μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;



Μια εξαιρετική συνταγή, από τον Γιάννη Λουκάκο που  εντυπωσιάζει ακόμη και τα παιδιά!

Υλικά 800γρ φιλέτο κοτόπουλο 50ml  ελαιόλαδο 200γρ μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα 100γρ κρεμμύδια πολτοποιημένα 350ml ζωμός κοτόπουλου 50ml λευκό κρασί 100γρ μουστάρδα 80γρ μαργαρίνη 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο Αλάτι

Μέθοδος

1.    Αλατίζουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο.  Μεταφέρουμε σε πιατέλα και καθαρίζουμε το τηγάνι.

2.    Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσέχοντας να μην πάρει χρώμα το κρεμμύδι.

3.    Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο σκεύος σοτάρουμε επί 2’ επιπλέον και σβήνουμε με το κρασί.

4.    Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

5.    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά. Αν η σάλτσα είναι αραιή μπορούμε να βράσουμε για λίγο ακόμη μόνη της τη σάλτσα ώσπου να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Πηγή: greekculinaryart.com

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Σάλτσα πέστο για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας. Υλικά για 250γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα 175 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο 6 γρ. σκόρδο 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη αλάτι Εκτέλεση Για τη σάλτσα πέστο βασιλικούΤοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Καταπληκτική συνταγή για τους λάτρεις του γλυκόξινου, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το χοιρινό 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 45 γρ. κορν φλάουρ 65 γρ. αυγό, χτυπημένο 20 γρ. ηλιέλαιο 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές φέτες 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ Τζίντζερ, ψιλοκομμένο Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Κορν φλάουρ Γλυκόξινη σάλτσα Κάσιους καβουρδισμένα Αλάτι Για τη γλυκόξινη σάλτσα 230 γρ. νερό 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 60 γρ. κέτσαπ 10 γρ. σάλτσα σόγιας κορν φλάουρ αλάτι Εκτέλεση Για το χοιρινό Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αυγό, σε όλες τις πλευρές του. Σουρώνουμε την περίσσια ποσότητα αυγού και προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Για τη γλυκόξινη σάλτσα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σούπα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την κοτόσουπα 70 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ. 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους αλάτι Εκτέλεση Για την κοτόσουπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ποικιλία λαχανικών που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ. 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 40 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σάλτσα ντομάτα 240 γρ. αρακά, βρασμένο 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα 10 γρ. ξύσμα λεμόνι 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες 8 γρ. χυμό λεμόνι 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου για να φτιάξετε ένα φανταστικό ριζότο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Π ερίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το ριζότο 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο 400 γρ. ρύζι για ριζότο 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 200 γρ. κρασί λευκό 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια 300 γρ. σάλτσα ντομάτα 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 100 γρ. ντομάτες κονκασέ 50 γρ. ούζο 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 60 γρ. βούτυρο φρέσκο 50 γρ. φέτα, τριμμένη 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις γαρίδες 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά 40 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Για το ριζότο Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες. Για τις γαρίδες Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μοναδική συνταγή για τα καλαμάρια σας που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το καλαμάρι πανέ 400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο 200 γρ. ασπράδια αυγών 120 γρ. αλεύρι , σκληρό 300 γρ. ψωμί για τοστ 4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Αλάτι Για τη σάλτσα ταραμά 75 γρ. ταραμάς, λευκός 90 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 250 γρ. ηλιέλαιο 30 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. νερό, κρύο 10 γρ. χυμός λεμονιού 10 γρ. κάππαρη Εκτέλεση Για το καλαμάρι πανέ Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ .Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για τη σάλτσα ταραμά Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Στο κάδος ενός μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζοντας να αλέθουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε την υφή του ταραμά με κρύο νερό, αν χρειάζεται. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Λαχταριστή πρόταση για γαριδομακαρονάδα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το τελείωμα του πιάτου 400 γρ. λιγκουίνι βρασμένα 180 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες 10 γρ. ούζο 190 γρ. σάλτσα ντομάτα - γαρίδα 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 25 γρ. βούτυρο 30 γρ φέτα 15 γρ. φρέσκο κρεμμύδι 2 γρ. πιπεριές τσίλι, φέτες 2 γρ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος Αλάτι Ελαιόλαδο Για την σάλτσα ντομάτα – γαρίδα (για 1500 γρ.) 500 γρ. κελύφη γαρίδας 1000 γρ. ζωμός κοτόπουλο 1000 γρ. σάλτσα ντομάτας 100 γρ. καρότο, χοντρές φέτες 100 γρ. κρεμμύδι, φέτες 7 γρ. μαραθόσπορος 10 γρ. βασιλικός φρέσκος Εκτέλεση Για το τελείωμα του πιάτου Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα γαρίδα. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την γαριδομακαρονάδα ζεστή. Για την σάλτσα ντομάτα – γαρίδα (για 1500 γρ.) Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε μέχρι να ‘μυρίσει’ 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κελύφη και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη, ρίχνουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για 5 περίπου λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό. Σουρώνουμε την σάλτσα από ψιλή σήτα. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, κρυώνουμε την σάλτσα και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία