Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 24 συνταγές
250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα[...]
Πηγή: gastronomos.gr450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 180 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα 50 γρ. κακάο 50 γρ. κονιάκ ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό κεράσια απύρηνα (καθαρό βάρος) 800 γρ. ζάχαρη 25 φύλλα φρέσκιας μέντας (δυστυχώς, δεν τη βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, παρά μόνο σε φυτώρια, σε[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 ml * χυμός από μοσχολέμονο ή λεμόνι 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο αγελάδος 325 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες 1 αυγό μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικό 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 5 αυγά μεσαίου μεγέθους) 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 30 γρ. κακάο 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών) 100 ml φρέσκο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου 5 κουτ. σούπας ζάχαρη λίγο αλάτι 3 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το σιρόπι 450 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα χυμός από 1/2 λεμόνι 1 ξυλαράκι κανέλα Για την πίτα 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. νερό 40 γρ. μαγιά νωπή ή 16 γρ. ξερή (2 φακελάκια) 3[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο Για την κρέμα 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 60 γρ. ζάχαρη άχνη 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr40 γρ. νωπή µαγιά 190 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες + 40 γρ. επιπλέον, χλιαρό 2 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά + 1 επιπλέον, για επάλειψη 125 γρ. βούτυρο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο στο μπρίκι ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 150 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κακάο 100 γρ. κονιάκ 500 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 φύλλα κρούστας για μπακλαβά 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο Για την κρέμα 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες 200 γρ. ζάχαρη 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά[...]
Πηγή: gastronomos.gr600 γρ. νερό 1 κουτ. σούπας φύλλα τσαγιού, κατά προτίμηση με άρωμα γιασεμιού 80 γρ. ζάχαρη 15 γρ. φύλλα ζελατίνης (3 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερου[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 ml αφρώδες γλυκό ή ημίγλυκο κρασί* (κρύο, από το ψυγείο) 3 ώριμες φράουλες, κομμένες σε φέτες (τις παγώνουμε στην κατάψυξη) 3 φέτες λάιμ + 1 λάιμ, για το[...]
Πηγή: gastronomos.gr