κοτοπιτα συνταγη βεφα | μπομποτα με τυρι αργυρω | ροξακια νηστισιμα ευκολα | παεγια με κατεψυγμενα θαλασσινα | σουπα για αρρωστους | συκωτι στο φουρνο ποση ωρα | συνταγες με καλαμποκι κατεψυγμενο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Φανταστικό σουφλέ σοκολάτας που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας 10 γρ. κορν φλάουρ 125 γρ. γάλα, κρύο 125 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη 5 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου Για το σουφλέ σοκολάτας και το σερβίρισμα Γκανάζ λευκής σοκολάτας 4 κρόκοι αυγών 4 αυγά 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κουβερτούρα 200 γρ. βούτυρο 50 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο αλεύρι και βούτυρο για τα ραμεκίν παγωτό βανίλια Εκτέλεση Για τη γκανάζ λευκής σοκολάτας Αναμειγνύουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε σ' ένα κατσαρολάκι, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ζεσταίνουμε το μίγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να βράσει και να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα σε μια μπασίνα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα και τα ομογενοποιούμε, με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το νερό και μοιράζουμε τη γκανάζ σε παγοθήκες σιλικόνης. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς Για το σουφλέ σοκολάτας και το σερβίρισμα Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε 100 γρ. μείγματος σε προετοιμασμένα ραμεκίν των 8 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο του κάθε ραμεκίν ένα κομμάτι από τη παγωμένη γκανάζ λευκής σοκολάτας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Την ώρα που το δοκίμασα στο Seminar Project με τον Γιάννη Λουκάκο , κατάλαβα πως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου πιάτο ! Και για αυτό πήρα την απόφαση να την γράψω την συνταγή εδώ , αλλά και να την κάνω και στο Συνταγές που Αρέσουν FoodTube στο Youtube ! Για να δούμε τα υλικά: - 3 κύβοι ζωμού κοτόπουλο διαλυμμένοι σε 1.500 ml νερό - 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, καρολίνα) - 120 γρ. ελαιόλαδο - 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο - 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο - 200 γρ. κρασί λευκό - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με σκόρδο - 150 γρ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό - 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη - 60 γρ. βούτυρο φρέσκο - 50 γρ. φέτα, τριμμένη - 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο - 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο - Αλάτι - Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση : - Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό κατά την διάρκεια όλης της παρασκευής του πιάτου. - Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. - Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. - Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. - Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. - Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente. - Προσθέτουμε τις σάλτσες ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. -Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά.

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Βασική συνταγή για κρέπες από τον Γιάννη Λουκάκο Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~ Για 20 κρέπες 360 γρ. γάλα 180 γρ. κρέμα γάλακτος 250 γρ. αυγά 20 γρ. ηλιέλαιο 5 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 250 γρ. αλεύρι σκληρό βούτυρο για το τηγάνι ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~ Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα. Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες. Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη. Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Πηγή - yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το ντιπ ροκφόρ 200 γρ. τυρί ροκφόρ 100 γρ. γιαούρτι 40 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. γάλα Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση 40 γρ. χυμός λάιμ 80 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. σουσάμι αλάτι σάλτσα μπάρμπεκιου ντιπ ροκφόρ Εκτέλεση Για το ντιπ ροκφόρ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία μοναδική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 1 ταψί 24x30εκ. Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα & 30΄. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την γέμιση 100 γρ. ελαιόλαδο 450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο 200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια 500 γρ. σάλτσα ντομάτα 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος Αλάτι Για τα λαζάνια 300 γρ. λαζάνια 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 200 γρ. σάλτσα ντομάτα γέμιση αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για την γέμιση Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Για τα λαζάνια Σε ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Με «ευέλικτες» προσθαφαιρέσεις! Οι τακτικοί αναγνώστες της σελίδας μου θα έχουν διαπιστώσει ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της μαγειρικής μου είναι η εποχικότητα. Σπάνια και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις θα παρεκκλίνω απ’ αυτήν την βασική μου αρχή. Άλλωστε θεωρώ την εποχικότητα ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της κρητικής κουζίνας. Πιο νόστιμα και πιο υγιεινά είναι τα λαχανικά στην εποχή τους αφού είναι επιβαρυμένα με λιγότερα φυτοφάρμακα. Κάθε πράμα στον καιρό του… Έτσι οι σαλάτες μας αυτήν την εποχή περιέχουν λαχανικά της εποχής , άγρια χόρτα ωμά ή βραστά και βραστό κουνουπίδι ή μπρόκολο λαδολέμονο. Αυτή εδώ είναι το «σουξέ» του φετινού χειμώνα. Την έχω φτιάξει αρκετές φορές , περισσότερο από κάθε άλλη. Αμφιβάλλω όμως αν υπήρξαν δυο φορές που να ήταν ακριβώς η ίδια! Κρατάω τα βασικά υλικά -λάχανο λευκό, λάχανο κόκκινο, καρότο- σταθερά και από κει και πέρα συμπληρώνω ό,τι άλλο έχω. Εκείνο που την νοστιμίζει είναι το ξινόγλυκο ντρέσινγκ που επίσης σηκώνει παραλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Το γιαούρτι, το μέλι , το ελαιόλαδο κάνουν ένα ωραίο συνδυασμό που μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε πολλές σαλάτες. Συνήθως φτιάχνω αρκετή ποσότητα γιατί είναι πολύ ωραία και τη δεύτερη μέρα. Αν προσθέσουμε μάλιστα κριθαρένια παξιμαδάκια, κρίθινες μπουκίτσες ( τα δικά μου κρουτόνς ) ή κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια, μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα. Εκτός των άλλων, είναι τόσο ωραία τα χρώματά της που ομορφαίνει και την εμφάνιση του τραπεζιού μας. Άνετα στέκεται και σε γιορτινό και σε καθημερινό τραπέζι. Υλικά: ¼ από ένα μικρό λευκό λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) 1 μεγάλο καρότο Ένα , δύο, τρία ή όλα από τα παρακάτω υλικά: 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά , 1 μεγάλο ραπανάκι, ½ πράσινο μήλο. Αλάτι Για το ντρέσινγκ: 1/3 κούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) ¼ κούπας ξύδι από σταφύλι ¼ κούπας νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Περίπου μισό κουπάκι των 220 gr γιαούρτι (πλήρες ή 2%) Για το σερβίρισμα , κριθαρένια παξιμαδάκια ή κριθαροκουλούρα και χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά) Επί το έργον: Τρίβουμε τα δυο λάχανα (με το γνωστό εργαλείο…) και το καρότο με τον τρίφτη της ντομάτας σε μια λεκάνη αφού τα καθαρίσουμε από τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε όσα από τα υπόλοιπα υλικά αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε σε λεπτά ραβδάκια . Αλατίζουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου ένα μισάωρο για να μαραθούν λίγο με το αλάτι. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: σε ένα γυάλινο βαζάκι ή σέικερ διαλύουμε το μέλι στο νερό ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το βαζάκι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές γαλάκτωμα. Αυτή την ανάμειξη μπορούμε να την κάνουμε και με το multi: Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος, στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τα παξιμαδάκια ή σπασμένη την κριθαροκουλούρα (χωρίς να τα βρέξουμε) και από πάνω την ποσότητα της σαλάτας που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε. Ταιριάζει με ψητά ή τηγανητά κρέατα και ψάρια αλλά και με μια χυλωμένη φασολάδα ! Παρατηρήσεις: 1)Σε μια από τις παραλλαγές που έφτιαξα αντικατέστησα το μέλι με 1 κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι όπως μου είχε προτείνει σπουδαίος κρητικός σεφ, ο κύριος Αποστολάκης, και είχα παρουσιάσει σε άλλο ντρέσινγκ εδώ . Πολύ ωραία παραλλαγή! 2)Όπως ανέφερα παραπάνω, η σαλάτα αυτή είναι μάλλον καλύτερη την δεύτερη μέρα, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα, οπότε την φτιάχνω πια αποβραδίς για το γεύμα της επόμενης μέρας. Κρατείστε μια ποσότητα στο ψυγείο αν την φτιάξετε για δοκιμή. Έτσι θα αποφασίσετε πώς σας αρέσει. 3)Μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι αν δεν έχουμε ή αν νηστεύουμε και τα γαλακτοκομικά. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αλλά επίσης νόστιμο! 4)Προσαρμόζουμε τις ποσότητες του ντρέσινγκ αν τα λαχανικά μας είναι λιγότερα, αλλά και περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται να είναι θα μουσκέψει τα παξιμάδια μας. 5)Η αρχική ιδέα της σαλάτας είναι από εδώ , από το site του Γ. Λουκάκου (μου αρέσει πολύ η κουζίνα του). Οι παραλλαγές και οι προσθαφαιρέσεις την άλλαξαν ριζικά μπορώ να πω, προσαρμόζοντάς την στη δική μου κουζίνα και στα μέτρα μας… Π.χ. εγώ δεν βάζω ποτέ σπορέλαιο σε σαλάτα , πολύ περισσότερο τέτοια εποχή που είναι φρέσκο το λάδι μας! Επίσης μας αρέσει ελαφρά μαραμένο το λάχανο -ίσως γι αυτό μας αρέσει περισσότερο τη δεύτερη μέρα η σαλάτα- γι αυτό τ’ αφήνω λίγο στο αλάτι πριν προσθέσω το ντρέσινγκ. Σε όσους αρέσει πιο τραγανό ας βάλουν το αλάτι στο τέλος. Πολύχρωμη χειμωνιάτικη σαλάτα 2016-01-27 23:14:35 Write a review Save Recipe Εκτύπωση 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total Fat 0 g 0 % Saturated Fat 0 g 0 % Trans Fat 0 g Polyunsaturated Fat 0 g Monounsaturated Fat 0 g Cholesterol 0 mg 0 % Sodium 0 mg 0 % Total Carbohydrates 0 g 0 % Dietary Fiber 0 g 0 % Sugars 0 g Protein 0 g Vitamin A 0 % Vitamin C 0 % Calcium 0 % Iron 0 % * Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Υλικά ¼ από ένα μικρό λευκό λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο (να βγουν 2-2,5 κούπες τριμμένο) 1 μεγάλο καρότο Ένα , δύο, τρία ή όλα από τα παρακάτω υλικά 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά , 1 μεγάλο ραπανάκι, ½ πράσινο μήλο. Αλάτι Για το ντρέσινγκ 1/3 κούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση αγουρέλαιο) ¼ κούπας ξύδι από σταφύλι ¼ κούπας νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Περίπου μισό κουπάκι των 220 gr γιαούρτι (πλήρες ή 2%) Για το σερβίρισμα , κριθαρένια παξιμαδάκια ή κριθαροκουλούρα και χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά) Οδηγίες Τρίβουμε τα δυο λάχανα και το καρότο σε μια λεκάνη αφού τα καθαρίσουμε από τα εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε όσα από τα υπόλοιπα υλικά αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε σε λεπτά ραβδάκια . Αλατίζουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου ένα μισάωρο για να μαραθούν λίγο με το αλάτι. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: σε ένα γυάλινο βαζάκι ή σέικερ διαλύουμε το μέλι στο νερό ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το βαζάκι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν και να γίνουν ένα ομοιογενές γαλάκτωμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος, στρώνουμε σε μια σαλατιέρα τα παξιμαδάκια ή σπασμένη την κριθαροκουλούρα και από πάνω την ποσότητα της σαλάτας που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε. Ταιριάζει με ψητά ή τηγανητά κρέατα και ψάρια αλλά και με μια χυλωμένη φασολάδα! Σημειώσεις 1)Σε μια από τις παραλλαγές που έφτιαξα αντικατέστησα το μέλι με 1 κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι όπως μου είχε προτείνει σπουδαίος κρητικός σεφ, ο κύριος Αποστολάκης και είχα παρουσιάσει σε άλλο ντρέσινγκ εδώ. Πολύ ωραία παραλλαγή! 2)Όπως ανέφερα παραπάνω, η σαλάτα αυτή είναι μάλλον καλύτερη την δεύτερη μέρα, τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα, οπότε την φτιάχνω πια αποβραδίς για το γεύμα της επόμενης μέρας. Κρατείστε μια ποσότητα στο ψυγείο αν την φτιάξετε για δοκιμή. Έτσι θα αποφασίσετε πώς σας αρέσει. 3)Μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι αν δεν έχουμε ή αν νηστεύουμε και τα γαλακτοκομικά. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, αλλά επίσης νόστιμο! 4)Προσαρμόζουμε τις ποσότητες του ντρέσινγκ αν τα λαχανικά μας είναι λιγότερα, αλλά και περισσότερο απ' όσο χρειάζεται να είναι θα μουσκέψει τα παξιμάδια μας. By Vita beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους http://www.cretangastronomy.gr/

Πηγή: cretangastronomy.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Γιάννης Λουκάκος , Σεφ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα. Τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ. Για 6 μερίδες ΥΛΙΚΑ 30 γρ. ελαιόλαδο 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ 60 γρ. ντομάτα κονκασέ 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 20 γρ. χυμό λάιμ αλάτι Mια μερίδα περιέχει: Θερμίδες kcal 285.7 14 % Λιπαρά 6.5 g 9 % Κορεσμένα λιπαρά 0.8 g 4 % Σάκχαρα 0.3 g 0 % Νάτριο 0.8 g 32 % Φυτικές Ίνες 1.5 g 6 % της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ Ειρήνη Τζεϊναράκη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Εναλλακτικά, για πιο υγιεινή εκδοχή Για μια πιο υγιεινή βερσιόν της συνταγής, βάζουμε το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι για να σοταριστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε τον ζωμό κοτόπουλου με ζωμό λαχανικών. Ρεβίθια, καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης Η θρεπτική αξία του ρεβιθιού είναι μια καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία μάλιστα αν συνδυαστεί με αμυλούχα τρόφιμα προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία Είναι πλούσια πηγή: φυτικών ινών φυλλικού οξέος υδατανθράκων ασβεστίου σιδήρου μαγνησίου χαλκού καλίου βιταμινών Α , Β1, Β2, Β6, Β12, C, νιασίνης Προστασία από πολλές παθήσεις Δεν έχει νάτριο και χοληστερόλη. Προστατεύει τον άνθρωπο από πολλές παθήσεις, όπως: τη στεφανιαία νόσο την αρτηριοσκλήρωση την οστεοπόρωση τον καρκίνο του παχέος εντέρου άλλες παθήσεις Πηγή loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για το Ιμάμ μελιτζάνες τηγανισμένες γέμιση 20 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 20 γρ. ελαιόλαδο Για τις μελιτζάνες 2 κιλά μελιτζάνες, 8 μελιτζάνες περίπου 300 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη γέμιση 150 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες 10 γρ. σκόρδο, σε φέτες 20 γρ. πελτέ ντομάτας 500 γρ. ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρια, ψιλοκομμένες 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος 11 γρ. αλάτι 1 γρ. πιπέρι 5 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση Για το Ιμάμ Με ένα κουτάλι απλώνουμε γέμιση πάνω σε κάθε μισό μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Φουρνίζουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει το επάνω μέρος της μελιτζάνας. Για τις μελιτζάνες Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Για τη γέμιση Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τον πελτέ της ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος Μερίδες : Για 4 άτομα, Για 12 τεμ περίπου. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬ ✬ ✬✬ Υλικά Για το τελείωμα και τη σάλτσα αυγολέμονο 800 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό 10 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος 80 γρ. κρόκοι, περίπου 4 κρόκοι 30 γρ. χυμός λεμονιού Για τη γέμιση του ντολμά 30 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ. πλιγούρι 350 γρ. ζωμός λαχανικών ή νερό 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 4 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος 1 γρ. μαραθόσπορος 4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. ντομάτα λιαστή, ψιλοκομμένη Για το τύλιγμα του ντολμά 200 γρ. φύλλα μεγάλα από λευκό λάχανο 500 γρ. γέμιση Εκτέλεση Για το τελείωμα και τη σάλτσα αυγολέμονο Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα φύλλα από το λάχανο και έπειτα βάζουμε τους ντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλον με το τυλιγμένο μέρος προς τα κάτω. Ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό ή το νερό, ώστε να καλυφθούν οι ντολμάδες και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους και το ρύζι να είναι μαλακό, για 45 λεπτά περίπου. Μπορούμε να κόψουμε έναν ντολμά για να δούμε αν έχει γίνει. Σουρώνουμε τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες αφήνοντας λίγο στην κατσαρόλα και τον υπόλοιπο τον βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε λίγο κορν φλάουρ με νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Φέρνουμε σε βρασμό και αν είμαστε ικανοποιημένοι με την πυκνότητα σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αν όχι, προσθέτουμε ακόμη λίγο κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα ώστε να σπάσουν. Παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα από τον ζωμό και ρίχνουμε με αργή ροή στους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού ρίξουμε αρκετή ποσότητα ώστε να ζεσταθεί καλά το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε μέτριο επίπεδο ανακατεύουμε συνεχώς και μέχρι να πήξει λίγο ακόμη. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στους ντολμάδες και την ανακινούμε ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες και πασπαλίζουμε με μάραθο. Για τη γέμιση του ντολμά Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι καλά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τον μάραθο, τον μαραθόσπορο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα. Για το τύλιγμα του ντολμά Ρίχνουμε λίγα–λίγα τα φύλλα από λάχανο μέσα σε νερό που βράζει να ζεματιστούν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο (αν είναι μεγάλο, το κόβουμε σε 2 ή 3) και αφαιρούμε το μεσαίο σκληρό νεύρο του. Σε κάθε φύλλο βάζουμε 80 γρ. ποσότητα γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά πιέζοντας τα πλαϊνά μέρη του φύλλου προς το κέντρο και ρολάροντας μπροστά για να κλείσει και να γίνει ρολάκι. Πηγή - www.yiannislucacos.gr

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy