Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 448 συνταγές
(photo: Κώστας Κωβαίος) Σε αρκετές περιπτώσεις, θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο αλλά συνάμα χορταστικό και εντυπωσιακό. Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν από πολλά χρόνια, είχα βρεθεί το Πάσχα στην Ιταλία, φιλοξενούμενη της φίλης μου της Claudia. Ανήμερα την Πασχαλιά, είμασταν καλεσμένοι στο σπίτι ενός[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο Οσομπούκο, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μιλανέζικη σπεσιαλιτέ με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας, λευκό κρασί και ζωμό. Γαρνίρεται,[...]
Πηγή: bostanistas.grΧτες το βράδυ η αγαπημένη μου φίλη Μαρία ήρθε με το καλάθι από τη λαϊκή, που έμοιαζε με φθινοπωρινή παλέτα. Ανασκουμπώθηκε και χώθηκε στην κουζίνα για να μου[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο φρικασέ είναι ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό. Δεν το κάνουν όμως όλες οι μαμάδες με τα ίδια χόρτα. Η επιλογή τους διαφέρει ανάλογα με την καταγωγή και την[...]
Πηγή: bostanistas.grΧαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΌλα ήταν τέλεια προγραμματισμένα. Είχα στήσει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην εντέλεια. Τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι στο Milias Camps Village . O στολισμός,[...]
Πηγή: bostanistas.grΜετά τις αφράτες τηγανίτες με σύκα και μέλι , επέλεξα να φτιάξω τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου. Είναι τυχαίο, πίστεψέ με. Δεν έχω σκοπό από εδώ και πέρα να[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Την πρώτη φορά που μαγείρεψα αυτό το φαγητό, πριν δυο χρόνια περίπου, δεν πίστευα το πόσο νόστιμο έγινε. Ήμουν, βέβαια, σχεδόν[...]
Πηγή: bostanistas.grΑκούγεται φαγητό απλό αλλά να ξέρετε πως είναι η πιο παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους.[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη διατροφική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γνωστό και αποδεκτό από τα παλιά. Έτσι, για όσους δεν ασκούνται στην κρεατοφαγία, υπάρχουν και τα μανιτάρια.[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ταιριάζει σε όλους η παραδοσιακή σούβλα! Και τώρα, στην αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή γιορτή του Πάσχα – γιορτή του τραπεζιού πρέπει να[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο χοιρινό είναι ένα κρέας αρκετά παρεξηγημένο ως πολύ λιπαρό. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως και στο μοσχάρι. Η[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαφνικά λαμβάνεις τηλεφώνημα ότι απόψε θα γίνει μάζωξη στο σπίτι σου, επειδή οι φίλοι σου έτσι το αποφάσισαν και φυσικά πολύ χαίρεσαι γι’ αυτό. Θέλεις[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Μπιφτέκια και μια σαλάτα» για σήμερα αλλά πώς. Γιατί ακόμα και το πιο προβλέψιμο γεύμα μπορεί να γίνει χάρμα οφθαλμών και γεύσης, αρκεί να έχεις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα ματσάτα είναι τα φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που γίνονται στο πι και φι. Στο νησί τα τρώνε με κατσικάκι ή κουνέλι κοκκινιστό ή απλά με σάλτσα ντομάτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη Ζάκυνθο δεν έχω πάει. Ούτε το μοσχάρι είναι το αγαπημένο μας κρέας, γι’ αυτό και δεν το μαγειρεύω συχνά. Όμως το «Mοσχάρι ζακυνθινό με[...]
Πηγή: bostanistas.gr