τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | cheesecake φραουλα ακης | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Εντυπωσιακές κρέπες που θα καταπλήξουν τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 6 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση 5 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος 150 γρ. γιαούρτι 5 γρ. κύμινο, σπόροι, ελαφρώς σπασμένοι 5 γρ. σπόροι μουστάρδας 2 γρ. κόλιανδρος , τριμμένος 5 γρ. κουρκουμάς 30 γρ. ελαιόλαδο 30 γρ. βούτυρο 120 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 300 γρ. σπανάκι 12 αυγά 80 γρ. γάλα αλάτι Για τις κρέπες 180 γρ. γάλα 90 γρ. κρέμα γάλακτος 125 γρ. αυγά 10 γρ. ηλιέλαιο 15 γρ. ζάχαρη 2 γρ. αλάτι 125 γρ. αλεύρι σκληρό βούτυρο για το τηγάνι Εκτέλεση Για τη στραπατσάδα και τη γέμιση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο, αλατίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και καβουρδίζουμε το κύμινο και τους σπόρους της μουστάρδας αρχικά και έπειτα συνεχίζουμε προσθέτοντας τον κόλιανδρο και τον κουρκουμά. Αποσύρουμε τα μπαχαρικά σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, το μείγμα μπαχαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Αποσύρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χύνουμε το μείγμα του αυγού στο σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η στραπατσάδα να γίνει απαλή και κρεμώδης. Ψιλοκόβουμε το μίγμα με το σπανάκι, το στραγγίζουμε από τα υγρά του και το ανακατεύουμε με τη στραπατσάδα. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη στραπατσάδα και σερβίρουμε με το αρωματικό γιαούρτι. Για τις κρέπες Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Καταπληκτική συνταγή για τους λάτρεις του γλυκόξινου, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το χοιρινό 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 45 γρ. κορν φλάουρ 65 γρ. αυγό, χτυπημένο 20 γρ. ηλιέλαιο 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές φέτες 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ Τζίντζερ, ψιλοκομμένο Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Κορν φλάουρ Γλυκόξινη σάλτσα Κάσιους καβουρδισμένα Αλάτι Για τη γλυκόξινη σάλτσα 230 γρ. νερό 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 60 γρ. κέτσαπ 10 γρ. σάλτσα σόγιας κορν φλάουρ αλάτι Εκτέλεση Για το χοιρινό Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αυγό, σε όλες τις πλευρές του. Σουρώνουμε την περίσσια ποσότητα αυγού και προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Για τη γλυκόξινη σάλτσα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το ντιπ ροκφόρ 200 γρ. τυρί ροκφόρ 100 γρ. γιαούρτι 40 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. γάλα Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση 40 γρ. χυμός λάιμ 80 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. σουσάμι αλάτι σάλτσα μπάρμπεκιου ντιπ ροκφόρ Εκτέλεση Για το ντιπ ροκφόρ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ρεβύθια μαγειρεμένα
400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
2 γρ. σκορδόλαδο
40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή (κομμένη καρέ)
8 γρ. λεμόνι ψιλοκομμένο
100 γρ. λαχανικά κομμένα σε κύβους ( καρότο,σελινόριζα,πράσο)
120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γρ. τσαιβς ψιλοκομμένο
8 γρ. χυμός λεμόνι
100 γρ. κρέμα γιαουρτι
4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 γρ. προσούτο
αλάτι πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα ρεβύθια το ζωμό, το σκορδόλαδο, τις πιπεριές, το λεμόνι, τα λαχανικά και το κρεμμύδι σοφρίτο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι τα ρεβύθια να αρχίσουν να γλασάρουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα βότανα και το χυμό και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σερβίρουμε προσθέτοντας την κρέμα γιαούρτι, το κρεμμύδι και το προσούτο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ 50 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
(Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το γιαούρτι)

Πηγή: megatv.com/cook

Με «ευέλικτες» προσθαφαιρέσεις! Οι τακτικοί αναγνώστες της σελίδας μου θα έχουν διαπιστώσει ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της μαγειρικής μου είναι η εποχικότητα. Σπάνια και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις θα παρεκκλίνω απ’ αυτήν την βασική μου αρχή. Άλλωστε θεωρώ την εποχικότητα ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της κρητικής κουζίνας. Πιο νόστιμα και πιο υγιεινά είναι τα λαχανικά στην εποχή τους αφού είναι επιβαρυμένα με λιγότερα φυτοφάρμακα. Κάθε πράμα στον καιρό του… Έτσι οι σαλάτες μας αυτήν την εποχή περιέχουν λαχανικά της εποχής , άγρια χόρτα ωμά ή βραστά και βραστό κουνουπίδι ή μπρόκολο λαδολέμονο. Αυτή εδώ είναι το «σουξέ» του φετινού χειμώνα. Την έχω φτιάξει αρκετές φορές , περισσότερο από κάθε άλλη. Αμφιβάλλω όμως αν υπήρξαν δυο φορές που να ήταν ακριβώς η ίδια! Κρατάω τα βασικά υλικά -λάχανο λευκό, λάχανο κόκκινο, καρότο- σταθερά και από κει και πέρα συμπληρώνω ό,τι άλλο έχω. Εκείνο που την νοστιμίζει είναι το ξινόγλυκο ντρέσινγκ που επίσης σηκώνει παραλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Το γιαούρτι, το μέλι , το ελαιόλαδο κάνουν ένα ωραίο συνδυασμό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε πολλές σαλάτες. Συνήθως φτιάχνω αρκετή ποσότητα γιατί είναι πολύ ωραία και τη δεύτερη μέρα. Αν προσθέσουμε μάλιστα κριθαρένια παξιμαδάκια, κρίθινες μπουκίτσες ( τα δικά μου κρουτόνς ) ή κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια, μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα. Εκτός των άλλων, είναι τόσο ωραία τα χρώματά της που ομορφαίνει και την εμφάνιση του τραπεζιού μας. Άνετα στέκεται και σε γιορτινό και σε καθημερινό τραπέζι. Υλικά: ¼ από ένα μικρό λευκό λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) 1 μεγάλο καρότο Ένα , δύο, τρία ή όλα από τα παρακάτω υλικά: 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά , 1 μεγάλο ραπανάκι, ½ πράσινο μήλο. Αλάτι Για το ντρέσινγκ: 1/3 κούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) ¼ κούπας ξύδι από σταφύλι ¼ κούπας νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Περίπου μισό κουπάκι των 220 gr γιαούρτι (πλήρες ή 2%) Για το σερβίρισμα , κριθαρένια παξιμαδάκια ή κριθαροκουλούρα και χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά) Επί το έργον: Τρίβουμε τα δυο λάχανα (με το γνωστό εργαλείο…) και το καρότο με τον τρίφτη της ντομάτας σε μια λεκάνη αφού τα καθαρίσουμε από τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε όσα από τα υπόλοιπα υλικά αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε σε λεπτά ραβδάκια . Αλατίζουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου ένα μισάωρο για να μαραθούν λίγο με το αλάτι. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: σε ένα γυάλινο βαζάκι ή σέικερ διαλύουμε το μέλι στο νερό ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το βαζάκι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές γαλάκτωμα. Αυτή την ανάμειξη μπορούμε να την κάνουμε και με το multi: Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος, στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τα παξιμαδάκια ή σπασμένη την κριθαροκουλούρα (χωρίς να τα βρέξουμε) και από πάνω την ποσότητα της σαλάτας που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε. Ταιριάζει με ψητά ή τηγανητά κρέατα και ψάρια αλλά και με μια χυλωμένη φασολάδα ! Παρατηρήσεις: 1)Σε μια από τις παραλλαγές που έφτιαξα αντικατέστησα το μέλι με 1 κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι όπως μου είχε προτείνει σπουδαίος κρητικός σεφ, ο κύριος Αποστολάκης, και είχα παρουσιάσει σε άλλο ντρέσινγκ εδώ . Πολύ ωραία παραλλαγή! 2)Όπως ανέφερα παραπάνω, η σαλάτα αυτή είναι μάλλον καλύτερη την δεύτερη μέρα, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα, οπότε την φτιάχνω πια αποβραδίς για το γεύμα της επόμενης μέρας. Κρατείστε μια ποσότητα στο ψυγείο αν την φτιάξετε για δοκιμή. Έτσι θα αποφασίσετε πώς σας αρέσει. 3)Μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι αν δεν έχουμε ή αν νηστεύουμε και τα γαλακτοκομικά. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αλλά επίσης νόστιμο! 4)Προσαρμόζουμε τις ποσότητες του ντρέσινγκ αν τα λαχανικά μας είναι λιγότερα, αλλά και περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται να είναι θα μουσκέψει τα παξιμάδια μας. 5)Η αρχική ιδέα της σαλάτας είναι από εδώ , από το site του Γ. Λουκάκου (μου αρέσει πολύ η κουζίνα του). Οι παραλλαγές και οι προσθαφαιρέσεις την άλλαξαν ριζικά μπορώ να πω, προσαρμόζοντάς την στη δική μου κουζίνα και στα μέτρα μας… Π.χ. εγώ δεν βάζω ποτέ σπορέλαιο σε σαλάτα , πολύ περισσότερο τέτοια εποχή που είναι φρέσκο το λάδι μας! Επίσης μας αρέσει ελαφρά μαραμένο το λάχανο -ίσως γι αυτό μας αρέσει περισσότερο τη δεύτερη μέρα η σαλάτα- γι αυτό τ’ αφήνω λίγο στο αλάτι πριν προσθέσω το ντρέσινγκ. Σε όσους αρέσει πιο τραγανό ας βάλουν το αλάτι στο τέλος. Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα 2016-01-27 23:14:35 Write a review Save Recipe Εκτύπωση 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total Fat 0 g 0 % Saturated Fat 0 g 0 % Trans Fat 0 g Polyunsaturated Fat 0 g Monounsaturated Fat 0 g Cholesterol 0 mg 0 % Sodium 0 mg 0 % Total Carbohydrates 0 g 0 % Dietary Fiber 0 g 0 % Sugars 0 g Protein 0 g Vitamin A 0 % Vitamin C 0 % Calcium 0 % Iron 0 % * Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Υλικά ¼ από ένα μικρό λευκό λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) 1 μεγάλο καρότο Ένα , δύο, τρία ή όλα από τα παρακάτω υλικά 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά , 1 μεγάλο ραπανάκι, ½ πράσινο μήλο. Αλάτι Για το ντρέσινγκ 1/3 κούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) ¼ κούπας ξύδι από σταφύλι ¼ κούπας νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Περίπου μισό κουπάκι των 220 gr γιαούρτι (πλήρες ή 2%) Για το σερβίρισμα , κριθαρένια παξιμαδάκια ή κριθαροκουλούρα και χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά) Οδηγίες Τρίβουμε τα δυο λάχανα και το καρότο σε μια λεκάνη αφού τα καθαρίσουμε από τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε όσα από τα υπόλοιπα υλικά αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε σε λεπτά ραβδάκια . Αλατίζουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου ένα μισάωρο για να μαραθούν λίγο με το αλάτι. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: σε ένα γυάλινο βαζάκι ή σέικερ διαλύουμε το μέλι στο νερό ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το βαζάκι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές γαλάκτωμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος, στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τα παξιμαδάκια ή σπασμένη την κριθαροκουλούρα και από πάνω την ποσότητα της σαλάτας που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε. Ταιριάζει με ψητά ή τηγανητά κρέατα και ψάρια αλλά και με μια χυλωμένη φασολάδα! Σημειώσεις 1)Σε μια από τις παραλλαγές που έφτιαξα αντικατέστησα το μέλι με 1 κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι όπως μου είχε προτείνει σπουδαίος κρητικός σεφ, ο κύριος Αποστολάκης και είχα παρουσιάσει σε άλλο ντρέσινγκ εδώ. Πολύ ωραία παραλλαγή! 2)Όπως ανέφερα παραπάνω, η σαλάτα αυτή είναι μάλλον καλύτερη την δεύτερη μέρα, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα, οπότε την φτιάχνω πια αποβραδίς για το γεύμα της επόμενης μέρας. Κρατείστε μια ποσότητα στο ψυγείο αν την φτιάξετε για δοκιμή. Έτσι θα αποφασίσετε πώς σας αρέσει. 3)Μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι αν δεν έχουμε ή αν νηστεύουμε και τα γαλακτοκομικά. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αλλά επίσης νόστιμο! 4)Προσαρμόζουμε τις ποσότητες του ντρέσινγκ αν τα λαχανικά μας είναι λιγότερα, αλλά και περισσότερο απ' όσο χρειάζεται να είναι θα μουσκέψει τα παξιμάδια μας. By Vita beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους http://www.cretangastronomy.gr/

Πηγή: cretangastronomy.gr

Φανταστική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για το τελείωμα του πιάτου 225 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ σαμπαγιόν σιρόπι εσπρέσο κακάο Για τη σαμπαγιόν 50 γρ. κρόκοι αβγού 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 10 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε 110 γρ. τυρί κρέμα 120 γρ. σαντιγί Για το σιρόπι εσπρέσο 140 γρ. καφέ εσπρέσο, έτοιμο 300 γρ. νερό 80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 60 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο Εκτέλεση Για το τελείωμα του πιάτου Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στην βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε. Για τη σαμπαγιόν Ανακατεύουμε με το σύρμα σ’ ένα μεταλλικό μπολ, το κρασί με την κρέμα τυριού και το μασκαρπόνε. Σ’ ένα μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα’ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φτάσει τους 82 βαθμούς. Αποσύρουμε το μίγμα του αυγού από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μίγμα του τυριού. Ομογενοποιούμε με μαρίζ και προσθέτουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαμπαγιόν στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Για το σιρόπι εσπρέσο Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄. Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος 120 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 350 γρ. σάλτσα ντομάτας 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Επικοινωνία