνει τη νοστιμιά... Γιατί τι θα ήταν το μακαρόνι χωρίς αυτή.... Κάποιος,όταν αναφέρθηκα στη συνταγή,μου είπε, "και γιατί να βάλω ταραμά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr...έτσι την βάφτισα ,γιατί τότε την κάνω,της ταιριάζει, άλλωστε,νομίζω, λόγω ροδιού. Σας τη βάζω από τώρα,γιατί αν όλα πάνε καλά τότε θα σας στέλνω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω η γρήγορη λύση είναι οι πατατούλες κοκκινιστές στη χύτρα. Σε 30 λεπτά, το πολύ, όλα έχουν τελειώσει και το φαγητό σερβίρεται[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: τώρα θα λέτε τι με έπιασε μέσα στο καταχείμωνο και φτιάχνω τουρσιά. Και θα έχετε δίκιο γιατί είχα πάρει πριν 10 μέρες από τη Λαϊκή τις ντομάτες και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΞεφυλλίζοντας τον Γαστρονόμο έπεσα σε αυτή τη συνταγή,την οποία ,ως είθισται,απ'όλους εμάς που μαγειρεύουμε, άλλαξα κατά ένα μέρος,στα υλικά και στον τρόπο[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΈ;;; Εντάξει,με σύγκλινο-κατά Μάνη-ή με παστό,κατά εμάς στα μέρη μου αλλά και με σφέλα κατά τον Γαστρονόμο...όμως αυτός? Το τσαλαφούτι το απάντησα στης[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜια εξαιρετική σαλάτα που, αν περισσέψει, φυλάσσεται στο ψυγείο και γίνεται ακόμη νοστιμότερη!! Την προέλευσή της έχει ιταλική σύμφωνα με την αλλοδαπή[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤα τελευταία κόκκινα αυγά τα καταναλώσαμε την προηγούμενη βδομάδα. Πού; Ιδού! Αν νομίζετε πως είναι ακόμη μια τάρτα στη σειρά κάνετε λάθος! Το βραστό αυγό στη[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜπορεί να φαγωθεί και σαν κυρίως πιάτο και ο επιθετικός προσδιορισμός "δροσερή" έχει να κάνει με το ότι αφήνω τις πατάτες και τα καρότα που είναι βρασμένα να[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτα μέρη μου συνηθίζουμε πολύ το κουνουπίδι καπαμά...δηλαδή ελαφρά τηγανισμένο, με ντομάτα και κανέλα,χωρίς καθόλου κρεμμύδι ή σκόρδο...στο τέλος,δε, του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΛοιπον,αυτή τη βδομάδα,που εδώ πέρα,καθε μέρα,χτυπαει 40άρια+...δεν τρώμε και τιποτ'άλλο...λείπουν και τα παιδιά...οπότε κάτι στα πρόχειρα ,για να αδειάσει[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑς μου συγχωρεθεί η υπερβολή στην εκτίμηση μου: ότι πρόκειται για το νοστιμότερο έδεσμα του κόσμου αλλά είναι βλέπετε κάποια πράγματα που μας διέπουν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιάς και είναι η εποχή τους, είπα να κάνω σήμερα μια ομελέτα με σπαράγγια από αυτά που πουλάνε στα μαγαζιά και στις λαϊκές. Είναι ελληνικής παραγωγής, πολύ[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΧτες μου περισσεψε μισό πακετο φύλλο κρουστας και σκεφτομουν τι να το κανω...τότε θυμηθηκα μια συνταγή με νηστήσιμες φλογερες που είχα δει παλιότερα,οπότε[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠαίρνουμε ένα φαρδύ γυάλινο βάζο που να κλείνει σφιχτά. Γεμίζουμε με τουλάχιστον 2 κούπες ελαιόλαδο . Ρίχνουμε 4 φύλλα δάφνης 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι μια σαλατα που τιμούμε ιδιαιτέρως όταν ο καιρός δεν είναι πια ζεστός,οπότε οι ντοματες είναι off...επιπλεον επειδή έχει ροκα και κοπανιστή είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤην ταραμοσαλατα δεν τη συμπαθω ιδιαιτερα,μα την Μ. Εβδομαδα που νηστευουμε την τιμουμε...α, και την Κ.Δευτερα...τον υπολοιπο χρονο μάλλον μου ειναι αδιαφορη![...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤωρα που το καλοκαιράκι είναι στο τέλος του-τουλάχιστον ημερολογιακά,γιατί ποιός ξέρει τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στα του κλίματος-ας αποχαιρετιστούμε με[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιας και είναι τώρα η εποχή των αμπελόφυλλων -αλλά και όταν δεν είναι κάλλιστα μπορούμε να τα συντηρούμε ελαφρά ζεματισμένα στην κατάψυξη- είπα να φτιάξω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιας και μπήκαμε στη σαρακοστή είπα να φτιάξω μια φάβα. Άσε που έρχονται και δύσκολες μέρες και μια τέτοια συνταγή πάντα θα είναι χρήσιμη. Γιατί είναι ένα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΔεν αγαπώ ιδιαίτερα τα χόρτα,μα για τα βλήτα κάνω εξαίρεση...τρελαίνομαι να τα τρώω σκέτα,μόνο με φέτα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν τα δοκιμάζω κι αλλιώς. Οι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτο πνεύμα του χειμώνα(που παίζει κρυφτό) και των ημερών(που τις θέλει λαμπερές). ΥΛΙΚΑ 1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη 150 γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο σε[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΈχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές για κολοκυθοκεφτέδες, σε συνδυασμούς υλικών και τρόπους παρασκευής. Αυτή εδώ η συνταγή είναι η καλύτερη όλων γιατί λόγω της[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: χρησιμοποίησα το γκριλ και ένα πολύ ξέβαθο σχεδόν επίπεδο ταψί. ΥΛΙΚΑ: 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (τώρα είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑγαπημένο μου το κουνουπίδι ,και ,μάλιστα, κοκκινιστό και καυτερό.Το κάρυ,το τζίντζερ,το πιπέρι καγιέν του πάνε τρελά.Όσο λοιπόν ο χειμώνας καλά κρατεί, το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr