Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 67 συνταγές
Και ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ σημερινή συνταγή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και ήταν τα αγαπημένα της παξιμαδάκια. Είναι φίνα , αφράτα και γλυκά, θυμίζουν τα ιταλικά biscotti ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα μυρωδάτα χανιώτικα παξιμαδάκια (που μπορούν να φαγωθούν και σαν ψωμάκια) Τα πρωτοδοκιμάσαμε πριν από πολλά χρόνια στην Παλαιόχωρα Χανίων. Εκεί μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ καλύτερα... μυζηθρόπιτα φούρνου Μια μυζηθρόπιτα με ξινομυζήθρα, που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο εύκολη που δεν θέλει ούτε πλάστη ούτε πολλά σκεύη![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚλειστά, νόστιμα τηγανητά πιτάκια με χανιώτικη καταγωγή είναι τα κρομμυδοκαλίτσουνα. Νοστιμιά που επιδέχεται πολλές παρεμβάσεις, συνταγή με απλά υλικά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ τρίτη και καλύτερη! Οι σταφίδες είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία μας κυρίως στη ζαχαροπλαστική (χωρίς να λείπουν κι από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα Μπελουσιώτικα κρεμμύδια τα ξέρουμε όλοι όσοι μένουμε εδώ. Τα γνωρίζουν επίσης, πολλοί επισκέπτες που έρχονται στο νησί, και που φροντίζουν να πάρουν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜια άλλη εκδοχή για τις αγνιόπιτες Οι αγνιόπιτες είναι παραδοσιακές μυζηθρόπιτες κυρίως της ανατολικής Κρήτης. Γίνονται σχεδόν πάντα με ξινή μυζήθρα και έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ μελιτζανόπιτα είναι η πιο νόστιμη πίτα του καλοκαιριού. Και αργότερα, γίνεται ακόμη νοστιμότερη με τις μαύρες, μακρόστενες, όψιμες μελιτζάνες του φθινοπώρου.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΣτην Κρήτη τις πίτες συνηθίζουν να τις λένε μπουρέκια οπότε αυτό είναι Χανιώτικο κολοκυθομπούρεκο. Υλικά Για τη ζύμη: ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις[...]
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΥλικά Για τη ζύμη 4 φλ.τσ. αλεύρι (φαρίνα) 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 3/4 φλ.τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού 1/2 κ.γλ. αλάτι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓια το φυλλο: 300γρ σκληρό αλεύρι 300γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις 2 ποτήρια χλιαρό νερό 6 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.σ. ξύδι 1 κ.σ. ρακί 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΈνα νηστίσιμο ραβανί! Η εβδομάδα της νηστείας από αύριο. Ακόμη και όσοι δεν νηστεύουν την υπόλοιπη Σαρακοστή την Μεγάλη εβδομάδα κόβουν τουλάχιστον το κρέας.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά! Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε προσωπική, και οικογενειακή ευτυχία! Για τελευταία ανάρτηση πριν από τα Χριστούγεννα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr