banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία φανταστικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα 600 γρ. διάφορα λαχανικά (καρότο, κουνουπίδι, μπρόκολο, φασολάκια), κομμένα σε μπαστουνάκια 2 λίτρα ηλιέλαιο αλάτι Για το κουρκούτι 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 45 γρ. κορν φλάουρ 5 γρ. αλάτι 230 ml ξανθιά μπίρα, κρύα 10 γρ. μπέικιν πάουντερ Για το ντιπ γιαουρτιού 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 10 ml έ.π. ελαιόλαδο 5 ml λευκό ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μέλι 5 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο αλάτι Eκτέλεση Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά. Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένας χυλός. Τον σουρώνουμε σε σήτα και τον διατηρούμε στο ψυγείο το πολύ για 30 λεπτά, μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ώστε να έχουν χώρο τα λαχανικά να «κολυμπούν» κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Φέρνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και τη διατηρούμε εκεί (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο μαγειρικής). Βουτάμε ένα ένα τα λαχανικά μέσα στο κουρκούτι και τα κρατάμε για λίγο στον αέρα ώστε να στραγγίξει το παραπανίσιο κουρκούτι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ηλιέλαιο και τα τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Τα βγάζουμε προσεκτικά από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ του γιαουρτιού και συνοδεύουμε με αυτό τα λαχανικά. Tips Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο σωστό τηγάνισμα, για το οποίο είναι σημαντική η σταθερή θερμοκρασία. Η χρήση ειδικού θερμόμετρου βοηθά μέχρι να αποκτήσουμε την κατάλληλη εμπειρία Πηγή - Το Βήμα Online

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ο τέλειος συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά που θα σας μαγέψει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το πιάτο 400 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 8 γαρίδες Νο 1 350 γρ. σάλτσα ντομάτα-γαρίδα 100 γρ. κρασί λευκό 100 γρ. ντομάτα ψητή 40 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο 70 γρ. κολοκύθι σοτέ 5 γρ. σκορδόλαδο 50 γρ. βούτυρο 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη βασιλικός, ψιλοκομμένος τσάιβς, ψιλοκομμένο μαϊντανός, ψιλοκομμένος Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) 20 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 300 γρ. κελύφη γαρίδας ή γαρίδα ψιλή 1 κιλό ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα ζάχαρη αλάτι Για το κολοκύθι σοτέ 120 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε στικς 15 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση Για το πιάτο Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Φυλάμε τα κελύφη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το σκορδόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κελύφη μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, φροντίζοντας να περάσει η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα υγρών. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Για το κολοκύθι σοτέ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανά. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Εντυπωσιακές κρέπες που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος 150 γρ. γιαούρτι 5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι 5 γρ. σπόροι μουστάρδας 2 γρ. κόλιανδρος , τριμμένος 5 γρ. κουρκουμάς 30 γρ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 300 γρ. σπανάκι 12 αυγά 80 γρ. γάλα αλάτι Για τις κρέπες 180 γρ. γάλα 90 γρ. κρέμα γάλακτος 125 γρ. αυγά 10 γρ. ηλιέλαιο 15 γρ. ζάχαρη 2 γρ. αλάτι 125 γρ. αλεύρι σκληρό βούτυρο για το τηγάνι Εκτέλεση Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ψιλοκόβουμε το μίγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι. Για τις κρέπες Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Την ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο ! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν FoodTube στο Youtube ! Για να δούμε τα υλικά: - 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό - 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα) - 120 γρ. ελαιόλαδο - 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο - 200 γρ. κρασί λευκό - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό - 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο - 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου. - Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. - Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. - Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. - Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. - Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. - Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Μία φανταστική κοτοσαλάτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : ?? Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 50 γρ. ελαιόλαδο 340 γρ. κοτόπουλο στήθος 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. μαγιονέζα 200 γρ. γιαούρτι 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 80 γρ. σταφίδα μαύρη 15 γρ. κάρι, σκόνη 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Γεύση που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και αγκαλιάζει τη σταθερή γεύση του κοτόπουλου. Το κάρυ, η μαύρη σταφίδα, η μουστάρδα Ντιζόν, η μαγιονέζα, τα κρεμμύδια και το σέλερι δημιουργούν μια γλυκιά γήινη γεύση που ταιριάζει με μία μπύρα σε στυλ Strong Ale. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φτιάξτε σπιτικό παγωτό από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 800 γρ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 1 αυγό 400 γρ. γάλα 200 γρ. κρέμα γάλακτος 90 γρ. κρόκοι αυγών 90 γρ. ζάχαρη 325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη 2 τεμ. βανίλια φυσική Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Πολύ νόστιμα τα νούντλς φτιαγμένα με μοσχάρι και λαχανικά, ντυμένα με μια υπέροχη σάλτσα σόγιας με μέλι. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Κρεατικά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Για τα νουντλς        300 γρ. νουντλς με αυγό δηλ. 1 πακέτο        1/ 2 κούπα σησαμέλαιο ελληνικό όχι το ασιατικό        300 γρ. μοσχάρι νουά ή φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (λέμε στο χασάπη να το κόψει για κινέζικο)        3 καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια        2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες        1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια        1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια        5-6 μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες        1 κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες        1 κομμάτι 1 δακτύλου μήκος τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον  τρίφτη        2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο        1 – 1,5 κούπα σάλτσα σόγια-μέλι Για τη σάλτσα σόγια-μέλι        100 γρ. μέλι        80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες        3 σκ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες        300 γρ. νερό        50 γρ. ρυζόξιδο        200 γρ. σάλτσα σόγια        25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μισή κούπα νερό Οδηγίες Για τη σάλτσα σόγια-μέλι : Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να πήξει η σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα. Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο νερό στο χρόνο που γράφει το πακέτο και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό σησαμέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το μοσχάρι σε πιάτο και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά 2-3΄ και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.   Λίγα μυστικά ακόμα Η σάλτσα σόγιας με μέλι είναι κατάλληλη για μαρινάρισμα κρεάτων ψητών που θέλουμε να τους δώσουμε ασιατική πινελιά. Αν θέλουμε το κρέας μας μαλακό, μπορούμε να κάνουμε μια μαρινάδα και να βάλουμε το κρέας μας από 2 ώρες μέσα μέχρι ένα ολόκληρο βράδυ. Τα υλικά είναι : 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, αλάτι – πιπέρι, λίγο λευκό κρασί. Τα ανακατεύουμε όλα και βάζουμε μέσα το κομμένο κρέας μας. Την επόμενη, μαγειρεύουμε το κρέας μας όπως λέει η συνταγή. Αν το κρέας είναι φιλέτο, παραβλέπουμε το μαρινάρισμα. Συνταγή του Λουκάκου

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Γιάννης Λουκάκος , Σεφ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα καλαμάρια: Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου. Για τη γέμιση: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Για τις ψητές πιπεριές: Λαδώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους. Διατηρούμε στο ψυγείο. Για 8 μερίδες ΥΛΙΚΑ Για τα καλαμάρια 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) Γέμιση με πλιγούρι 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες 50 γρ. κάππαρη 80 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη γέμιση 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι Για τις ψητές πιπεριές (για 400 γρ) 1 κιλό πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες ελαιόλαδο Mια μερίδα περιέχει: Θερμίδες kcal 485.9 24 % Λιπαρά 14.8 g 21 % Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g 11 % Σάκχαρα 1.3 g 1 % Νάτριο 1 g 43 % Φυτικές Ίνες 8.7 g 36 % της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ Κυριακή Ποντικέρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η παραπάνω συνταγή αποτελεί ένα εύκολο πιάτο και με μεγάλη θρεπτική αξία. Καλαμάρια Tα καλαμάρια είναι πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και πρωτεΐνη. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας. Περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, τα οποία αποτελούν τα ωφέλιμα για τη υγεία λιπαρά. Τα καλαμάρια αποτελούν, ακόμη, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Πλιγούρι Το πλιγούρι έρχεται να κάνει μία προσθήκη στη θρεπτικότητα αυτού του πιάτου αφού είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα αποτελεί άριστη πηγή υδατανθράκων για τους διαβητικούς. Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Εκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κάππαρη Η κάππαρη είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου και ψευδαργύρου. Οι σπόροι της κάππαρης περιέχουν λιπαρά οξέα, που κυρίως ανήκουν στην κατηγορία του λινολεϊκού οξέος, που συγκαταλέγεται στα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας λίπη. Θεωρείται ένα ήπιο διουρητικό βότανο, που συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών τα οποία κατακρατά ο οργανισμός μας. Σκόρδο και κρεμμύδι Το σκόρδο, καθώς και το κρεμμύδι είναι τονωτικά του οργανισμού και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την πηκτικότητα του αίματος. Mια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι καταπολεμούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες και κατά συνέπεια μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια. Συνεπώς, η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο φτωχό σε θερμίδες, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και με τα απαραίτητα «καλά» λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού. Ακόμη, αποτελεί μια καλή επιλογή για διαβητικούς λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Πηγή loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 500 γρ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 15 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 15 γρ. σκόρδο σε σκελίδες 50 γρ. πελτές ντομάτας 500 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα 20 γρ. βασιλικός, φύλλα ζάχαρη, αν χρειάζεται αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, αλατίζουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται, και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 1 περίπου ώρα. Προσθέτουμε τον βασιλικό και μαγειρεύουμε ακόμη 5 λεπτά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την αλέθουμε σε χορτόμυλο ή μπλέντερ. Την περνάμε από σήτα. Την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy