Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 124 συνταγές
Υλικά 180γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά σκόνη κακάο, 110γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερµοκρασία δωµατίου, 75γρ. ζάχαρη άχνη, σπόρια από µισό στικ βανίλιας, 3 κρόκοι από[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΜικρό παιδάκι είναι, δεν είναι για να τη συναιρίζεσαι ... Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν μου ζήτησε η κόρη μου, να φάει μαζί μας tiramisu. Είχε, μάλιστα, την[...]
Πηγή: cookpad.com/gr”Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με αυγά νωπά ή δουλεμένα σε μπεν-μαρί (ή ακόμη και χωρίς αυγά), με λικέρ amaretto ή με κρασί marsala, η Tiramisu είναι ένα από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ πλέον βασική από τις κρέμες για γλυκά: κρέμα ζαχαροπλαστικής ή γαλλόφωνα crème pâtissière ή confectiner’s custard, αγγλιστί. Με ελάχιστα υλικά (αυγά, γάλα,[...]
Πηγή: pandespani.comΓια τον Άγιο Τρύφωνα και τους αμπελουργούς… Καλό μήνα! Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, τ’ Αγιού Τρυφώνου όπως λέμε στην Κρήτη. Του προστάτη των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤην αρχική συνταγή την είδα από τον Στέλιο Παρλιάρο και την άλλαξα, αφού πρόσθεσα τα αχλάδια, την κανέλα και το κακάο. Μας άρεσε πολύ, την[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grSavoyard & Tiramisu! 2 χώρες & 2 συνταγές. Γαλλία & Ιταλία, δυο χώρες αγαπημένες, κάθε μια για διαφορετικό λόγο, με εκπληκτικά γλυκά που[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ Για την κομπόστα αχλάδι, καθαρίζουμε τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τη[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΚαλημέρα σας!! Μεγάλη Δευτέρα σήμερα! Έφτασε και η εβδομάδα των Παθών (αν κι έχουμε μερικούς μήνες ή μάλλον 1-2 χρόνια των παθών αλλά λέμε τώρα!!). Εβδομάδα[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΚαλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους! Αυτή την εβδομάδα θα με χάσετε λιγάκι. Το Σάββατο που μας έρχεται, θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων μου, εδώ στη Ζάκυνθο. Στην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥπέροχες μαλακές, γλυκές μπουκίτσες, τυλιγμένες σε κακάο. Τρουφάκια τιραμισού και όχι σαν-τιραμισού, φτιαγμένα με τα αυθεντικά υλικά του παραδοσιακού ιταλικού[...]
Πηγή: bostanistas.grΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΤΟ (ΚΑΝΤΟΥΤΣΙΝΙ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Τα φημισμενα μπισκοτα του Πράτο, πιο γνωστα και ως καντούτσι ή καντουτσίνι ( cantucci, cantuccini ), τα εχουμε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠορτοκάλι γλυκό έκανα φίλοι μου και σκέφτηκα να το κάνω σοκολατάκια γιατί έγινε πολύ.. Δεν σας λέω πως το έκανα γιατί πιστεύω οτι είναι γνωστό. Το έκοψα[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.gr400gr. ζαχαρούχο γάλα (1 κονσέρβα) 3 μεγάλες μπανάνες 2 μικρά πακέτα Digestive 300ml κρέμα γάλακτος 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο κρασί κόκκινο μπρούσκο ή[...]
Πηγή: cooktherapy.grΕπειδή η φίλη μου η Ειρήνη δυσκολεύεται να διαλέξει ανάμεσα στην τάρτα φρούτου και τη σοκολάτα, αποφάσισα να τα συνδυάσω και έφτιαξα αυτό το γλυκό! Τραγανή[...]
Πηγή: cookpad.com/gr[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Πάντα και όπου μπορώ στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιώ το αλκοόλ καθώς μου αρέσει να το καταλαβαίνω στη γεύση. Αν είναι να προτιμήσω[...]
Πηγή: bostanistas.grΕυωδιαστό, υπέροχο, επιμελώς ατημέλητο, μοναδικό, παγκοσίως εκτιμητέο, το κυδώνι. Αγαπημένο μου γλυκό με αναμνήσεις χρωματιστές και έντονες. Από παιδί[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ γεύση της πουτίγκας θυμίζει πάστα ζαχαροπλαστείου και θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας!!! Τι χρειαζόμαστε: 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/gr