Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Στα παιδικά μου χρόνια το δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια τις παραμονές ονομαστικών γιορτών και γενεθλίων συνοψιζόταν στη φράση: «Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΜάνα, μητέρα, μανούλα … μαμά!!!!! Κάθε χρόνο, την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, γιορτάζεται η Γιορτή της Μητέρας! Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜαγειρική Από που πήραν το όνομά τους οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα! 25.12.13 Γλυκέ μου κουραμπιέ. Το μικρό εύθρυπτο γλυκό αποτελεί το πιο μυρωδάτο[...]
Πηγή: porosnews-sintages.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων Εύβοιας Η συνταγή είναι αυθεντική του 1800 και διατηρείται αναλλοίωτη ως οικογενειακή παράδοση από μάνα σε κόρη[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Τσιμπίδη. Η κ. Τσιμπίδη η οποία κατάγεται από το Αλιβέρι και ζει στη Σκάλα Λακωνίας μας έδωσε αυτή την υπέροχη συνταγή για παραδοσιακές δίπλες[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grKOY ΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ ½ κιλο αλευρι μαλακο ½ κιλο βουτηρο 220 γρ.ζαχαρη 2 κροκοι αυγου 1 κ.σ κανελα 1 κ.γ γαριφαλο ½ κιλο αμυγδαλοψυχα[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΝηστίσιμα καλτσούνια Νηστίσιμα καλτσούνια σε γλυκιά έκδοση Υλικά Ζύμη: 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας ρακή ή κονιάκ ½ κούπας χυμό πορτοκαλιού 1[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΥλικά Σιτάρι 1 1/2 ποτήρι Ρυζάλευρο 3 κουταλιές σούπας λιωμένο με νερό Αμύγδαλα 1 ποτήρι θρυμματισμένα Σταφίδες ξανθές 1 ποτήρι Σταφίδες μαύρες 3 κουταλιές[...]
Πηγή: chefoulis.grΓια τη περίοδο της νηστείας και όχι μόνο λόγω των υγιεινών συστατικών που περιέχει. Τι χρειαζόμαστε: Ζύμη 3 φλυτζάνια αλεύρι 1 φλυτζάνι ταχίνι 2 κουταλιές[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ μακαρίτης ο ξάδελφός μου, Λεωνίδας Χαρβαλιάς, είχε μεγάλη αδυναμία στα γλυκά. Από την άλλη, όμως, είχε πίεση, ποδάγρα και κιλά αρκετά περισσότερα από όσα θα[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναρτήθηκε στις 11/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Κιουνεφέ με κρέμα βουτύρου και σιρόπι μανταρινιού Μια συνταγή για μια παραλλαγή του κλασικού[...]
Πηγή: sintayes.grΜπακλαβάς Υλικά 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για γλυκά 250 γρ. βούτυρο λιωμένο καλά για τη γέμιση 250 γρ. καρύδι ψίχα 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης 150 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΥλικά Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Κουβερτούρα 125 γρ τριμμένη Ανθόνερο 1 φλυτζάνι του[...]
Πηγή: chefoulis.grΤα υλικά που θα χρειαστούμε: 230 γρ. λευκή σοκολάτα 250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά ξύσμα απο μισό πορτοκάλι 2 κουταλιές ανθόνερο Λιώνουμε τη σοκολάτα σε[...]
Πηγή: makingsweets.blogspot.grΟλόλευκη Πανακότα με κρέμα καρύδας, λουσμένη με μέλι και πασπαλισμένη με καβουρντισμένο σουσάμι.Λεπτές, φίνες γεύσεις, ελαφρές και αέρινες, σε γευστικό[...]
Πηγή: kitchenstori.esΟ χαλβάς είναι από τα πιο βασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς όσο και ο αλευρένιος και ο χαλβάς φαρσάλων. Τόσο φτωχό και τόσο[...]
Πηγή: tastefull.grΕίναι ένα γλυκό που το φτιάχνουμε στην Άνδρο τις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Στα παλαιότερα χρόνια το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μαζεύονταν μεγάλες παρέες και πήγαιναν[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.gr