τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα | μπανοφι συνταγη με ζαχαρουχο γαλα | banoffee με ζαχαρουχο γαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Αναρτήθηκε στις 31/12/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς. Μια εύκολη συνταγή για Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και λικέρ Αμαρέτο, που της δίνει μια υπέροχη πλούσια γεύση. Απολαύστε τη και Καλή Χρονιά… Υλικά συνταγής 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 400 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού 150 γρ. γάλα 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αμύγδαλα αμυγδαλόψυχα, ψιλοκομμένη 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα ξύσμα 1 λεμονιού ξύσμα 1 πορτοκαλιού 20 γρ. μπέικιν πάουντερ μια πρέζα αλάτι 25 γρ. λικέρ αμαρέτο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί / φόρμα 26 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 160 ⁰C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τοποθετούμε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά εσωτερικά το κέικ. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από το ταψί, τοποθετώντας το πάνω σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Γυρίζουμε το κέικ από τη κάτω πλευρά, βάζουμε το “φλουρί”, το τοποθετούμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (με σουρωτήρι) και το διακοσμούμε με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Πηγή 31/12/2016 Sintayes.gr, Συνταγή: Βασιλόπιτα κέικ με ξηρούς καρπούς

Πηγή: sintayes.gr

Πιττάκια για να συνοδέψετε το μεσημεριανό σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 12 τεμάχια. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την πίτα-πίτσα 12 Πίτες για σουβλάκι, μικρές 180 γρ. Κρεμμύδια, σε καρέ 35 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο 300 γρ. Κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Μανιτάρια στρογγυλά, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ 200 γρ. Πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 400 γρ. Κατσικίσιο τυρί 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας Ελαιόλαδο Ρόκα Κρέμα μπαλσάμικο Ρίγανη, φρέσκια Εκτέλεση Για την πίτα-πίτσα Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις πίτες από τη μία πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές και στην συνέχεια τα κολοκύθια. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να «μυρίσει» για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος. Σ’ ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το τυρί. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μπρουσκέτες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα 100 γρ. Ελαιόλαδο 140 γρ. Μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά καρέ 45 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 γρ. Σκόρδο 65 γρ. Ντομάτες λιαστές, κομμένες σε λεπτά καρέ 110 γρ. Πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε καρέ 20 γρ. Ελιές καλαμών, φιλέτο 15 γρ Ξύδι κρέμα μπαλσάμικο 2 γρ. Βασιλικός, ψιλοκομμένος 200 γρ. Ξινομυζήθρα Ψωμί χωριάτικο, κομμένο σε φέτες πάχους ½ εκ. Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Για την μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού. Κόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου στη μέση, τρίβουμε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου. Στρώνουμε το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα πάνω στις φέτες του ψωμιού και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Αυτή είναι η συνταγή που παρακολούθησα στο μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο . Όχι, δεν είναι δικιά μου αυτή τη φορά αλλά ένιωσα την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σας μιας και την έχω προσπαθήσει (και πετύχει) δύο φορές (μια στο μάθημα και μια σημερα στο σπίτι μου) . Ορίστε λοιπόν το λαχταριστό αυτό ρυζότο με μανιτάρια! Υλικά: Για το ριζότο: -400 γρ. ρύζι για ριζότο (όπως αρμπόριο) -80 γρ. ελαιόλαδο -100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο -20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο -200 γρ. κρασί λευκό -1.5 kg. ζωμός μανιτάρι (Δείτε : http://syntagespouaresoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6442.html ) -500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4 -300 γρ μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες -80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη -60γρ. βούτυρο φρέσκο -10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο -10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο -Λάδι λευκής τρούφας -Αλάτι Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθόλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα στρόγγυλα μανιτάρια σε τέταρτα, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα πλευρώτους. Κρατάμε τα μανιτάρια σοτέ σε ένα σκεύος για το τελείωμα του ριζότο. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» το ριζότο για 2-3 λεπτά. Φωτογραφία από το μάθημα με τον Γιάννη Λουκάκο!

Πηγή: syntagespouaresoun.blogspot.gr

Καταπληκτική συνταγή για τους λάτρεις του γλυκόξινου, δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Ν/Α Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το χοιρινό 450 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 45 γρ. κορν φλάουρ 65 γρ. αυγό, χτυπημένο 20 γρ. ηλιέλαιο 100 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, κομμένο σε χοντρές φέτες 80 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 120 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε χοντρά καρέ 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά καρέ Τζίντζερ, ψιλοκομμένο Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα Κορν φλάουρ Γλυκόξινη σάλτσα Κάσιους καβουρδισμένα Αλάτι Για τη γλυκόξινη σάλτσα 230 γρ. νερό 150 γρ. ζάχαρη 80 γρ. ξίδι λευκό 60 γρ. κέτσαπ 10 γρ. σάλτσα σόγιας κορν φλάουρ αλάτι Εκτέλεση Για το χοιρινό Σ’ ένα μπολ βάζουμε το χτυπημένο αυγό και το χοιρινό και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρέας από το αυγό, σε όλες τις πλευρές του. Σουρώνουμε την περίσσια ποσότητα αυγού και προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί και πάλι καλά όλο το κρέας από το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε το χοιρινό σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και προσθέτουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το χοιρινό και τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει η σάλτσα. Για τη γλυκόξινη σάλτσα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κόρν φλάουρ. Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουρ και περνάμε από σίτα. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία gourmet συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : για 4 μερίδες. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά Για το ντιπ ροκφόρ 200 γρ. τυρί ροκφόρ 100 γρ. γιαούρτι 40 γρ. κρέμα γάλακτος 60 γρ. γάλα Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση 40 γρ. χυμός λάιμ 80 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ. σουσάμι αλάτι σάλτσα μπάρμπεκιου ντιπ ροκφόρ Εκτέλεση Για το ντιπ ροκφόρ Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες. Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Μία ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 1 ώρα. Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά Για την πεσκανδρίτσα 800 γρ. πεσκανδρίτσα φιλέτο (4 τμχ.) 4 φέτες προσούτο 50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τα μαυρομάτικα 60 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. καρότο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. πράσο, κομμένο μπρουνουάζ 30 γρ. σελινόριζα, κομμένη μπρουνουάζ 400 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα 200 γρ. σάλτσα ντομάτα 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο 150 γρ. φασολάκια γαλλικά, βρασμένα και κομμένα 30 γρ. βούτυρο 60 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση Για την πεσκανδρίτσα Αλατίζουμε τα φιλέτα της πεσκανδρίτσας και από τις 2 πλευρές. Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο πεσκανδρίτσας με μια φέτα προσούτο. Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψάρι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικα Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό και τα φασολάκια. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο Το πιάτο αυτό συνδυάζει διαφορετικές εντάσεις και υφές. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα ψάρι με γευστική φινέτσα, που συνήθως συνοδεύεται από λευκά κρασιά μέσου βάρους, με ικανοποιητική οξύτητα και ήπια αρώματα. Σ' αυτό το πολύπλοκο πιάτο όμως, η πρότασή μας είναι είτε ένα ελαφρύ, κόκκινο και φρουτώδες κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο, είτε ένα ελληνικό, βαρελάτο Chardonnay. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο. Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος. Μερίδες : Για 2 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : ?? Βαθμός Δυσκολίας : ✬ ✬✬✬ Υλικά 50 γρ. βούτυρο 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες 25 γρ. αλεύρι 100 γρ. κρασί λευκό 500 γρ. ζωμό ψαριού 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό 10 γρ. χυμό λεμόνι σαφράν αλάτι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε. Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

Σ ε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά.   Χρόνος προετοιμασίας: 10’ Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι Υλικά (για 4-6 άτομα) 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση Για το ντρέσινγκ 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Οδηγίες Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά). Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει. Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα. Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Ανακάτεψε καλά. Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά. tip Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα! http://loveyou.gr

Πηγή: xryses-syntages.gr

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. μπανάνα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια 100 γρ. γάλα 50 γρ. ζάχαρη Οδηγίες 5 λεπτά Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθουμε πολύ καλά. Το σερβίρουμε σε ποτήρι φυσικά με τριμμένο πάγο. Καλή επιτυχία!


Πηγή: cookpad.com/gr

Γιάννης Λουκάκος , Σεφ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τα καλαμάρια: Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση. Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου. Για τη γέμιση: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. Για τις ψητές πιπεριές: Λαδώνουμε τις πιπεριές ελαφρώς και ψήνουμε στο φούρνο στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους. Διατηρούμε στο ψυγείο. Για 8 μερίδες ΥΛΙΚΑ Για τα καλαμάρια 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) Γέμιση με πλιγούρι 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες 50 γρ. κάππαρη 80 γρ. ελαιόλαδο αλάτι Για τη γέμιση 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι Για τις ψητές πιπεριές (για 400 γρ) 1 κιλό πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες ελαιόλαδο Mια μερίδα περιέχει: Θερμίδες kcal 485.9 24 % Λιπαρά 14.8 g 21 % Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g 11 % Σάκχαρα 1.3 g 1 % Νάτριο 1 g 43 % Φυτικές Ίνες 8.7 g 36 % της Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (2.000 kcal) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ Κυριακή Ποντικέρη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η παραπάνω συνταγή αποτελεί ένα εύκολο πιάτο και με μεγάλη θρεπτική αξία. Καλαμάρια Tα καλαμάρια είναι πλούσια σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και πρωτεΐνη. Επίσης, είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού μας. Περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ω-3 λιπαρών οξέων, σε σχέση με τα υπόλοιπα θαλασσινά, τα οποία αποτελούν τα ωφέλιμα για τη υγεία λιπαρά. Τα καλαμάρια αποτελούν, ακόμη, πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών. Πλιγούρι Το πλιγούρι έρχεται να κάνει μία προσθήκη στη θρεπτικότητα αυτού του πιάτου αφού είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, άρα αποτελεί άριστη πηγή υδατανθράκων για τους διαβητικούς. Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων. Εκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Κάππαρη Η κάππαρη είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου και ψευδαργύρου. Οι σπόροι της κάππαρης περιέχουν λιπαρά οξέα, που κυρίως ανήκουν στην κατηγορία του λινολεϊκού οξέος, που συγκαταλέγεται στα ωφέλιμα για τον οργανισμό μας λίπη. Θεωρείται ένα ήπιο διουρητικό βότανο, που συμβάλλει στην αποβολή της περίσσειας υγρών τα οποία κατακρατά ο οργανισμός μας. Σκόρδο και κρεμμύδι Το σκόρδο, καθώς και το κρεμμύδι είναι τονωτικά του οργανισμού και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την πηκτικότητα του αίματος. Mια άλλη ιδιότητά τους είναι ότι καταπολεμούν τα βακτηρίδια και τους μύκητες και κατά συνέπεια μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια. Συνεπώς, η συνταγή αυτή αποτελεί ένα πιάτο φτωχό σε θερμίδες, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και με τα απαραίτητα «καλά» λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού. Ακόμη, αποτελεί μια καλή επιλογή για διαβητικούς λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού της δείκτη. Πηγή loading...

Πηγή: frapedoypoli.blogspot.gr/search/label/Συνταγές

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® - Επικοινωνία