Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 62 συνταγές
Στους περισσότερους από μας αρέσουν τα τουρσιά, αλλά στην ιδέα ότι θα τα φτιάξουμε μόνες ή μόνοι μας, το ξανασκεφτόμαστε. Κι όμως, δεν είναι καθόλου δύσκολο,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚλασικό, άκρως γευστικό, κυρίως καλοκαιρινό, με πολλές παραλλαγές και ονόματα, ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας που το φτιάχνουμε. Όπως και να το λέμε, αν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πάρα πολύ ωραίο πιάτο ζυμαρικών, με νόστιμη καλοκαιρινή σάλτσα, που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Χωρίς το τυρί, είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πολύ εύκολο, κι απλό, καλοκαιρινό φαγάκι, που μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, ή να συνοδεύσουμε κοτόπουλο ψητό, ή κρέας στη σχάρα. Οι πατάτες στο φούρνο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ παράδοση θέλει τα αυγά, να βάφονται τη Μ. Πέμπτη, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου φτιάχνονται και τα τσουρέκια , αλλά και η Λαμπροκουλούρα , ή[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι άνθρωποι, όταν δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην αποθήκη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤουρσί ή αλλιώς «εδώδιμα εν οξάλμη» όπως τα λέγανε παλιά, γίνονται όλα τα φρέσκα λαχανικά, αλλά και μερικοί βολβοί, αφού μπουν σε γυάλινα βάζα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο μασχαράκι με μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο, είναι ένα από εκείνα τα φαγάκια, που άμα τα δοκιμάσεις, είναι δύσκολο να τα ξεχάσεις. Τρώγεται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας. Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠου να το ᾿ξερε η γιαγιά μου, όταν μου τηγάνιζε τα αυγουλάκια σε σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες, ότι η νοστιμότατη συνταγή της, ήταν μια παραλλαγή των αυγών[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο καταπληκτικό αυτό φαγάκι, μπορείτε να το πείτε και «τα γρήγορα γεμιστά». Η γιαγιά μου το έφτιαχνε σχεδόν πάντα στον ξυλόφουρνο και το έψηνε αφού[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι πατάτες με φρέσκια ντομάτα και τσιγαρίδες στο φούρνο, ήταν από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά όταν ήμουνα μικρή. Τα τελευταία χρόνια όμως, επειδή δεν βρίσκουμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤι θα λέγατε αν βλέπατε τα παιδιά σας να τσακώνονται γι᾿ αυτά τα νερόβραστα λαχανικά; Θα το πιστεύατε; Κι όμως είναι αλήθεια. Απλά βράζουμε ολόφρεσκα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα ρεβύθια με λαχανικά και ειδικά με κουνουπίδι, είναι από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα. Η γιαγιά μου συνήθιζε να μας τα φτιάχνει το χειμώνα και πολύ περισσότερο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ πάστα ελιάς ( πέστο ελιάς ή πατέ ελιάς ) είναι ένα γευστικότατο ορεκτικό , που φτιάχνεται από μαύρες, κυρίως ελιές, διατηρημένες σε ελαιόλαδο, αλάτι ή ξύδι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤους κολοκυθοκεφτέδες τους φτιάχνουμε συνήθως με τα κλασικά κολοκυθάκια και όχι με κίτρινη κολοκύθα. Όμως αν τους δοκιμάσουμε έτσι, θα δούμε ότι γίνονται πάρα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες. Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο βλήτο είναι ένα μικρό, θαμνώδες χορταρικό, που τα παλιότερα χρόνια ήταν ευρύτατα διαδεδομένο στις ελληνικές κουζίνες. Συνήθως φυτρώνει μόνο του, αλλά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που «μυρίζουν» καλοκαίρι. Ο κιμάς σε συνδυασμό με τα φρέσκα λαχανικά, κάνουν ένα φαγάκι, που είναι να γλύφεις και τα δάχτυλά σου.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη πρόταση, για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το κάνουμε πολύ πιο γευστικό, ώστε να το φάνε ευχάριστα τα παιδιά μας. Γίνεται πολύ ωραίο και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια μένα, οι πατατοκεφτέδες είναι συνώνυμο με τα καλοκαιρινά απογεύματα. Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια καταπληκτική σαλάτα, που ανήκει στην κατηγορία «μ' αρέσει μαμά», πολύ χορταστική, που μπορεί να γίνει και το μεσημεριανό μας. Γίνεται πανεύκολα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα μικρά παιδιά, για τις περιόδους των νηστειών και όχι μόνο. Γίνεται εύκολα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο αγαπημένο ορεκτικό, εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας, που το σερβίρουμε κυρίως συνοδεύοντας ψητά κρεατικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε και αλειμμένο πάνω σε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌταν το θέμα είναι να φτιάξουμε κάτι πρόχειρο, αλλά και νόστιμο, τότε η λύση είναι μία. Μια ζουμερή, εξαιρετική, πολύ εύκολη και γρήγορη ομελετίτσα, που θα τη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μεζές που φτιάχνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά πιο ξακουστός είναι αυτός της Σαντορίνης, επειδή φτιάχνεται με το ντόπιο ντοματάκι που υπάρχει στο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ παραδοσιακή συνταγή για ντολμάδες, που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, που είχαν έρθει απ᾿ την Πόλη. Στην κανονική συνταγή, πάνε κουκουνάρια και σταφίδες,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε φορά που η γιαγιά μου έφτιαχνε χορτόπιτα, κράταγε λίγη, (ή και περισσότερη από λίγη) γέμιση και έφτιαχνε αυτούς τους καταπληκτικούς χορτοκεφτέδες. Όσες[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ συνταγή γι' αυτή την απίστευτη ομελέτα, είναι της θεία μου της Αντριάνας. Την έφτιαχνε περισσότερο την εποχή που άρχιζαν να γίνονται οι ντομάτες και βέβαια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μερακλίδικος μεζές για τους μεγάλους, αλλά κι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας, να φάνε λαχανικά. Πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα πολύ παλιό φαγάκι, που στους πιο μεγάλους, σαν κι εμένα, θα θυμίσει τα παιδικά τους χρόνια. Είναι πολύ οικονομικό κι εύκολο, γίνεται γρήγορα, είναι πάρα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr