Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 27 συνταγές
Κόλλυβα με παγωτό Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Μερίδες: 8 Υλικά 3 κούπες σιτάρι καθαρισμένο 1 κ.γ. αλάτι 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1[...]
Πηγή: kouzzzina.grΑνουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων στα αρμενικά σπίτια υπάρχει κατά παράδοση πάντα το[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΝηστίσιμη λιχουδιά, θρεπτική και χορταστική! Το ελαιόλαδο και το πορτοκάλι κάνουν πάρτι βιταμινών! Υλικά για τη ζύμη: 3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού 1 ½ ποτήρι[...]
Πηγή: magiacook.grΚΟΛΛΥΒΑ ΥΛΙΚΑ Σιτάρι½ σακουλάκι (περίπου 250 γρ) 2 κούπες αλεύρι ζάχαρη άχνη σησάμι καβουρντισμένο καρύδια χοντροκομμένα ινδοκαρυδο σπόρια ροδιού σταφίδες[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΉθελα να υπάρχει η συνταγή για κόλλυβα στο Captain Cook, επειδή είναι ένα έθιμο που αγαπώ γιατί με κάνει και σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχω χάσει. Εκτός[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΚάθε Πάσχα, αυτή που φτιάχνει τσουρέκια είναι η γιαγιά μου. Το Πολίτικο τσουρέκι της είναι αυτό με το οποίο μεγάλωσα, αυτό που με έμαθε να φτιάχνω. Είναι αυτό[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού• αυτό είναι το βασικό υλικό και υπάρχει μεγάλη γκάμα παραλλαγών που σχετίζεται με τα υπόλοιπα υλικά[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΓεια σας και απο μένα! Πλησιάζει η γιορτή της Αγ. Βαρβάρας και σκέφτηκα να σας πω για ένα γλυκό χυλό που φτιάχνουμε στην Θράκη προς τιμην της Αγίας. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΓλυκιά κρέμα από βρασμένο σιτάρι με ταχίνι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με τη Βαρβάρα αλλά περιέχει ταχίνι. Παραδοσιακή νηστίσιμη κρέμα του τόπου μου[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ που έμαθα την ιστορία του.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τη Sugar που τη ζήτησε... Τη συνταγή την έχω από τη γιαγιούλα μου, που μου στοίχισε πολύ όταν έφυγε, και πάντα μου έλεγε "να την κάνεις να[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.gr1 πακέτο περίπου Quaker (4 κουπες ) 1 κουπα ταχίνι 1 κούπα μαυρη ζαχαρη / 2 κουταλιες μελι 0.5 ποτήρι κινοα (το μετράμε άβραστο- το προσθέτουμε στο μείγμα μας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά - 250 γρ. ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι - 100 γρ. φουντούκια ψημένα - 20 γρ. κακάο - 40 γρ. μέλι - 50 γρ. φυτικές ίνες σιταριού ( all bran . Σε μαγαζί[...]
Πηγή: lovecook.grΥλικά: 500 γρ. σιτάρι 2 1/2 λίτρα νερό για το βράσιμο 250 γρ. καστανή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου 1 πρέζα ορυκτό ροζ άλας 1/3 κούπας σταφίδες μουλιασμένες 1/3 κούπας[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr