Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 124 συνταγές
To φαγητό πήρε το όνομα του από το σκεύος μέσα στο οποίο ψηνόταν. Εσείς αντί της στάμνας μπορείτε να το ψήσετε το φαγητό σας μέσα σε ένα γιουβέτσι με καπάκι ή[...]
Πηγή: cookpad.com/grBajazzo Σκορ: Με 16/20* και 3 σκούφους, το καλύτερο εστιατόριο της Αθήνας. Υλικά (για 4 άτομα) Κρέας 800-1000 γρ. κρέας ελαφιού, χωρίς κόκαλα 200 γρ. χοιρινή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν οι ξένοι σκέφτονται ελληνικό φαγητό, στο μυαλό τους έρχεται κατευθείαν το σουβλάκι, το τζατζίκι, ο γύρος κι η σπανακόπιτα. Με το που πάτησα το πόδι μου[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚαλησπέρα...σήμερα γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού κατέληξα! Τί εννοώ; Μιλώ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι ξαφνική και απρογραμμάτιστη, μια και κάποια[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΝηστεία - νηστεία αλλά όχι για όλους… Έτσι την Κυριακή που μας πέρασε διάλεξα να κάνω για τους μη νηστεύοντες ένα φαγητό σήμα κατατεθέν της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν ήμουν μικρή και η μάνα μου με ρωτούσε τι φαγητό θέλω για τα γενέθλιά μου (που δεν είναι σήμερα), έλεγα: κεφτέδες με σάλτσα. Ήταν μπελαλίδικο φαγητό, αφού[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.comΣάββατο 3 Δεκεμβρίου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η Σταυρούλα κάνει το ωραιότερο σάμαλι κι εμείς πρέπει να το ξαναγευτούμε μια που θα λήψει για μέρες, οι άλλοι[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜιλάμε βέβαια για τον μεγάλο Αμερικανό και με γαλλικές ρίζες σεφ αλλά και ικανότατο συγγραφέα που μετά το πασίγνωστο βιβλίο του « Κουζίνα Εμπιστευτικό[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΥλικά 400 γρ λουκάνικα σε φέτες 2 κρεμμύδια 1 1/2 κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη, ξεφλουδισμένες[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΥλικά 400 γρ λουκάνικα σε φέτες 2 κρεμμύδια 1 1/2 κιλό ώριμες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη, ξεφλουδισμένες[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΚάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]
Πηγή: caruso.grΥλικά (για 4 άτομα): 2 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο 2 μικρές μελιτζάνες 4-5 πράσινες πιπεριές 1 μεγάλο κρεμμύδι ντομάτες για σάλτσα (τριμμένες) 2-3 φύλλα[...]
Πηγή: nosyparker-mageiremata.blogspot.grΤις τελευταίες δυο-τρεις μέρες βρέχει ασταμάτητα και τα σχέδιά μας για ένα κυριακάτικο πρωϊνό βολτάροντας στην πόλη, κάνοντας ψώνια και πίνοντας καφέ[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως[...]
Πηγή: caruso.grυλικά 900 γρ. χοιρινό κρέας από πανσέτα, κομμένο σε κύβους 3 εκ. 500 γρ. λινγκουίνε (ζυμαρικό) 1 φλ.κ. λευκό κρασί 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiαφιερωμένο στη μητέρα μου Ηώ Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ,[...]
Πηγή: pandespani.com2 κιλά μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο (στηθοπλευρές με το κόκαλο τους) 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 2 πόδια σέλινο-σέλερυ, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι ενα[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΥΝΕΛΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Η λεξη γιουβετσι προερχεται απο το τουρκικο güveç , που σημαινει το πηλινο σκευος οπου ψηνοταν το φαγητο. Εβαζαν το κρεατακι,[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΑΚΌΤΤΟ ΜΕ ΠΟΛΈΝΤΑ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Προτελευταία συνάντηση των Quanti Modi di Fare e Rifare για το έτος 2013 και η[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ, ΣΑΝ ΠΟΡΚΕΤΤΑ Στην μνημη μου, εχω συνδεσει την Ουμπρια (η επαρχια της Perugia) με την πορκέττα (porchetta)... Τι ειναι τωρα η πορκέττα? Ενα θα σας[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grκεφτέδες μάφιν XXL με τοματίνια Size matters. Κι αυτοί είναι οι πιο μεγάλοι τούρμπο yummy, ζουμεροί κεφτέδες μάφιν, που μπορείτε να κάνετε σε 20 λεπτά και να[...]
Πηγή: pandespani.comΚονσομέ πάπιας με ραβιόλι από το μπουτάκι της, κονφί με μαύρες τρομπέτες: Ιδιαίτερα φίνο πιάτο με το αρωματικό διαυγές κονσομέ πάπιας και τα εξαιρετικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami