banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ένα surprise fast food, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται από τόνο και η κλασική αμερικανιά της κέτσαπ υποχωρεί μπροστά σε μια ανατολίτικη μουστάρδα με σόγια. Υλικά (για 4 άτομα) Burger 250 γρ. τόνος ψιλοκομμένος 12 ψωμάκια για hamburger 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 μαρουλόφυλλα, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ηλιέλαιο Αλάτι Γλάσο 1 φλιτζ. σάλτσα τεριγιάκι 1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο ½ κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ½ κ.σ. μέλι 2 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν 1/3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί Παρασκευή Γλάσο Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το 1/3. Η ποσότητα είναι κάπως μεγαλύτερη απ’ ό,τι θα χρειαστεί, αλλά φυλάσσεται για πολύ καιρό στο ψυγείο. Μπέργκερ Πλάθουμε τον ψιλοκομμένο τόνο και τον φορμάρουμε σε μικρά μπιφτέκια διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Αλατίζουμε ελαφρώς τα μπιφτέκια τόνου και από τις δύο πλευρές, τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και απο τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Περιχύνουμε το κάθε burger με λίγο από το γλάσο. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε στο κάτω μισό το μαρούλι, το κρεμμύδι και την ντομάτα διαδοχικά. Τοποθετούμε το μπιφτέκι τόνου πάνω στην ντομάτα και σκεπάζουμε με το άλλο μισό ψωμί. Κυρίως πιάτα Ψάρια της Θάλασσας Λαχανικά κηπευτικά Στο τηγάνι Για πάρτι Για μπουφέ Fusion Έτοιμες Σέλτσες

Πηγή: athinorama.gr/umami

Εντυπωσιακές κρέπες που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος 150 γρ. γιαούρτι 5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι 5 γρ. σπόροι μουστάρδας 2 γρ. κόλιανδρος , τριμμένος 5 γρ. κουρκουμάς 30 γρ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 300 γρ. σπανάκι 12 αυγά 80 γρ. γάλα αλάτι Για τις κρέπες 180 γρ. γάλα 90 γρ. κρέμα γάλακτος 125 γρ. αυγά 10 γρ. ηλιέλαιο 15 γρ. ζάχαρη 2 γρ. αλάτι 125 γρ. αλεύρι σκληρό βούτυρο για το τηγάνι Εκτέλεση Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ψιλοκόβουμε το μίγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι. Για τις κρέπες Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Την ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο ! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν FoodTube στο Youtube ! Για να δούμε τα υλικά: - 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό - 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα) - 120 γρ. ελαιόλαδο - 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο - 200 γρ. κρασί λευκό - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό - 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο - 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου. - Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. - Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. - Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. - Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. - Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. - Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Σάλτσα πέστο για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας. Υλικά για 250γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα 175 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο 6 γρ. σκόρδο 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη αλάτι Εκτέλεση Για τη σάλτσα πέστο βασιλικούΤοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σούπα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την κοτόσουπα 70 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ. 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους αλάτι Εκτέλεση Για την κοτόσουπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ένα φανταστικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα χωρίς κοτσάνι 80 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές σε μικρά καρέ 120 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο 80 γρ. τυρί κρέμα 120 γρ. γραβιέρα θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Σ' ένα μπόλ, τοποθετούμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά. Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για 4 ώρες περίπου στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία, στους 230 C για 10 λεπτά. Σ'ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε το λουκάνικο, πετάμε τα περιττά λίπη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρεμμύδι σ' ένα σκεύος να κρυώσει. Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, το θυμάρι και τα 60 γρ γραβιέρα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και μοιράζουμε ισόποσα την υπόλοιπη γραβιέρα επάνω από τα γεμισμένα μανιτάρια. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 C, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος * * Βαθμολογείστε την συνταγή * *

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Πολύ νόστιμα τα νούντλς φτιαγμένα με μοσχάρι και λαχανικά, ντυμένα με μια υπέροχη σάλτσα σόγιας με μέλι. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Κρεατικά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Για τα νουντλς        300 γρ. νουντλς με αυγό δηλ. 1 πακέτο        1/ 2 κούπα σησαμέλαιο ελληνικό όχι το ασιατικό        300 γρ. μοσχάρι νουά ή φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (λέμε στο χασάπη να το κόψει για κινέζικο)        3 καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια        2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες        1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια        1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια        5-6 μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες        1 κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες        1 κομμάτι 1 δακτύλου μήκος τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον  τρίφτη        2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο        1 – 1,5 κούπα σάλτσα σόγια-μέλι Για τη σάλτσα σόγια-μέλι        100 γρ. μέλι        80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες        3 σκ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες        300 γρ. νερό        50 γρ. ρυζόξιδο        200 γρ. σάλτσα σόγια        25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μισή κούπα νερό Οδηγίες Για τη σάλτσα σόγια-μέλι : Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να πήξει η σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα. Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο νερό στο χρόνο που γράφει το πακέτο και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό σησαμέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το μοσχάρι σε πιάτο και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά 2-3΄ και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά.   Λίγα μυστικά ακόμα Η σάλτσα σόγιας με μέλι είναι κατάλληλη για μαρινάρισμα κρεάτων ψητών που θέλουμε να τους δώσουμε ασιατική πινελιά. Αν θέλουμε το κρέας μας μαλακό, μπορούμε να κάνουμε μια μαρινάδα και να βάλουμε το κρέας μας από 2 ώρες μέσα μέχρι ένα ολόκληρο βράδυ. Τα υλικά είναι : 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, αλάτι – πιπέρι, λίγο λευκό κρασί. Τα ανακατεύουμε όλα και βάζουμε μέσα το κομμένο κρέας μας. Την επόμενη, μαγειρεύουμε το κρέας μας όπως λέει η συνταγή. Αν το κρέας είναι φιλέτο, παραβλέπουμε το μαρινάρισμα. Συνταγή του Λουκάκου

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Γιάννης Λουκάκος , Σεφ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα. Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ. Για 6 μερίδες ΥΛΙΚΑ 30 γρ. ελαιόλαδο 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ 60 γρ. ντομάτα κονκασέ 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 20 γρ. χυμό λάιμ αλάτι Mια μερίδα περιέχει: Θερμίδες kcal 285.7 14 % Λιπαρά 6.5 g 9 % Κορεσμένα λιπαρά 0.8 g 4 % Σάκχαρα 0.3 g 0 % Νάτριο 0.8 g 32 % Φυτικές Ίνες 1.5 g 6 % της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ Ειρήνη Τζεϊναράκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Εναλλακτικά, για πιο υγιεινή εκδοχή Για μια πιο υγιεινή βερσιόν της συνταγής, βάζουμε το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι για να σοταριστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών. Ρεβίθια, καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης Η θρεπτική αξία του ρεβιθιού είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία μάλιστα αν συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία Είναι πλούσια πηγή: φυτικών ινών φυλλικού οξέος υδατανθράκων ασβεστίου σιδήρου μαγνησίου χαλκού καλίου βιταμινών Α , Β1, Β2, Β6, Β12, C, νιασίνης Προστασία από πολλές παθήσεις Δεν έχει νάτριο και χοληστερόλη. Προστατεύει τον άνθρωπο από πολλές παθήσεις, όπως: τη στεφανιαία νόσο την αρτηριοσκλήρωση την οστεοπόρωση τον καρκίνο του παχέος εντέρου άλλες παθήσεις Πηγή loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα, Για 12 τεμ περίπου. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για το τελείωμα και τη σάλτσα αυγολέμονο 800 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 10 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος 80 γρ. κρόκοι, περίπου 4 κρόκοι 30 γρ. χυμός λεμονιού Για τη γέμιση του ντολμά 30 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ. πλιγούρι 350 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 4 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος 1 γρ. μαραθόσπορος 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. ντομάτα λιαστή, ψιλοκομμένη Για το τύλιγμα του ντολμά 200 γρ. φύλλα μεγάλα από λευκό λάχανο 500 γρ. γέμιση Εκτέλεση Για το τελείωμα και τη σάλτσα αυγολέμονο Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα φύλλα από το λάχανο και έπειτα βάζουμε τους ντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλον με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω. Ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό ή το νερό, ώστε να καλυφθούν οι ντολμάδες και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους και το ρύζι να είναι μαλακό, για 45 λεπτά περίπου. Μπορούμε να κόψουμε έναν ντολμά για να δούμε αν έχει γίνει. Σουρώνουμε τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες αφήνοντας λίγο στην κατσαρόλα και τον υπόλοιπο τον βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και αν είμαστε ικανοποιημένοι με την πυκνότητα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αν όχι, προσθέτουμε ακόμη λίγο κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα ώστε να σπάσουν. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα από τον ζωμό και ρίχνουμε με αργή ροή στους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού ρίξουμε αρκετή ποσότητα ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι να πήξει λίγο ακόμη. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στους ντολμάδες και την ανακινούμε ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες και πασπαλίζουμε με μάραθο. Για τη γέμιση του ντολμά Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι καλά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τον μάραθο, τον μαραθόσπορο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα. Για το τύλιγμα του ντολμά Ρίχνουμε λίγα–λίγα τα φύλλα από λάχανο μέσα σε νερό που βράζει να ζεματιστούν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο (αν είναι μεγάλο, το κόβουμε σε 2 ή 3) και αφαιρούμε το μεσαίο σκληρό νεύρο του. Σε κάθε φύλλο βάζουμε 80 γρ. ποσότητα γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά πιέζοντας τα πλαϊνά μέρη του φύλλου προς το κέντρο και ρολάροντας μπροστά για να κλείσει και να γίνει ρολάκι. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 8 άτομα (Ένα ταψί 37x23x7εκ). Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για τον μουσακά λαχανικά μουσακά 1.400 γρ. σάλτσα κιμά 1.500 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ 100 γρ. παρμεζάνα Για τα λαχανικά μουσακά ηλιέλαιο για τηγάνισμα 1.000 γρ. μελιτζάνα, σε φέτες 900 γρ. κολοκύθι, σε φέτες 1.000 γρ. πατάτες, σε φέτες 15 γρ. αλάτι Εκτέλεση Για τον μουσακά Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες σε σειρές. Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία στρώση. Στρώνουμε με τη μισή δόση κιμά και σκεπάζουμε στρώνοντας σε σειρές τα κολοκύθια. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο κιμά και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Για τα λαχανικά μουσακά Βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση. Ζεσταίνουμε στους 160οC και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες διαδοχικά. Μόλις τηγανιστούν τα αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αλατίζουμε. Tip Ο μουσακάς μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο. Προτού τον μαγειρέψουμε θα χρειαστεί να τον αποψύξουμε. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ Την είχαμε ως εργασία στο ΙΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και νομίζω πως τα κατάφερα!!! Προσπαθήστε και εσείς...είναι πολύ εύκολη και νόστιμη. ΥΛΙΚΑ Για το κοτόπουλο σοτέ 40 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα 150 γρ. κρασί λευκό 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο 100 γρ. μουστάρδα 50 γρ. μουστάρδα με κόκκους 80 γρ. βούτυρο 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Για τις ταλιατέλες βουτύρου 120 γρ. βούτυρο 600 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 20 γρ. παρμεζάνα αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το κοτόπουλο σοτέ Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε και το σοτάρουμε για λίγο λιγότερο χρόνο από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. * Αν η σάλτσα είναι πιο πυκνή απ’ όσο θέλουμε μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζωμό κοτόπουλο. Για τις ταλιατέλες βουτύρου Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό στο ¼ του αρχικού του όγκου. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy