Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 76 συνταγές
Οι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο προζύμι, ειδικά αυτό που προορίζεται για την παρασκευή Πρόσφορου (Λειτουργιάς), αλλά και ψωμιού, φτιάχνεται με νερό και βασιλικό, που έχουμε πάρει από την[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΥΓΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ (υ.φυ.προζ.) : ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Αφού είδαμε ( εδώ ) πως φτιάχνουμε το υγρό φυσικό προζύμι ( υ.φυ.προζ. ), ας πάμε να δούμε πως πρέπει να[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΆρτος... ψωμί... περιβάλλεται από ιερότητα, από μυστήριο, είναι αναπόσπαστο μέρος της θρησκείας μας και όχι μόνον, αλλά διατήρησε και στη ζωή ανθρώπους ή[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά Υλικά για 2 καρβελάκια ξηρή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι από σιτάρι (δυνατό): 700 γρ. βούτυρο: 35 γρ.[...]
Πηγή: icookgreek.comΓια να πετύχει μια πίτα σε νοστιμιά το σημαντικότερο ρόλο τον έχει το φύλλο. Στην ανάγκη όλες χρησιμοποιούμε το έτοιμο φύλλο, που τα τελευταία χρόνια έχει[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr2 κρητικά παξιμάδια μεγάλα 2 ντομάτες 1 αγγούρι 1 κρεμμύδι 100 γρ. τυρί φέτα 1 κουταλιά σιτάρι Φρέσκο δυόσμο Ελαιόλαδο Ελιές κονσερβολιά Άμφισσας Καταρχήν[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά ( ποσότητα για 1 ημέρα ) 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης 1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού 1 αυγό 2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα – Fromage Frais 0% μάρκα[...]
Πηγή: greekmasa.grΓια να πετύχει μια πίτα σε νοστιμιά το σημαντικότερο ρόλο τον έχει το φύλλο. Στην ανάγκη όλες χρησιμοποιούμε το έτοιμο φύλλο, που τα τελευταία χρόνια έχει[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥλικά : 1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού. 2,5 -3 κούπες νερό. αλεύρι περίπου 200 γραμμάρια Εκτέλεση Βάζουμε σε ι κατσαρολάκι το νερό να βράσει πολύ καλά.[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού. 2,5 -3 κούπες νερό. αλεύρι περίπου 200 γραμμάρια Εκτέλεση Βάζουμε σε ι κατσαρολάκι το νερό να βράσει πολύ καλά.[...]
Πηγή: greekmasa.grΨωμάκια από σιτάρι και σίκαλη Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 100 λεπτά Χρόνος[...]
Πηγή: greekouzina.grΑγαπημένοι μου φίλοι, μετά από κάτι περισσότερο από δυο βδομάδες απουσίας, βρίσκομαι ξανά στο γραφείο μου, μπροστά από τον υπολογιστή μου και σας γράφω. Στο[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/el[photo: Εύη Σκούρα] Οι πίτες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της ελληνικής κουζίνας. Η παραδοσιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από μια ευρηματική[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχει υποβληθεί από laalaria Δευτέρα, 03/11/14 Υλικά: 1 κιλό αλεύρι1 αυγόλίγο λάδι1 κιλό κολοκυθάκια1 φλιτζάνι βούτυροαλατοπίπερο4 αυγά ελαφρά χτυπημένα1[...]
Πηγή: greekmasa.gr680 γρ. αλεύρι άσπρο 2 κουταλάκια μαγιά 1 κουταλάκι ζάχαρη 250 ml γάλα 1 κουταλάκι αλάτι 40 γρ. αλεύρι σιταριού 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 40 γρ. βούτυρο 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά Υλικά για 2 καρβελάκια ξηρή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη: 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι από σιτάρι (δυνατό): 700 γρ. βούτυρο: 35 γρ.[...]
Πηγή: icookgreek.com