Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
Οι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈλαβα παράπονα όταν έγραψα για τη γεμιστή κολοκύθα, ότι αναφέρθηκα περαστικά στις συνοδευτικές πατάτες του φούρνου χωρίς να δώσω οδηγίες. Πολλές φορές[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 400 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη 250 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο[...]
Πηγή: mamapeinao.grΥλικά (Σερβίρει 4 ) ελαιόλαδο 500γρ. ψίχα γλυκιάς κολοκύθας (λεπτοκομμένης) 250γρ. χαλούμι σε μκρές φέτες 150γρ. σπανάκι 1/2 φλ.καρύδια 2 κ.σ. ηλιόσποροι 1/4[...]
Πηγή: sidages.grΜόλις ξεκινήσουν οι πρώτες φθινοπωρινές δροσούλες, αρχίζουν οι κουζίνες μας να μοσχοβολάνε από τις διάφορες μηλονοστιμιές που θα φτιάξουμε! Αν νομίζετε ότι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι από τις πιο διάσημες πίτες στο εξωτερικό. Λέγεται του βοσκού γιατί στην πραγματικότητα περιέχει συστατικά από το αγρόκτημα του βοσκού... Εύκολη 1 Ώρα[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΥλικά (για 10 μερίδες) 500 γρ. μοσχάρι νουά 1 κιλό καπνιστά χοιρινά παϊδάκια 150 γρ. μπέικον 250 γρ. χοντρά χοιρινά λουκάνικα 250 λεπτά χοιρινά λουκάνικα 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤώρα που επιτέλους έφτασαν τα πολυπόθητα Χριστούγεννα και οι γειτονιές λαμποκοπούν από φωτάκια και στολίδια είναι η καλύτερη ευκαιρία να γίνετε τουρίστες![...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτό το φαγητό το είχα βάλει στο μάτι εδώ και πολύ καιρό αλλά όλο έπαιρνε αναβολές. Την ιδέα την έχω πάρει από το περιοδικό ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑ του 2002, αλήθεια[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΒαρκούλες μελιτζάνας με μοσχάρι και γκοργκοντζόλα Ας ξεκινήσουμε την ανάρτησή μας με ένα κουίζ τύπου "βρείτε τις ομοιότητες". Τι κοινό έχουν λοιπόν οι δύο[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.gr4 αρνίσια κότσια 6 αστεροειδείς γλυκάνισους 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 400 γραμμάρια γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε κύβους 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους 2[...]
Πηγή: sidagi.grΓια 6-8 άτομα Για τη ζύμη 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας Για τη γέμιση 3 αβγά 250 γραμμάρια μυζήθρα 100 γραμμάρια σπανάκι[...]
Πηγή: sidagi.gr..τραπεζι γιορτης..της δικης μου γιορτης και του πατερα μου.. στελλα και στελιος.. σαν Βορειοι λοιπον..(ασχετα εαν η καταγωγη ειναι απο Κρητη.. οταν λεμε πως[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΖουμερά, χορταστικά και μυρωδάτα. Τι χρειαζόμαστε: Για τα gnocchi : 1100-1300 gr σάρκα σφικτής κίτρινης κολοκύθας 50 gr μπισκότα amaretti κοπανισμένα 40 gr[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 2-3 μερίδες (μεγέθους μανταρινιού) κρέας της επιλογής μας άπαχο 2 μικρά καρότα 1/4 μιας μέτριας σελινόριζας 2-3 κλαδάκια σέλινο 1 μικρό[...]
Πηγή: dietrecipes.gr1 πακέτο ΜΙΝΙ κρουασάν της alfa ψημένα 500 γραμ. χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα) 300 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ (ή κολοκύθι[...]
Πηγή: argiro.grΑγριογούρουνο ψητό στο φούρνο ΥΛΙΚΑ για το ψητό 2,5 κιλά αγριογούρουνο (προτιμότερη η σπάλα) με το κόκαλο 350 γρ. μπέικον σε φέτες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι για[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΧρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) ½ αρνί ή κατσίκι κατά προτίμηση βιολογικό ½ φλιτζάνι µέλι 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη κοµµένη σε µεγάλους κύβους[...]
Πηγή: foodtrails.grΌταν γίνονταν οι κολοκύθες, η γιαγιά μου, εκτός από γλυκό και πίτες, συνήθιζε να τις μαγειρεύει και με αρνί, κατσίκι ή χοιρινό. Είναι στ᾿ αλήθεια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]
Πηγή: bostanistas.gr