Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Η σχέση μου με την κανέλα ήταν ανέκαθεν διαταραγμένη, δεδομένου ότι πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής μου αντιπαθώντας όσα φαγητά χαρακτηρίζονταν[...]
Πηγή: bostanistas.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΧρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά Αναμονή: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Υλικά για 4-5 άτομα Για τους κεφτέδες 600 γραμμάρια χοιρινό κιμά από μπούτι και[...]
Πηγή: lovecook.grΥλικά : 110 γρ. ξερά κεμπάπ σόγιας 750 γρ. αντίδια ή μαρούλια, ζωχούς κ.α. 5 μικρά πράσινα κρεμμυδάκια ή 3 μεγάλα ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓιορτινές μέρες Χριστουγέννων έχουμε, οπότε και σε πολλά μέρη της Ελλάδας, το έθιμο στο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι είναι να υπάρχει Χοιρινό κρέας, όπως γίνεται[...]
Πηγή: gandmclub.com/search/label/ΣΥΝΤΑΓΕΣΣυννεφιασμένο ψυγείου! Άλλο ένα γλυκό στη λογική του εύκολο –γρήγορο-οικονομικό- υγιεινό. Στα γλυκάκια της καθημερινότητας θα το εντάξω κι αυτό ή έστω στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά για 15 κεφτεδάκια φακής: 125 γρ. ξερή φακή 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φύλλο δάφνης 1 κλαδάκι δενδρολίβανο 3/4 κούπας ξερά ψίχουλα ψωμιού (panko) ή[...]
Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr«Σεληνιασμό» θα πάθουμε γιατί πραγματικά είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Σελινόριζα, αγριόπρασα και σέλινο. Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά της[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν μαζέψουμε τις ελιές για να κάνουμε το λάδι μας, απαραιτήτως θα μαζέψουμε μια εύλογη ποσότητα για να τις κάνουμε τσακιστές.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΦέτος τα πράγματα είναι λιγάκι περίεργα, σουβλιστό αρνί δεν έχει (λόγοι πολλοί και διάφοροι). Μεγάλα τραπεζώματα επίσης δεν έχουν προγραμματιστεί, οπότε οι[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΠέρασαν και τα φετινά Χριστούγεννα… Χρόνια Πολλά σε όλους, και ιδιαίτερα στους Μανόληδες, στις Χρυσούλες, στους Χρήστους, στις Χριστίνες και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά 8 χοιρινές πανσέτες ¾ φλ. τσαγιού ξύδι μπαλσάμικο 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας Αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα 1 κούπα χυμό πορτοκάλι ή νεράντζι 4[...]
Πηγή: syntages-spitikes.blogspot.grΣτο χωριό το κατεξοχήν φαγητό ανήμερα τα Χριστούγεννα ήταν (είναι) το σελινάτο. Που εγώ το προσάρμοσα σε πρασοσέλινο, προσθέτοντας και πράσο σ' αυτό που[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr