Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Tarte Tatin με τραγανά, εύγευστα μήλα, ώστε να αποδώσουμε σε αυτήν την τάρτα τις αντίστοιχες διαστάσεις του θρύλου των αδελφών Stéphanie και Caroline Tatin, ο[...]
Πηγή: kitchenstori.esΗ φίλη Ευαγγελία Κ. που κατάγεται από το πανέμορφο νησί, μας έχει διασώσει μια πληθώρα συνταγών από τη λαϊκή ιατρική του τόπου της και μας μεταφέρει ότι :[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΤης έχουν καταλογίσει πολλά: άνοστη, σκληρή, δύσκολη στο μαγείρεμα - όπως και να το κάνουμε, τη στιγμή που θα βγει μοσχομυριστή στο τραπέζι, στολισμένη στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Η γέμιση γλυκισμάτων με φρούτα είναι πολύ συνηθισμένη στις κουζίνες όλου του κόσμου. Οι μηλόπιτες και τα μηλοπιτάκια είναι το[...]
Πηγή: bostanistas.grΒαρβάρα (παραδοσιακό γλυκό, έθιμο της Αγίας Βαρβάρας) Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 € ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό σιτάρι ¾[...]
Πηγή: foodtrails.grΜε πρόλαβε πάλι, από πέρσι, ο Δημήτρης Μπούτος, προτείνοντας πρώτος εδώ, στον ιστότοπό μας, το χαρισματικό λάθος που διέπραξαν οι δεσποινίδες Τατέν , ψήνοντας[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΕδω και λιγο καιρο ψαχνομαι για να δοκιμασω επιτελους να κανω και τη δικη μου σπιτική μαρμελάδα... Έτσι συγκέντρωσα πολλές και χρησιμες πληροφορίες και ειμαι[...]
Πηγή: elpinikicook.blogspot.grΚαλησπέρα αγαπημένοι μου μπλογκογείτονες!!! Τί κάνετε;;; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και λιγότερο αγχωμένοι από μένα που τρέχω και ...δεν προλαβαίνω από πολλές[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά : 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά μπορούν να προστεθούν μαύρες σταφίδες και ξερά βερίκοκα κομμένα) 3/4 κούπας ζάχαρη (αν είναι καστανή[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ σφολιάτα είναι μια εύχρηστη, αφράτη, βουτυράτη ζύμη, που όταν ψήθεί, φουσκώνει και σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά τραγανά λεπτά φύλλα. Εκτός από[...]
Πηγή: funkycook.grΜία καταπληκτική συνταγή που θα γλυκάνει τον ουρανίσκο σας Χρόνος Προετοιμασίας 120' Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ για 8 άτομα 100 γρ.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΗ ιδέα γι' αυτή τη μαρμελάδα ξεκίνησε από τη Λευκή Μαρμελάδα της φίλης Πηνελόπης αλλά στην πορεία άλλαξε «περιεχόμενο» και διαφορετική ποικιλία[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr6 μεγάλα κόκκινα μήλα 2 κ. σ. μέλι 4 κ.σ. ζάχαρη κανέλλα 4 κ.σ. γλυκό του κουταλιού 3/4 νεροπότηρου κονιάκ Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω, τα κόβουμε στη μέση[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά (για ταρτιέρα 28-30εκ.) Για τη ζύμη: 250γρ. φρέσκο βούτυρο, παγωμένο 3 κούπες αλεύρι 1/2 κούπα ζάχαρη λίγο αλάτι 1 αυγό, 1 κρόκο 1-2 κ.σ. γάλα Για την[...]
Πηγή: greekmasa.grΕίχα σκοπό να σας πω για τις ηλιόλουστες μέρες που είχαμε. Για τον πεντακάθαρο ουρανό και τις βραδινές ξαστεριές που με ξελόγιασαν. Για τις βόλτες στα δάση της[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΧρόνια πολλά στο Δημήτρη μου και σε όλους τους Δημήτρηδες και στις Δημητρούλες!!! Σήμερα γιορτάζουμε και κερνάμε γλυκό σοκολατένιο! Όλοι λατρεύουμε τη[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΚάθε χρόνο, αυτή την εποχή, αγοράζω κάστανα, πολλά κάστανα για να τα χρησιμοποιήσω σε γλυκιές κι αλμυρές συνταγές ή απλά για να τα ψήσω στη φωτιά κάποιο κρύο[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΚΟΤΟΝΙΆΤΑ : ΤΟ ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ Λατρεύω το κυδωνόπαστο , μου θυμίζει λίγο και την παιδική μου ηλικία, όταν πηγαίναμε μαζί με τον παππού μου και το[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΈνα διαφορετικό κέικ, αλμυρό και πικάντικο. Το σερβίρουμε με τσάτνεϊ αχλαδιού, μήλου ή κυδωνιού, κυδωνόπαστο ή ξερά φρούτα. Υλικά (Μερίδες: 8-10) 300 γρ.[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΠριν λίγες μέρες η φίλη Κική , από το Tante Kiki μας έγραψε για την υπέροχη ζεστή της κομπόστα . Με έβαλε στα «αίματα» και την ίδια μέρα που την[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜητέρα της παραδοσιακής φαρμακευτικής είναι η πατροπαράδοτη φαρμακοβοτανική, η οποία ανδρώθηκε και διαδόθηκε με τη λαϊκή φροντίδα, παρατήρηση, μνήμη, εμπειρία,[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.gr