Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 51 συνταγές
Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε μέσα με τέλος Απριλίου από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλημέρα και καλή βδομάδα! Στην πανέμορφη Σίφνο ταξιδεύουμε απόψε για την παραδοσιακή της μελόπιτα αλλά και για μια παραλλαγή της. Η "κανονική" μελόπιτα Σίφνου[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΟ σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση, γνωστός και ως Βαρβάρα, γλυκό του Νώε ή καλυβόζουμο, φτιάχνεται σε Ελλάδα και Τουρκία εδώ και πολλές δεκαετίες. Είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grO διάσημος Αμερικανός Σεφ έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Φανταζόσουν ποτέ πως τα ρεβίθια μπορούν να γίνουν απολαυστικό γλυκό σνακ; Κι όμως. Τα[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΘα μπορούσαμε να τα πούμε Scons , αλλά δεν έχουν βούτυρο όπως οι κλασσικές συνταγές Αγγλικής προελεύσεως για τα ψωμάκια αυτά, ενώ η γλύκα τους προέρχεται[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΓια τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 κρόκοι αυγών 2 ασπράδια αυγών 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι 3 κουταλιές της σούπας ουίσκι[...]
Πηγή: cooktherapy.grΚαι καλές Απόκριες! Με το που ανοίγει το Τριώδιο, στην Κρήτη ξεκινά η εποχή της μυζηθρόπιτας. Όχι δηλαδή ότι τον υπόλοιπο χρόνο – όταν υπάρχει μυζήθρα-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτό το κουσκούς το δοκίμασα πρόσφατα έτοιμο από τα Marks and Spencer στην Αγγλία και μου άρεσε πολύ. Κράτησα την ετικέτα με τα συστατικά και το έφτιαξα. Ιδού[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ Είπαμε, οι φράουλες είναι πειρασμός και πρόκληση για την δημιουργία νόστιμων γλυκών! Ακόμη ενα κεκάκι με τον κλάσσικο και πολύ[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη 1 κούπα καστανή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΜια πολύ εύκολη συνταγή για διατροφή ή για εσένα που δεν μπορείς να φας αλεύρι. Θα χρειαστείς ένα μπολ και ελάχιστα υλικά, για να φτιάξεις υγιεινά και νόστιμα[...]
Πηγή: elpidaslittlecorner.gr13 Μαρτίου 2014 Έπειτα από μερικές προσπάθειες να φτιάξω «αλμυρά» μπισκότα που να μας αρέσουν και να έχουν υψηλή θρεπτική αξία συνδύασα διάφορα υλικά και[...]
Πηγή: veganinathens.com/gr/elΌταν για πρώτη φορά είδα τα μπισκοτάκια αυτά να κυκλοφορούν σε διάφορα ξένα blogs και sites, κάποιες λέξεις-κλειδιά με ξεσήκωσαν να τα κάνω οπωσδήποτε!!![...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για την τάρτα 150 γρ. βούτυρο 1 αυγό 80 γρ. καστανή ζάχαρη 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου 230 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. 1 στικ βανίλιας Για την κρέμα και τα[...]
Πηγή: megatv.com/cookΈχετε φτιάξει ποτέ μηλόπιτα με Μακεδονικό Χαλβά; Δείτε πώς βήμα-βήμα! Υλικά: 500 γρ. αλεύρι μαλακό 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά βανίλια 125 γρ. ζάχαρη άχνη 130 ml[...]
20/4/15 Κορμός ρεβιθιών γεμιστός με αυγά στο τραπέζι μας. Μια παραλλαγή των scotch eggs, σε παραλλαγή πιο χορτοφαγική, light και χωρίς τηγάνισμα. Συστατικά 1[...]
Πηγή: zannetcooks.comΥπέροχη μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα. Με φυσικά υλικά, χωρίς χημικά συντηρητικά, και πρόσθετα. Σας την δίνω με τον τρόπο που την έφτιαξα εγώ, και βγήκε τέλεια,[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΥλικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. βούτυρο 1 αυγό 30 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, θρυμματισμένα ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3 φλιτζανια[...]
Πηγή: icookgreek.comΥπέροχος συνδυασμός μπανάνας, με φράουλες. Αφράτα, πεντανόστιμα, και μυρωδάτα μάφινς. Μία συνταγή από ξένο site, παντρεμένη με δική μου συνταγή και επιπλέον[...]
Πηγή: sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.grΟ σουσαμένιος χαλβάς "του μπακάλη" είναι το ένα είδος∙ στην Ελλάδα όμως και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο υπάρχει και η διαφορετική, πολύ δημοφιλής[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. βούτυρο αγελάδας από το ψυγείο 30 γρ. γιαούρτι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του[...]
Πηγή: icookgreek.com