Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Πολλά υποσχόμενη λόγω καταγωγής και συνθετικών: χαβιάρι – σαλάτα, από την Σμύρνη. Αυγά ψαριών σε κρεμώδες ντιπ, το άλειμμα με το ακουστικό εκτόπισμα:[...]
Πηγή: pandespani.comO φίλος μου ο Σταύρος κατέφθασε κάποια Παρασκευή κρυμμένος πίσω από μια γινωμένη κολοκύθα μεγέθους αγκαλιάς! Ακούμπησε το πορτοκαλί μενίρ στον πάγκο της[...]
Πηγή: pandespani.comΓια τους ιστορικούς του φαγητού το σιτάρι τοποθετείται στο 8.000 π.Χ., οι τορτίγιες στο 6.000 π.Χ. και η ανακάλυψη του ψωμιού γύρω στο 4.000-3.500 π.Χ., μια[...]
Πηγή: pandespani.comΟι πίτσες με αραβική πίτα δεν συγκρίνονται ακριβώς με την αυθεντική ιταλική ζύμη σε γεύση και υφή -και γιατί θάπρεπε άλλωστε- ωστόσο, μπορούν άνετα να[...]
Πηγή: pandespani.comΤο sogus είναι το πιο ωραία σερβιρισμένο ολόκληρο κεφαλάκι αρνιού που πας μη Σμυρνιός (εξ αυθεντικής Σμύρνης) μπορεί να φανταστεί. Ένα καθαρόαιμο street food[...]
Πηγή: pandespani.comΠίτα με πλούσιο, μερακλήδικο περιεχόμενο που, ή θα το λατρεύεις ή δεν θα θες να το πλησιάσεις. Η παστουρμαδόπιτα στα πρωτευουσιάνικα ή πίτα[...]
Πηγή: pandespani.comΠολλά έχουν γραφτεί για τις 50 και βάλε-βγάλε αποχρώσεις του γκρι και του κυρίαρχου Κρίστιαν Γκρέι επί της υποτακτικής -με συμβόλαιο- Αναστάζια Στιλ· κι άλλα[...]
Πηγή: pandespani.comΜε αφορμή μια πορτοκαλόπιτα… Οι συνταγές δεν σημαίνουν τίποτα μέχρι κάποιος να τις μαγειρέψει. Εκεί το μάτι παίζει, η μύτη σνιφάρει τις μυρωδιές κι η γλώσσα[...]
Πηγή: pandespani.comΟ δάσκαλος και οι μαθητές του τμήματος αφρικάνικων κρουστών της σχολής Κabeiria Percussion φόρτωσαν τα αυτοκίνητά τους με τζέμπε και ντουντούνες και πήραν τον[...]
Πηγή: pandespani.comΖήτω ο βασιλιάς! Μια βασιλόπιτα που οι Γάλλοι κόβουν την ημέρα των Θεοφανείων και τρώνε μέχρι και τον Φεβρουάριο, δεν θυμίζει καμία εκδοχή ελληνικής. Το όνομά[...]
Πηγή: pandespani.comΟ συνδυασμός τραγανό περίβλημα ζύμης με ζουμερό περιεχόμενο στην πιο ελαφριά, εύκολη και γρήγορη εκδοχή. Κοτόπουλο σε σφολιάτα με πιπεριές και βασιλικό· χωρίς[...]
Πηγή: pandespani.comΦίνα, ανάγλυφη, με έκτυπη σχεδόν όψη και απλότητα που εντυπωσιάζει. Ζύμη σαν περγαμηνή εν είδει σκεύους και μέσα ζεστές ροδέλες, υγρές και πλήρεις[...]
Πηγή: pandespani.comΜε τη βροχή καταλύτη της αντίληψης, να διαλύει σε μια-δυο μέρες υγρασίας κάθε αίσθηση πως κι ο Οκτώβριος αποστάτησε στο καλοκαίρι, η κουζίνα[...]
Πηγή: pandespani.comΜπορεί να συνοδέψει αλλαντικά και τυριά ή αυγά αλλά και σαλάτες για πιο βετζετέριαν εκδοχή πρώτου πιάτου. Κομμένη σε κάπως μικρά κυβάκια ή τετράγωνα[...]
Πηγή: pandespani.comΗ γλυκιά κολοκυθόπιτα της Μυτιλήνης είναι μια εκπληκτική, αυθεντική και ακυκλοφόρητη (ως αυτό τον καιρό) τοπική συνταγή, από την πρωτεύουσα της Λέσβου, που[...]
Πηγή: pandespani.comΔιακοπές στο χωριό και η παραγωγή κολοκυθιών στο μποστάνι βγάζει πεντανόστιμα μεγαθήρια. Πλάκα-πλάκα, φέτος το καλοκαίρι στο pandespani μας έχει πιάσει[...]
Πηγή: pandespani.comShepherd’s pie: η νόστιμη κρεατόπιτα με αρνί και Cottage pie η αντίστοιχη με μοσχαρίσιο κρέας. Το περίσσευμα του φαγητού σε καινούργιο, κόμφορτ πιάτο. Πίτα του[...]
Πηγή: pandespani.comΣπιτική λαγάνα με σουσάμι και μέλι Η λαγάνα που θυμάμαι είναι του παππού. Δεν είμαι η μόνη – όλοι στην οικογένεια αυτή θυμούνται, αν και όλοι διαφορετικά. Αλλά[...]
Πηγή: pandespani.comΜια κιμαδόπιτα με λαχανικά (όπως και μια κρεατόπιτα ή μια κοτόπιτα) είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους για να αξιοποιήσουμε το στοκ του ψυγείου σε[...]
Πηγή: pandespani.comΠάνω που είχα αποφασίσει ότι αυτό το ‘ξεκάρφωτο’ πράσινο χρώμα ειδικά στο βεριτάμπλ του, κάτι λέει, αλλά ακόμη και στη φετινή επαναστατημένη ροκ μιλιτέρ εκδοχή[...]
Πηγή: pandespani.com