Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Η ζύμη Λινζερ από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 ταψιά 25εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την ζύμη 350 γρ. βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 425 γρ. αλεύρι μαλακό 7 γρ. κανέλα, τριμμένη 60 γρ. κέικ, τριμμένο 7 γρ. μπέικιν πάουντερ 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα Εκτέλεση Για την ζύμη Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦανταστικό σουφλέ σοκολάτας που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας 10 γρ. κορν φλάουρ 125 γρ. γάλα, κρύο 125 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη 5 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου Για το σουφλέ σοκολάτας και το σερβίρισμα Γκανάζ λευκής σοκολάτας 4 κρόκοι αυγών 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. βούτυρο 50 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο αλεύρι και βούτυρο για τα ραμεκίν παγωτό βανίλια Εκτέλεση Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας Αναμειγνύουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μίγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα σε μια μπασίνα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ομογενοποιούμε, με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το νερό και μοιράζουμε τη γκανάζ σε παγοθήκες σιλικόνης. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς Για το σουφλέ σοκολάτας και το σερβίρισμα Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε 100 γρ. μείγματος σε προετοιμασμένα ραμεκίν των 8 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε ραμεκίν ένα κομμάτι από τη παγωμένη γκανάζ λευκής σοκολάτας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΠιττάκια για να συνοδέψετε το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 12 τεμάχια. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την πίτα-πίτσα 12 Πίτες για σουβλάκι, μικρές 180 γρ. Κρεμμύδια, σε καρέ 35 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο 300 γρ. Κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας Ελαιόλαδο Ρόκα Κρέμα μπαλσάμικο Ρίγανη, φρέσκια Εκτέλεση Για την πίτα-πίτσα Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος. Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤην ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο ! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν FoodTube στο Youtube ! Για να δούμε τα υλικά: - 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό - 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα) - 120 γρ. ελαιόλαδο - 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο - 200 γρ. κρασί λευκό - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό - 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο - 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου. - Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. - Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. - Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. - Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. - Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. - Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.
Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr ΥΛΙΚΑ
800 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα
400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. σκορδόλαδο
40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή (κομμένη καρέ)
8 γρ. λεμόνι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους ( καρότο,σελινόριζα,πράσο)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γρ. τσαιβς ψιλοκομμένο
8 γρ. χυμός λεμόνι
100 γρ. κρέμα γιαουρτι
4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. προσούτο
αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβύθια να αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
(Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το γιαούρτι)
Μία καυτερή πρόταση στο τραπέζι σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το πιάτο 300 γρ. Χτυπητή 10 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ 10 γρ. πιπεριές κίτρινες σε μικρά καρέ 10 γρ. πιπεριές πράσινες σε μικρά καρέ Για τη φέτα χτυπητή 320 γρ. φέτα 180 γρ. τυρί κρέμα 10 γρ. σκόρδο 20 γρ. κρέμα γάλακτος 50 γρ. ελαιόλαδο 5 γρ. πιπεριά καυτερή τσίλι 25 γρ. πιπεριά πράσινη 10 γρ. πιπεριά κόκκινη Εκτέλεση Για τη φέτα χτυπητή Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Διατηρούμε στη συντήρηση. Για το ποτό που της ταιριάζει Αλμυρή και γλυκιά αίσθηση προκύπτει από το πάντρεμα φέτας – πιπεριάς. Ένα κρασί από την ποικιλία Riesling, και μάλιστα γερμανικού αμπελώνα από την περιοχή του Ρήνου, θα έδενε εντυπωσιακά αφού οι οξύτητες και η τραγανή αίσθησή του, θα μαλακώσουν την ένταση της φέτας ενώ ο ελαφρά γλυκός χαρακτήρας του θ'αγκαλιάσει τη γεύση της πιπεριάς. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΦανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!
Πολύ νόστιμα τα νούντλς φτιαγμένα με μοσχάρι και λαχανικά, ντυμένα με μια υπέροχη σάλτσα σόγιας με μέλι. Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Κρεατικά Άλλες κατηγορίες Γρήγορες και Εύκολες Συνταγές Όλες οι συνταγές Για τα νουντλς 300 γρ. νουντλς με αυγό δηλ. 1 πακέτο 1/ 2 κούπα σησαμέλαιο ελληνικό όχι το ασιατικό 300 γρ. μοσχάρι νουά ή φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (λέμε στο χασάπη να το κόψει για κινέζικο) 3 καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια 5-6 μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 κομμάτι 1 δακτύλου μήκος τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 – 1,5 κούπα σάλτσα σόγια-μέλι Για τη σάλτσα σόγια-μέλι 100 γρ. μέλι 80 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες 3 σκ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες 300 γρ. νερό 50 γρ. ρυζόξιδο 200 γρ. σάλτσα σόγια 25 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μισή κούπα νερό Οδηγίες Για τη σάλτσα σόγια-μέλι : Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα, ώστε να πήξει η σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα. Βράζουμε τα νουντλς σε καλά αλατισμένο νερό στο χρόνο που γράφει το πακέτο και τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό σησαμέλαιο και σοτάρουμε το μοσχάρι ανακατεύοντάς το μέχρι να πάρει ένα σκούρο και ωραίο χρώμα για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το μοσχάρι σε πιάτο και συνεχίζουμε με το σοτάρισμα των λαχανικών. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά 2-3΄ και να μαλακώσουν λίγο, παραμένοντας όμως τραγανά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια-μέλι και το μοσχάρι στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα νουντλς και ανακατεύουμε καλά. Λίγα μυστικά ακόμα Η σάλτσα σόγιας με μέλι είναι κατάλληλη για μαρινάρισμα κρεάτων ψητών που θέλουμε να τους δώσουμε ασιατική πινελιά. Αν θέλουμε το κρέας μας μαλακό, μπορούμε να κάνουμε μια μαρινάδα και να βάλουμε το κρέας μας από 2 ώρες μέσα μέχρι ένα ολόκληρο βράδυ. Τα υλικά είναι : 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ, αλάτι – πιπέρι, λίγο λευκό κρασί. Τα ανακατεύουμε όλα και βάζουμε μέσα το κομμένο κρέας μας. Την επόμενη, μαγειρεύουμε το κρέας μας όπως λέει η συνταγή. Αν το κρέας είναι φιλέτο, παραβλέπουμε το μαρινάρισμα. Συνταγή του Λουκάκου
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 350 γρ. σάλτσα ντομάτας 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου. Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. ελαιόλαδο 340 γρ. κοτόπουλο στήθος (κομμένο στη μέση για πιο λεπτό) 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. μαγιονέζα 200 γρ. γιαούρτι 100 γρ. μουστάρδα Dijon 80 γρ. σταφίδα μαύρη 15 γρ. κάρι, σκόνη 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι μήλο Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. * * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * * Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr