Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 10 συνταγές
Η μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣαλάτα εποχής από την παράδοσή μας, που θα μπορούσε να είναι έμπνευση μεγάλου σεφ! Ξέρετε τι είναι ο αροδαμός; Είναι ο καινούργιος βλαστός, τα βλασταράκια και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠέρασαν και τα φετινά Χριστούγεννα… Χρόνια Πολλά σε όλους, και ιδιαίτερα στους Μανόληδες, στις Χρυσούλες, στους Χρήστους, στις Χριστίνες και στους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Σεληνιασμό» θα πάθουμε γιατί πραγματικά είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Σελινόριζα, αγριόπρασα και σέλινο. Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά της[...]
Πηγή: bostanistas.grΣυννεφιασμένο ψυγείου! Άλλο ένα γλυκό στη λογική του εύκολο –γρήγορο-οικονομικό- υγιεινό. Στα γλυκάκια της καθημερινότητας θα το εντάξω κι αυτό ή έστω στα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ’64 εδώδιμα‘ με τις συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου (εκδόσεις Ποταμός) ήταν το ένα από τα δυο βιβλία που στρίμωξα στο τελευταίο σακ βουαγιάζ πριν φύγω για[...]
Πηγή: pandespani.comΧρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά Αναμονή: 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Υλικά για 4-5 άτομα Για τους κεφτέδες 600 γραμμάρια χοιρινό κιμά από μπούτι και[...]
Πηγή: lovecook.grΣτην ανδριώτικη κουζίνα δεν θα βρεις αυτό που λένε «τοπικές σπεσιαλιτέ», τουλάχιστον σε μεγάλη έκταση. Εκτός σεζόν, όμως, οι περισσότερες πρώτες ύλες[...]
Πηγή: greekcook.gr