Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
Κάθε χρόνο η Μαρία με εφοδιάζει με δαμάσκηνα και κάθε χρόνο σκέφτομαι κάτι καινούριο να φτιάξω. Λικέρ , μαρμελάδα , τσάτνεϋ , μεθυσμένη μαρμελάδα , γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναζήτησε βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την ανακούφιση των πόνων και των ασθενειών του. Τα βότανα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΜαμαδίστικη γεύση από το παρελθόν… Οι σπιτικές τούρτες της παιδικής μου ηλικίας –θα τις θυμούνται όλοι οι συνομίληκοί μου και οι περίπου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧΟΣΑΦΙ Το χοσάφι (κάποιοι το λένε και χουσάφι) είναι γνωστό σε όσους έχουν εμπειρία απο την πολίτικη κουζίνα. Η γιαγιά Ανδρομάχη συνήθιζε να φτιάχνει τον[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑπό τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος σε κάθε γωνιά του πλανήτη αναζήτησε βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την ανακούφιση των πόνων και των ασθενειών του. Τα βότανα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΑξιοποιώντας την δεύτερη παραγωγή από τη συνταγή για την υπέροχη ζεστή κομπόστα φρούτων που μας έμαθε η Tante Kiki , αλλά και την ιδέα που μας έριξε η φίλη[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚάθε ξεκίνημα εποχής, περιλαμβάνει πολλές δουλειές, είτε στην κουζίνα είτε εκτός. Αυτό τον καιρό εδώ, φρούτα εποχής χρειάζονται φροντίδα για να έχουμε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΥλικά 200 ml γάλα καρύδας 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί κρέμα γάλακτος σπορέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι νερό 1 φακελάκι ζελέ άσπρο (χωρίς γεύση) δαμάσκηνα κομπόστα[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΧτες βράδυ ήμασταν καλεσμένοι στη φίλη μου την Πέννυ, εμείς και άλλο ένα ζευγάρι. Η Πέννυ μας εντυπωσίασε όλους, όχι μόνο για τις μαγειρικές της ικανότητες[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grPin It Γλυκόξινη γεύση!!! Υλικά δαμάσκηνα ζάχαρη χυμό από 1 λεμόνια Συνταγή Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζουμε,αφαιρούμε το κουκούτσι και τα ψιλοκόβουμε,[...]
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.grΥλικά 200 ml γάλα καρύδας 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί κρέμα γάλακτος σπορέλαιο 1 1/2 φλυτζάνι νερό 1 φακελάκι ζελέ άσπρο (χωρίς γεύση) δαμάσκηνα κομπόστα[...]
Πηγή: bibliomageirikis.blogspot.grΔαμασκηνίδου Βασιλική ΥΛΙΚΑ • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.grΥλικά 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% μέλι(ανάλογα με το γούστο μας) δαμάσκηνα 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα 5-6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο 15-20 δαμάσκηνα[...]
Πηγή: xryses-syntages.grΜια συνταγή που πήρα απο τη θεία μου (και όλες τις θείες της οικογένειας). Τη φτιάχουμε στην οικογένεια εδώ και δεκαετίες και πάντα τρώγεται αμέσως. Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑνάλαφρο επιδόρπιο για καλοκαιρινά τραπέζια... Προλάβατε το μάθημα των οικοκυρικών στο σχολείο; Μάθημα αποκλειστικά για κορίτσια στα χρόνια μας που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑν η μαρμελάδα εσπεριδοειδών είναι η κορυφαία μαρμελάδα του χειμώνα, και η μαρμελάδα φράουλα η κορυφαία μαρμελάδα της άνοιξης, ποιά θα μπορούσε να έχει τον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΖελεδάκι αφιερωμένο!!! Για να το θυμόμαστε... ...ανέβηκα στην κερασιά να κόψω ένα κεράσι και από το κλαδί της έπεσα και έσπασα...ποδαράκι... το λέει και το[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΉταν Σεπτέμβρης του 2012 στην Τσαγκαράδα. Οι δαμασκηνιές του κτήματος κατάφορτες από μαύρα γυαλιστερά δαμάσκηνα. Έβγαζα τα φρούτα στο πρωινό, πότε ωμά, πότε[...]
Πηγή: bostanistas.gr