Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 23 συνταγές
Η δική μου «ξυπόλυτη» πίτα! Οι τεμπελόπιτες κατά τη γνώμη μου δεν είναι πίτες απαιτήσεων, είναι όμως μια λύση της στιγμής αν έχουμε περισσεύματα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτες και νόστιμες! Πριν από αρκετό καιρό σε μια περιήγησή μου στο internet , είδα μια ενδιαφέρουσα ταξινόμηση συνταγών σε κάποιο site : “της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠίτα εποχής με κρητικά (και όχι μόνο) τυριά! Χθες η λαϊκή της περιοχής μας ήταν γεμάτη πράσα. Το τέλος του Σεπτέμβρη το έχει αυτό το καλό. Ενώ δεν έχουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠιπεριές για διατήρηση και για …πρόφταση! Ακόμη στη λαϊκή μας κυκλοφορούν υπαίθρια λαχανικά. Εδώ που τα λέμε, ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος ακόμη,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι σφακιανόπιτες είναι μια συνταγή που μου ζητήθηκε από την πρώτη βδομάδα δημιουργίας αυτού του blog. Και δεν έχουν άδικο αυτοί που τη ζήτησαν. Πρόκειται για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ καλύτερα... μυζηθρόπιτα φούρνου Μια μυζηθρόπιτα με ξινομυζήθρα, που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο εύκολη που δεν θέλει ούτε πλάστη ούτε πολλά σκεύη![...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίπα σήμερα να ανοίξω το κεφάλαιο «προζύμι». Μεγάλο κεφάλαιο και μπορεί να βαρεθείτε όσο το διαβάζετε … Αφορμή είναι το ανάπιασμα (ανέπιασμα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝηστίσιμα αφράτα ψωμάκια με ελάχιστο κόπο! Τα ελιόψωμα, οι ελιόπιτες και όλα τα συναφή είναι πολύ συνηθισμένα σε εποχές νηστείας . Αγαπημένες γεύσεις αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤυρινή η τρέχουσα εβδομάδα και οι μυζηθρόπιτες έχουν την τιμητική τους στις κρητικές κουζίνες. Με ξινή ή με γλυκιά μυζήθρα, με μέλι ή με αχνοζάχαρη σε πολλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr…σε κρητική έκδοση! Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά, επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤόσο λίγα, τόσο πολλά! Έχετε δοκιμάσει φρεσκοφρυγανισμένο ψωμάκι με καλό ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγγουρόλαδο ή αγουρέλαιο όπως το λένε πιο επίσημα) , χοντρό[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠικάντικη και καλοκαιρινή! Οι προνοητικοί που κράτησαν πολλά «πιτόχορτα» όπως λέμε τα αρωματικά αγριόχορτα για πίτες στις καταψύξεις τους, φτιάχνουν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr