Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Υλικά 4-5 μεγάλα κουλούρια 2 λευκές μελιτζάνες σε φέτες Κατσικίσιο τυρί Ψιλοκομμένος μαϊντανός Κέτσαπ 2 ντομάτες σε φέτες 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη Λίγο τριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 600 γρ. σιδηρόδρομο μοσχαρίσιο σε λεπτές φέτες 300 γρ. κριθαράκι 3 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 στήθη κοτόπουλο 100 γρ. γραβιέρα Kρήτης 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι λίγο αλατοπίπερο [...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 λουκάνικα καπνιστά 2 φλ. πολύ ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι ¾ φλ. γιαούρτι 2 κ.σ. ταχίνι 4 αφράτα φραντζολάκια ανοιγμένα στη μέση[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Αρακάς Καλαμπόκι Κολοκύθι Nτομάτα Καρότο Έτοιμο σε 18 λεπτά (για 2-3 μερίδες) Παρασκευή Βράζετε το ρύζι σε 600 ml νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 κ. μοσχάρι σπάλα ή χτένι ή ελιά 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/2 κ.γ. ρίγανη 1/2 φλ. Χυμός από ένα λεμόνι Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε το κρέας σε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 10 σουβλάκια) 300 γρ. μπούτι αρνίσιο 200 γρ. μελιτζάνες 30 γρ. εσαλότ 1/2 κ.γλ. σόγια σος 25 γρ. κόκκινες πιπεριές (σε κυβάκια) Sauce vierge 20 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα 400 γρ. πατάτες 6 σκ. σκόρδο 1/2 φλιτζ. τα. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 πορτοκάλι 2 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου 2 φύλλα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤο αρνί, το κατεξοχήν ελληνικό κρέας, στο συνδυασμό του με τη γλύκα του μελιού γίνεται νεωτεριστικό, καθώς παραπέμπει σε κάτι καθημερινό, ιδωμένο υπό νέο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 700 γρ. βίσονα 1 ώριμο αβοκάντο 3 καυτερές πιπεριές 1 λεμόνι 500 γρ. πατάτες 10 cl γάλα 20 γρ. σκόρδο (λιωμένες σκελίδες) 500 γρ. αντίβ[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι μουστάρδα 1 κουταλάκι πελτέ λίγο αλατοπίπερο 1 αβγό, χτυπημένο 200 γρ. κολοκυθάκι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 4 στήθη κοτόπουλο 100 γρ. γραβιέρα Kρήτης 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κουταλιά μαϊντανό, ψιλοκομμένο ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι λίγο αλατοπίπερο 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami"Το μυστικό της γλυκόξινης σάλτσας; Το γλυκό να κοντράρει το ξινό, χωρίς η μία γεύση να σκεπάζει την άλλη" - Σιεν Κουο Σενγκ Υλικά (για 4 άτομα) 1 κρόκος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι ψησταριές της Σεγκόβια (asadores) είναι φημισμένες: καθεμία έχει το δικό της ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται τα lechones, τρυφερά και πεντανόστιμα γουρουνάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌλη η μαγεία (και η δυσκολία) του συνδυασμού βρίσκεται στο συντονισμό των υφών: τα κομμάτια του κρέατος χρειάζονται οπωσδήποτε τον ίδιο χρόνο ψησίματος με τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Ο σέντερ φορ δολοφονήθηκε το σούρουπο»: Η συνταγή αυτή χαρακτηρίζει τον Καρβάλιο, εφόσον συνδυάζει την αγάπη του για την παραδοσιακή καταλάνικη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 4 άτομα 1 ½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή 750 γρ. κατεψυγμένα 250 γρ. ντοματάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami