Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Αυτή η μακαρονάδα είναι από τις πιο αγαπημένες της κόρης μου και το ίδιο ισχύει και για μένα. Μου είναι αδύνατον να αντισταθώ σε μακαρονάδα, ειδικά όταν αυτή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε χρόνο η Μαρία με εφοδιάζει με δαμάσκηνα και κάθε χρόνο σκέφτομαι κάτι καινούριο να φτιάξω. Λικέρ , μαρμελάδα , τσάτνεϋ , μεθυσμένη μαρμελάδα , γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΆλλα σχέδια είχα για σήμερα, αλλά άνευ πισίου, σκαλίζω παλιότερες συνταγές που είχα στο συρτάρι και θα έβαζα κάποια στιγμή. Η συνταγή, η περιγραφή και οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠεσκέσι κυδώνια έφτασαν στο σπίτι. Όλα καλοδεχούμενα ό,τι μου δίνουν! Έτσι κι αυτά και αξιοποιήθηκαν όπως τους άξιζε. Άλλα έγιναν γλυκό κουταλιού , άλλα τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜία εύκολη πίτα που μπορεί να μας λύσει τα χέρια κάποια στιγμή που βιαζόμαστε να φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα, ή όταν απλώς θέλουμε να έχουμε ένα επιπλέον πιάτο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι φίλοι όταν μαγειρεύουν νόστιμα πράγματα που ξέρουν ότι μου αρέσουν, μου στέλνουν τη συνταγή. Η φίλη μου η Αγγελική, έκανε αυτά τα κεφτεδάκια. Η συνταγή[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια και μάθαμε να κάνουμε κνέντελ , να και μια πρόταση για να τα συνοδέψουμε! Φιλετάκια χοιρινά με μουστάρδα Υλικά 6 φιλετάκια χοιρινά 2 κ. γ. μουστάρδα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΔιανύουμε την περίοδο της Αποκριάς και την τιμητική τους έχουν τα κρεατικά αλλα και τα γαλακτοκομικά. Μία πρόταση για ένα διαφορετικό κέικ έχω να σας κάνω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι μέρες που διανύουμε ιερές, αλλά και μετρημένες μέχρι το Πάσχα. Αφήνω τις νηστίσιμες συνταγές και τις 2-3 επόμενες μέρες, σας προτείνω μερικά πιάτα για το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτη ζακυνθινή κουζίνα, το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι κρέας που το μαγειρεύουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταβέρνες, με πολλούς διαφορετικούς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται. Και επειδή δεν λέω κάτι αν δεν το πιστεύω, όπως επίσης υποστηρίζω κάτι αν το θαυμάζω, δεν μπορώ να μην σας δείξω τι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛατρεύω τις σαλάτες. Μπορώ άνετα να ζήσω μήνες χωρίς κρεατικά (τώρα που το λέω, δεν θυμάμαι πόσο καιρό έχω να φάω κρέας!!! Ψέματα! Θυμήθηκα. Έφαγα ένα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΚάθε φορά που φτιάχνω κιμά για μακαρόνια, φυλάω στην κατάψυξη όσο μένει σε δόσεις για 2 άτομα σε μεταλλικά μπωλάκια. Έτσι, έχω πάντα έτοιμο κιμά για μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ο έλλην ταξιδεύει, ένα από τα πράγματα που του μένουν στο μυαλό (για να μην πω το μόνο), είναι τι έφαγε εκεί που πήγε...Έχετε ακούσει ποτέ έλληνα να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠολλοί τα λατρεύουν. Τα παιδιά τα αγαπούν. Εγώ πάλι δεν είμαι φανατική. Το έχω ξαναπεί. Περισσότερο μου αρέσουν οι μακαρονάδες με λαχανικά ή οι περίεργες[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Ισιδώρα μου έστειλε συνταγή για παπουτσάκια. Μα δεν είναι απλώς παπουτσάκια αυτά. Είναι γοβίτσες λεπτεπίλεπτες γιατί είναι ελαφριά! Σας την παραθέτω, όπως[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο γιουβέτσι το γνωρίζουμε όλοι υποθέτω. Συνήθως το κάνουμε με κάποιο κρεατικό στο φούρνο. Τώρα που είναι περίοδος νηστείας όμως, είναι εξίσου νόστιμο, μόνο με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτο μπλογκ αυτό, δε θα βάζω μόνο αγαπημένες δικές μου συνταγές, αλλά και φίλων μου που εμπιστεύομαι την τέχνη τους. Με τη Νέλλη γνωριστήκαμε μέσω ίντερνετ.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ γιος μου, πριν 2 χρόνια επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά. Πέρασε ωραία και πρόσφατα τρώει μια φλασιά και μου λέει: Πότε θα φτιάξεις κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα;[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤο φαγητό αυτό το έκανα πέρυσι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 2η φωτογραφία το αδικεί, αλλά όταν περιμένουν 7 άτομα να σερβιριστούν παραμονή Πρωτοχρονιάς κι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα βερύκοκα μου αρέσουν πολύ! Και εκείνα που προτιμώ είναι τα άγουρα, επειδή μου αρέσουν τα άγουρα και ξινούτσικα φρούτα περισσότερο από τα ώριμα και γλυκά![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα φαγητό, που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα γιορτινό τραπέζι, είναι αυτό που σας προτείνω σήμερα. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί μου αρέσουν πολύ στα φαγητά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα από τα φαγητά που έκανα πριν λίγες μέρες, ήταν ένα γεμιστό ψαρονέφρι με πιπεριά και φέτα. Πάρα πολύ νόστιμο. Η γέμιση ήταν αρκετή και "ξεχείλιζε" από το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα Χριστούγεννα, ως παιδί που ήμουν, πέρα από διακοπές, δέντρο. φωτάκια, δώρα κλπ, σήμαινε και τη γιορτή του πατέρα. Αν για άλλους τα Χριστούγεννα σήμαιναν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑς φτιάξουμε ένα παραδοσιακό φαγητό. Ποιος δεν έχει φάει γιουβαρλάκια από τα χέρια της μάνας του; Για να δούμε πώς θα το κάνουμε: Γιουβαρλάκια Υλικά για 6-8[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕίχα βαρεθεί να φτιάχνω τα ίδια και τα ίδια. Ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό και να το φάνε με ευχαρίστηση και τα παιδιά. Ήθελα κεφτέδες, αλλά δεν ήθελα να[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜετά τις νηστίσιμες συνταγές που βάζω τον τελευταίο καιρό, αυτή τη βδομάδα θα βάλω δύο συνταγές για το Πασχαλιάτικο τραπέζι. Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜπελαλίδικο, κλασικό μα πολύ νόστιμο φαγητό σας έχω σήμερα. Κλασικό Κυριακάτικο φαγητό της μαμάς: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ! Πάμε; Κανελόνια με κιμά και[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΘυμάστε το πέστο ρόκας που έφτιαξα και συνόδεψα το ψάρι μου; Είχα σκοπό να το δοκιμάσω σε ζυμαρικά και το έκανα. Με αφορμή ενα τραπέζι που είχα, έφτιαξα τις[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr