Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 29 συνταγές
Από το βιβλίο Το Μικρασιάτικο τραπέζι του Δωδεκαημέρου «Χερσέ, βασιλόπιτες και άλλα». Χριστόψωμο λέγεται το ψωμί που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι άνθρωποι που με γνωρίζουν αντιδρούν στην αγάπη μου για την παστουρμαδόπιτα, με το ίδιο ακριβώς «αποκλείεται, λες ψέματα» όταν λέω ότι αγαπημένη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ Καισάρεια (στην Τουρκική Καϊσέρι) είναι η πρωτεύουσα της Καππαδοκίας. Είναι πασίγνωστη για το ιδιόμορφο τοπίο στη γύρω περιοχή αλλά και για την πίττα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤις μέρες που ήμουν στο χωριό «σκάλιζα» τα ντουλάπια κι εκεί ανακάλυψα κάποια παλιά περιοδικά με εργόχειρα από τις δεκαετίες 1970 και 1980 που[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεφυλλίζω περιοδικά, σερφάρω στα αγαπημένα μου μαγειρικά sites. Το D(o) I(t) Y(ourself) τα Χριστούγεννα είναι στα καλύτερα του. Αν πιστέψουμε όλα αυτά που[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας. Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ζύμη της χωριάτικης αυτής τάρτας περιέχει κρασί, αβγά, λαρδί και τριμμένο τυρί. Κριτσανιστή σαν μπισκότο η κρούστα, συμπληρώνεται με ντομάτα και καυτερή[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα καλοκαίρια των ονείρων μου, μετά την αφύπνιση και τους απανωτούς πρωινούς καφέδες (άλλον έναν, άλλον έναν) αρχίζει ένα αραιό κουβεντολόι. Οι βουτιές είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν είναι από τις γιαγιάδες που θα φάει την ημέρα της στην κουζίνα. Συνήθως βρίσκεται στους δρόμους, από ξαδέρφη σε φίλη και από καφέ σε παγωτατζίδικο[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι άνθρωποι που με γνωρίζουν αντιδρούν στην αγάπη μου για την παστουρμαδόπιτα, με το ίδιο ακριβώς «αποκλείεται, λες ψέματα» όταν λέω ότι αγαπημένη[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια την Ανθούλα, το Φροσάκι και τον Αποστόλη μας Ο πατέρας μας γεννήθηκε στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας, μια κωμόπολη με δύο τρίτα ελληνικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπόγευμα στη δουλειά. Προσπαθώ να μαζέψω το μυαλό μου και να φύγω. Η αλήθεια είναι πως πάντα κάτι βρίσκω και μένω πίσω. Καθώς σκέφτομαι διάφορα χτυπάει το[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα μακρόστενα μπιφτέκια, που τα υιοθετήσαμε κι εμείς, μοιάζουν με λουκάνικο περασμένο σε σουβλάκι και γίνονται στις αραβικές χώρες με παχύ κιμά από αρνί ή[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν έχει κατορθώσει και λίγα ο εργένης - αν και άπειρος στα της κουζίνας, έχει αναμετρηθεί επιτυχώς με κάμποσα μαγειρέματα. Για χάρη της αγάπης του για τη[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και ζουμερό. Το πρωτοέφτιαξα με υλικά που μας είχαν περισσέψει από τα σοκολατάκια των Χριστουγέννων και, όπως είπαμε, δεν[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Και πού θα τα βρούμε κυρία μου τα english muffins για να φτιάξουμε τα αυγά Μπένεντικτ » μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος και μ’ έκανε ν’[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σουτζούκι είναι από τα πιο νόστιμα εδέσματα που μπορεί να βρει κανείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τις τριγύρω[...]
Πηγή: bostanistas.grΜεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα σε κάθε νοικοκυριό, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι στα φόρτε τους. Κάθε τέτοια εποχή οι μυρωδιές[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν πετάμε τίποτα - τούτο πλέον το μάθαμε καλά. Τρία χρόνια τώρα οι bostanistas έχουν αποδείξει πως στην κουζίνα τίποτα δεν περισσεύει, ακόμα και όσα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σημερινό πιάτο είναι γιορτινό. Κατάγεται από την Γαλλία και την Ιταλία και οι παραλλαγές του είναι πάμπολλες. Σήμερα σερβίρω μια παραλλαγή του Μεσογειακού[...]
Πηγή: bostanistas.gr