Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
ΤΟ ΚΑΡΡΥ Το κάρρυ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται απο τις κουζίνες της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό που γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο ως[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ Το μπαχάρι προέρχεται από ένα δέντρο που φέρει την επιστημονική ονομασία Pimenta Dioica (ή Pimenta Officinalis ), και ανήκει την οικογένεια[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤΟ ΚΑΡΡΥ Το κάρρυ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών που προέρχεται απο τις κουζίνες της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτό που γνωρίζουμε στον δυτικό κόσμο ως[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΒΙΝΤΆΛΟΥ Μετά το χορτοφαγικό κάρρυ με πατάτες και αρακά που σας παρουσίασα προχτές, σειρά έχει σήμερα ένα κάρρυ με κρέας. Το βιντάλου ( vindaloo ,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΤο κρέας της γαλοπούλας είναι άπαχο και γι' αυτό πολύ υγιεινό, είναι όμως άνοστο. Και ακόμα πιο άνοστο είναι το στήθος που συνήθως προτείνουν οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν μαζέψουμε τις ελιές για να κάνουμε το λάδι μας, απαραιτήτως θα μαζέψουμε μια εύλογη ποσότητα για να τις κάνουμε τσακιστές.[...]
Πηγή: bostanistas.grΆλλο φαγητό είχα στο μυαλό μου γι' αυτή την εβδομάδα, άλλο προέκυψε τελικά! Αυτά συμβαίνουν, φυσικά, όταν συναναστρέφεται κανείς με ανθρώπους και κυρίως[...]
Πηγή: bostanistas.grΓαρύφαλλο: Είναι αντισηπτικό (βοηθά σε λοιμώξεις), αντισπασμωδικό (ανακουφίζει από αέρια και τυμπανισμό) και διεγείρει την πνευματική λειτουργία.[...]
Πηγή: elpinikicook.blogspot.gr...η λαδερή νοστιμιά!!! Καλή σας μέρα! Μια γεύση, μια μυρωδιά, το αντίκρυσμα ενός μπαχαρικού αρκούν για να έρθουν στο νου εικόνες περασμένες, λησμονημένες στο[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΚαλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά!!! Η γιορτινή περίοδος κοντεύει να τελειώσει... έρχονται τα Θεοφάνεια και του Αγ. Ιωάννου που είναι και το "κλείσιμο"[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΚαλημέρα αγαπημένη μου μπλογκογειτονιά!!! Η γιορτινή περίοδος κοντεύει να τελειώσει... έρχονται τα Θεοφάνεια και του Αγ. Ιωάννου που είναι και το "κλείσιμο"[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜιας κι ακόμη λίγες μέρες έχουμε για κατανάλωση κρέατος (γι αυτούς που νηστεύουν βέβαια) να σας δώσω ένα άλλο φαγητό που φάγαμε στο Λονδίνο φτιαγμένο με πολύ[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤο 1981 βάφτισα την μαυρομάλλα πανέμορφη κόρη της φίλης μου Μαίρης και του αγαπημένου μου εξαδέλφου Γιώργου. Τα πρώτα χρόνια που τα παιδιά μας ήταν μικρά[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ Η λεξη στιφαδο ειναι ιταλικης προελευσης. Πολυ πιθανο να ειναι δανεισμος απο το βενετσιανικο stufà . Το stufato (στουφατο) ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr· 1 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομμάτια · 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο · 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο · 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά: 50 γρ. κεμπάπ σόγιας 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη 3 κ.γ. αλάτι ή σάλτσα σόγιας (δοκιμάστε και προσθέστε σταδιακά) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 5 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα) 1[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓΑΡΥΦΑΛΛΑ Η΄ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙΑ Τα γαρυφαλλα (μοσχοκαρφια) ειναι ενα πολυ δημοφιλες μπαχαρικο. Προεχονται απο ενα δεντρο της οικογενειας Myrtaceae , που φερει το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr