μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | cheesecake akis | chiz keik apo ton akis | cheesecake συνταγη philadelphia
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μία μοναδική σάλτσα από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 700 γρ. περίπου. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 4 κρόκοι αυγού 30 γρ. νερό, κρύο 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν 15 γρ. χυμός λεμονιού 600 γρ ηλιέλαιο αλάτι Εκτέλεση Για τη μαγιονέζα Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία απλή και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μπισκότα. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : για 600γρ ζύμη. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄- 15΄ περίπου, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο περίπου 10΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 225 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 300 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο Εκτέλεση Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα από το μείγμα που έχει κολλήσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο. Πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση, ξεκολλάμε όσο μείγμα έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ομογενοποιούμε καλά. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σε μία δόση. Αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να σταματήσουμε αμέσως μόλις σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη. Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να ξεκουραστεί. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 με 4 ίσα μέρη. Δουλεύουμε το κάθε κομμάτι χωριστά σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να σχηματιστεί ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Με κουπάτ κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ή φύλλο σιλικόνης αφήνοντας κάποιο κενό ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ο τέλειος συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά που θα σας μαγέψει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 2 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το πιάτο 400 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 8 γαρίδες Νο 1 350 γρ. σάλτσα ντομάτα-γαρίδα 100 γρ. κρασί λευκό 100 γρ. ντομάτα ψητή 40 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο 70 γρ. κολοκύθι σοτέ 5 γρ. σκορδόλαδο 50 γρ. βούτυρο 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη βασιλικός, ψιλοκομμένος τσάιβς, ψιλοκομμένο μαϊντανός, ψιλοκομμένος Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) 20 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 300 γρ. κελύφη γαρίδας ή γαρίδα ψιλή 1 κιλό ντομάτα ολόκληρη από κονσέρβα ζάχαρη αλάτι Για το κολοκύθι σοτέ 120 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε στικς 15 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση Για το πιάτο Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά. Φυλάμε τα κελύφη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε για δύο λεπτά περίπου. Αποσύρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το σκορδόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, την παρμεζάνα και το βασιλικό. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. Για τη σάλτσα ντομάτα-γαρίδα (για 500 γρ.) Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κελύφη μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, φροντίζοντας να περάσει η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα υγρών. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Για το κολοκύθι σοτέ Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να εξακολουθούν να είναι λίγο τραγανά. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Την ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο ! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν FoodTube στο Youtube ! Για να δούμε τα υλικά: - 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό - 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα) - 120 γρ. ελαιόλαδο - 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο - 200 γρ. κρασί λευκό - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό - 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο - 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου. - Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. - Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. - Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. - Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. - Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. - Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Καταπληκτική συνταγή για τους λάτρεις του γλυκόξινου, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το χοιρινό 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 45 γρ. κορν φλάουρ 65 γρ. αυγό, χτυπημένο 20 γρ. ηλιέλαιο 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές φέτες 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ Τζίντζερ, ψιλοκομμένο Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Κορν φλάουρ Γλυκόξινη σάλτσα Κάσιους καβουρδισμένα Αλάτι Για τη γλυκόξινη σάλτσα 230 γρ. νερό 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 60 γρ. κέτσαπ 10 γρ. σάλτσα σόγιας κορν φλάουρ αλάτι Εκτέλεση Για το χοιρινό Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αυγό, σε όλες τις πλευρές του. Σουρώνουμε την περίσσια ποσότητα αυγού και προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Για τη γλυκόξινη σάλτσα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σούπα για το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την κοτόσουπα 70 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ. 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους αλάτι Εκτέλεση Για την κοτόσουπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε. Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία φανταστική τάρτα για μικρούς και μεγάλους. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για μία ταρτιέρα 27εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για τη γέμιση 3 κρόκους αυγών 140 γρ. ζάχαρη 280 γρ. κρέμα γάλακτος 375 γρ. τυρί κρέμα 20 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό Για τη ζύμη 112 γρ. βούτυρο, κρύο 90 γρ. ζάχαρη 200 γρ. αλεύρι 130 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο σε σκόνη 1 αυγό 2 γρ. αλάτι Για τη σάλτσα φράουλα 600 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση 60 γρ. ζάχαρη 30 γρ. χυμό πορτοκάλι 2 γρ. ξύσμα λεμόνι 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι Εκτέλεση Για τη γέμιση Τοποθετούμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε μ' ένα σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75οC περίπου. Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, μέχρι να είναι χλιαρό. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε επίσης ξεχωριστά, στο μίξερ με το σύρμα, το τυρί ώστε ν' αφρατέψει. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο τυρί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τη γέμιση στην ψημένη ζύμη και κρυώνουμε στο ψυγείο. Για τη ζύμη Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ, βάζοντας τον γάντζο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Σκεπάζουμε μ' ένα πανί και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 40 λεπτά στο ψυγείο. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτί ψησίματος και ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντας διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά) μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ. περίπου (η διάμετρός του θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την ταρτιέρα). Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε την ταρτιέρα με αλεύρι, τινάζοντας το περίσσιο. Στρώνουμε τη ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνειά της με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει. Για τη σάλτσα φράουλα Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αλέθουμε στο μπλέντερ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Ποικιλία λαχανικών που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μπαστούνια των 5 εκ. 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 40 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 γρ. σάλτσα ντομάτα 240 γρ. αρακά, βρασμένο 120 γρ. κουκιά φρέσκα, βρασμένα 10 γρ. ξύσμα λεμόνι 140 γρ. σέσκουλα, βρασμένα 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες 8 γρ. χυμό λεμόνι 4 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 20 γρ. βούτυρο αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και αποσύρουμε το κολοκύθι σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να χάνει τα υγρά της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τον δυόσμο, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε το φαγητό για αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία κοτοσαλάτα για να ολοκληρώσετε το menu σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 500γρ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 150 γρ. κοτόπουλο στήθος, βρασμένο και ψιλοκομμένο 30 γρ. ελαιόλαδο 120 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο 60 γρ. μαγιονέζα 3 γρ. χυμός λάιμ 5 γρ. σάλτσα σόγιας μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά. Σ' ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα
400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. σκορδόλαδο
40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή (κομμένη καρέ)
8 γρ. λεμόνι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους ( καρότο,σελινόριζα,πράσο)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γρ. τσαιβς ψιλοκομμένο
8 γρ. χυμός λεμόνι
100 γρ. κρέμα γιαουρτι
4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. προσούτο
αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβύθια να αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
(Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το γιαούρτι)

Πηγή: megatv.com/cook

Μία μοναδική συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο στο τραπέζι σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 30 τεμ. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas 225 γρ. κιμάς κοτόπουλο 160 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολτοποιημένες 60 γρ. αυγά 3 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος 1 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 30 γρ. σόγια 10 γρ. fish sauce 30 φύλλα για dumplings ή gyozas αυγό χτυπημένο φρέσκο κρεμμύδι, σε πλάγιες φέτες για το σερβίρισμα Για τη σάλτσα ponzu 120 γρ. ζάχαρη 200 γρ. ξίδι ρυζιού 50 γρ. χυμό λάιμ 100 γρ. σόγια 10 γρ. μίριν δυόσμος, ψιλοκομμένος Εκτέλεση Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χτυπημένο αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι) και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα φύλλα για gyozas και τοποθετούμε στη μέση του φύλλου 20 γρ από τη γέμιση του κιμά. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό και τυλίγουμε από άκρη σε άκρη, κλείνοντάς τις. Φέρνουμε τις δύο άκρες κοντά, σαν μισοφέγγαρο, και τις πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα. Σ’ ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις gyozas από την επίπεδη επιφάνειά τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να μαγειρευτεί η γέμιση. Προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουμε τις gyozas σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το φρέσκο κρεμμύδι. Για τη σάλτσα ponzu Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τη ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, την σόγια και το μίριν. Σερβίρουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία