Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 99 συνταγές
υλικά 1 μέτρια σελινόριζα 1 κ.σ. βούτυρο 3-4 κόκκοι πράσινου πιπεριού 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού αλάτι παρασκευή Καθαρίζουμε γύρω γύρω τη σελινόριζα, την κόβουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiMαρινάδα για μια bavette d’aloyau, ψημένη στη σχάρα saignante: Ιδιαίτερα η μπαβέτ είναι ένα πιο σκληρό αλλά γευστικό κομμάτι κρέας, που ζητάει τόσο το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 στήθη κοτόπουλο 100 γρ. γραβιέρα Kρήτης 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι λίγο αλατοπίπερο 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 300 γρ. αχλάδια 200 γρ. κυδώνια 150 γρ. κεράσια 200 γρ. βερίκοκα 250 γρ. σύκα 200 γρ. ροδάκινα 3 κουταλιές σούπας σκόνη από σπόρους μουστάρδας 3 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ χώρα που έμαθε τον κόσμο να τρώει βοδινό είναι η Αγγλία. Ένα αγγλικό Sunday roast φτιαγμένο από Black Angus prime rib είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Ιδού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiGhazni: Πόλη στο Αφγανιστάν, φημισμένη για το αρνίσιο κρέας της. Karahi: Μεγάλο ταψί, τηγάνι. Κύριο πιάτο, παραδοσιακό, μοιάζει στη γεύση με το δικό μας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 800 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε κυβάκια 3 κ.σ. βούτυρο 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο (ή σέλερι) 330 ml μπίρα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 3 κιλά τρυφερό χοιρινό 1/2 κιλού λίπος από νεφρά 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κοφτή κουταλιά καυτερό κοκκινοπίπερο 1/2 κουταλ. ρίγανη 1/2 κουταλ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό περίπου μπον φιλέ ή μπριζόλες, σε ατομικές μερίδες 20 στρείδια μεγάλα (αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε «πράσινα» μύδια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 μπροστινό μέρος αρνιού (χεράκι), ξεκοκαλισμένο 2 κ.σ. θυμάρι 1 κ.σ. ρίγανη 50 ml ελαιόλαδο 100 ml λευκό κρασί (Chardonnay ή Sauvignon Blanc βαρελίσιο)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 12 μερίδες) 1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες 1/2 κιλού κρέας καβουριού 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 1/2 φλιτζ. λάδι κοκκοφοίνικα 1/2 1I κρέμα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami"Το μυστικό της γλυκόξινης σάλτσας; Το γλυκό να κοντράρει το ξινό, χωρίς η μία γεύση να σκεπάζει την άλλη" - Σιεν Κουο Σενγκ Υλικά (για 4 άτομα) 1 κρόκος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 800 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες ίσου πάχους 700 γρ. κεράσια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτά φετάκια 1 κ.κ. ροζ πιπέρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 12 παϊδάκια (περίπου 800 γρ.) 120 γρ. ξινολάπαθο 8 φρέσκα φύλλα δυόσμου 100 γρ. βούτυρο 100 ml. ξηρό λευκό κρασί 400 ml, κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό κότσι 2 κρεμμύδια μεγάλα 1/2 καρότο Κρασί Μαυροδάφνη Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Θυμάρι φρέσκο 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο βούτυρο Εκτέλεση[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι ψησταριές της Σεγκόβια (asadores) είναι φημισμένες: καθεμία έχει το δικό της ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται τα lechones, τρυφερά και πεντανόστιμα γουρουνάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 άτομα 1.200 γρ. κρέας μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο σε κομμάτια 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2-3 σκελίδες σκόρδο 400 γρ. ντοματάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌλη η μαγεία (και η δυσκολία) του συνδυασμού βρίσκεται στο συντονισμό των υφών: τα κομμάτια του κρέατος χρειάζονται οπωσδήποτε τον ίδιο χρόνο ψησίματος με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣκόρδο και sherry αποτελούν τα sine qua non υλικά κάθε καθαρόαιμου Iσπανού . Συνδυασμένα εδώ με μοσχαρίσιο φιλέτο , μεταφέρονται από το παραδοσιακό tapas bar[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 8-10 άτομα 2 φύλλα σφολιάτας Ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί 1 ½ κιλό αρνί μπούτι σε κομματάκια 5 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες 2 φλιτζ. τυρί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 2 κιλά κρέας αρνίσιο ή χοιρινό χωρίς κόκκαλα 4 κρεμμύδια ξηρά , ψιλοκομμένα 1 κουταλιά σ. πάπρικα γλυκιά 1 κουταλιά σ. ρίγανη αλάτι, πιπέρι 1 μικρή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο»: Η συνταγή αυτή χαρακτηρίζει τον Καρβάλιο, εφόσον συνδυάζει την αγάπη του για την παραδοσιακή καταλάνικη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 500 γρ. χοντρά, χωριάτικου τύπου λουκάνικα (κατά προτίμηση γερμανικά) 400 γρ. πολτό ντομάτας (από κουτί ή σπιτικό) 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. κιμά γαλοπούλας 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο λυωμένες 1 κ.γ. θυμάρι ξερό 1 κ.γ. μπούκοβο 1 κ.γ. κοφτό πάπρικα 1 κ.γ. κίμινο ολόκληρο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλάκι πελτέ λίγο αλατοπίπερο 1 αβγό, χτυπημένο 200 γρ. κολοκυθάκι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami