Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 56 συνταγές
Υλικά 3 μελιτζάνες φλάσκες 1 κρεμμύδι σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες μυρωδικά 5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 1/2 φλιτζάνι Ξύδι 4 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το φύλλο 300 γρ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι 1 κ.γ. αλάτι 130-150 γρ. νερό γάλα και σουσάμι για πασπάλισμα Για τη γέμιση 700 γρ. διάφορα τυριά[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη ζύμη: 1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο μία πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ξύδι 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί και λίγο παραπάνω) λίγο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΣπιτικό φύλλο 6 φλ. τσ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ξύδι 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 αυγό και λίγο γάλα για το[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΣπιτικό φύλλο 6 φλ. τσ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 2 κ.σ. ξύδι 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 αυγό και λίγο γάλα για το[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά για τα φύλλα 1 κιλό αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ (8 κούπες του τσαγιού) 30 γρ. ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας) 5 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού) 10 γρ. ξύδι[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη γέμιση 250 γρ. μανιτάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι 80 γρ γαλοπούλα 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης 150 ml κρέμα γάλακτος 75 γρ. οποιοδήποτε κίτρινο τυρί που λιώνει[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 κεσεδάκι(200 γρ.) γιαούρτι 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο 5 1/2 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλ. αλάτι 1 κουτ. γλ. ζάχαρη 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 2 1/2 κ.γ. αλάτι 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια 1/2 κούπα παγωμένο νερό 2 κ.σ. λευκό ξίδι 2 αυγά Για τη γέμιση 2 αυγά[...]
Πηγή: akispetretzikis.com1 κούπα νερό 1 κουτ. γλ. ξίδι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 αυγό 1 κουτ. γλ. αλάτι 4 ποτήρια του νερού αλεύρι 250 γρ. βιτάμ μαλακό (χωρισμένο στη μέση,[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια τη ζύμη 425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ 175 γρ. γιαούρτι 200 γρ. ηλιέλαιο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.σ. ξύδι σουσάμι για πασπάλισμα[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το προζύμι 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 2 κουτ. γλ. αλάτι 2 κούπες χλιαρό γάλα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά αλέυρι (τόσο, ώστε να πετύχουμε ένα πυχτό χυλό) Για τη ζύμη[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το φύλλο 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.σ. ξύδι 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. λάδι 1 ποτήρι νερό αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων σουσάμι για πασπάλισμα Για τη γέμιση 1[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 2 κιλά γίδα ή ζυγούρι ή προβατίνα άπαχη 4 μεγάλα κρεμμύδια Λίγο βασιλικό ή Μοσχοσίτι (ηπειρώτικο μυρωδικό) Αλάτι πιπέρι Ρύζι όσο θέλουμε. ΓΙΑ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΓια το φύλλο 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι ξύδι νερό Για τη γέμιση 5 μεγάλες πατάτες 1 αυγό 100 γρ. αγελαδινή φέτα 100 γρ. γραβιέρα[...]
Πηγή: akispetretzikis.com