Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 93 συνταγές
Μέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤέτοια εποχή η μπύρα ή το ουζάκι αναλόγως την ώρα τραβιούνται. Ένα σωρό μεζέδες για συνοδεία χταποδάκι ντομάτα λουκάνικο και ότι άλλο. Αλλά ο τσίρος είναι από[...]
Πηγή: lakiskoutalakis.blogspot.grΔεν το αντέχω όταν όλοι τον Ιανουάριο ξεκινούν να μιλούν για υγιεινή διατροφή. Οι άνοστες σούπες και τα βαρετά πιάτα λαχανικών με εξοργίζουν όσο και εκείνοι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.gr"Τι ανάποδος άνθρωπος που είσαι!" μού λεγαν ανέκαθεν οι οικείοι μου. Δεν θα τους διαψεύσω... όμως τι να κάνουμε; Έχω αρχίσει να νιώθω τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυνταγή σήμερα δεν έχει, θα εξηγηθώ αμέσως πιο κάτω. Επιτρέψτε μου όμως προκαταρκτικά να κάνω μιαν έκκληση: Αποκηρύξτε την κοτομάζα. Ξέρω, είναι βολικές οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΠήγα για πρώτη φορά στην Πόλη όταν ήμουν στο γυμνάσιο ακόμα και αυτό το ταξίδι μου έχει μείνει στην μνήμη σαν όνειρο. Θυμάμαι ομίχλη, ατμόσφαιρα και μαγεία[...]
Πηγή: bostanistas.grΕπισήμως τουλάχιστον έκλεισε πια το καλοκαίρι - αν και ακόμα περιμένουμε τη βροχούλα που θα το αποτελειώσει - κι οφείλουμε έτσι δύο αποχαιρετισμούς μέχρις να[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comBy Δημήτρης Παπαζυμούρης caruso, Ελληνική κουζίνα, καθημερινές συνταγές, κρεας, μοσχαρι, μυστικα & τεχνικες, συνταγές May 9, 2014 “Το ωραιότερο συκώτι που έχω[...]
Πηγή: caruso.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΤην φραγκόκοτα (φαραόνι), την έχω συνδυάσει με μέρες γιορτινές και τραπέζια στολισμένα. Φαγάκι επίσημο και περιποιημένο!! Που έχει φροντιστεί, από την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΨητό αρνάκι γεμιστό με αυγά και τυρί Υλικά 1 αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος περίπου 8 κιλά χωρίς τα εντόσθια μόνο με το συκώτι 500 γρ. φέτα ή κεφαλογραβιέρα[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.gr1 κατσίκι 1 συκωταριά ( γλυκάδια, καρδιά, σπλήνα, πνευμόνια και μπόλια )ψιλοκομμένη 10 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μπολάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥΛΙΚΑ Μια συκωταριά αρνιού ζεματισμένη 3 κ.σ. ελαιόλαδο 20 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. αλεύρι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 100 γρ. Philadelphia 1 κ.γ. πελτέ τομάτας [...]
Πηγή: megatv.com/cookΤο γουρουνόπουλο γάλακτος με την κριτσανιστή πέτσα και το ζουμερό κρέας να αχνίζει είναι μια από τις μικρές πολυτέλειες της ζωής, στο δικό μου γαστρονομικό[...]
Πηγή: pandespani.com"Τζιγέρι" είναι το συκώτι και τα "τζιγέρια" (στον πληθυντικό) όλα τα εντόσθια. Ο δικός μας τζιγεροσαρμάς περιέχει μόνο το συκώτι, τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες χωρίς το κεφάλι και τα εντόσθια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό κρεμμυδάκια εσαλότ καθαρισμένα ½ μπουκάλι ξύδι 4 φύλλα δάφνης[...]
Πηγή: greekmasa.grΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ, ΣΑΝ ΠΟΡΚΕΤΤΑ Στην μνημη μου, εχω συνδεσει την Ουμπρια (η επαρχια της Perugia) με την πορκέττα (porchetta)... Τι ειναι τωρα η πορκέττα? Ενα θα σας[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 1300-1500 γρ. κοιλιές από αρνάκι γάλακτος (συνήθως πρέπει να τις παραγγείλουμε στο χασάπη) 2 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο (κρατάμε 4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό τα εντόσθια προκύπτουν άφθονοι μεζέδες και φαγητά της παράδοσης που είναι μαγειρικά αξεπέραστα: μαγειρίτσα, γαρδούμπες, σπληνάντερο, κοκορέτσι... Εντερα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr