Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
Ασιατικό κοτοπουλάκι που απολαμβάνω να φτιάχνω όχι μόνο για τις γεύσεις που μου δίνει αλλά και για τη διαδικασία. Δείτε τα υλικά και φανταστείτε την παλέτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τον νεαρό και βραβευμένο σεφ Στέλιο Αρακά τα είχε καταγράψει όλα κατατοπιστικά η Κική Τριανταφύλλη τον περασμένο Αύγουστο : Τον Απρίλιο του 2015, ο[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ξέρω αν είναι ζακυνθινή η συνταγή, εννοώ δεν ξέρω αν την κάνουν σε όλο το νησί, το βέβαιο είναι ότι την έφτιαχνε η ζακυνθινή γιαγιά μου. Αν μη τι άλλο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣερβίρεται με λευκά κρέατα αλλά και με ωμά λαχανικά. Ταιριάζει εξαιρετικά με το κρέας της γαλοπούλας γιατί στη σχεδόν ουδέτερη, άπαχη σάρκα, δίνει μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλό μαρινάρισμα και δυο-τρία κόλπα στον τρόπο ψησίματος - αν έχετε αναρρωτηθεί πώς τα κοτόπουλα που πουλάνε στα κοτοπουλάδικα είναι τόσο καλοψημένα, αυτή[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ κατάληξη του αλανιάρη κόκορα της αυλής με το κατάμαυρο κρέας και το κατακίτρινο δέρμα ήταν ένα κλασικό γιουβέτσι που μοσχοβολάει κανέλα και μπαχάρι. Το[...]
Πηγή: bostanistas.grΈφτιαξα αυτή την κοτόπιτα την Πρωτομαγιά. Την έκοψα σε κομμάτια, την τύλιξα σε μεμβράνη και την πήραμε μαζί μας στον περίπατο που κάναμε στο βουνό για να[...]
Πηγή: bostanistas.grΣερβίρεται με λευκά κρέατα αλλά και με ωμά λαχανικά. Ταιριάζει εξαιρετικά με το κρέας της γαλοπούλας γιατί στη σχεδόν ουδέτερη, άπαχη σάρκα, δίνει μια[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεκίνησα το ξεσκαρτάρισμα των ντουλαπιών μου που, αναβολή στην αναβολή, το προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια. Μεταξύ ξεχασμένων[...]
Πηγή: bostanistas.grΑσιατικό κοτοπουλάκι που απολαμβάνω να φτιάχνω όχι μόνο για τις γεύσεις που μου δίνει αλλά και για τη διαδικασία. Δείτε τα υλικά και φανταστείτε την παλέτα[...]
Πηγή: bostanistas.grΓαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]
Πηγή: bostanistas.grΌσοι έχουμε παιδιά (ιδίως μεγάλα), ξέρουμε ότι όταν φέρνουν φίλους στο σπίτι για φαγητό, υπάρχει η πιθανότητα αρκετοί από αυτούς να είναι χορτοφάγοι, έτσι[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χλωρά ή ξερά φασόλια, στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, έχουν από καιρό το ταίρι τους στην κουζίνα. Διαλεχτά λαχανικά, διαλέξτε και πάρτε, ένα ή και πολλά[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Mike/Flickr] Σίγουρα κι εσείς θα έχετε αναρρωτηθεί πως τα κοτόπουλα που πουλάνε τα κοτοπουλάδικα είναι τόσο καλοψημένα, με την τραγανή τους πετσούλα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτο σπίτι μας δεν τρώμε συχνά κρέας. Είμαστε πιο πολύ των λαχανικών, των λαδερών και των οσπρίων, αλλά πού και πού κρεατάκι θα φάμε. Είπα, λοιπόν, να σας[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο τρυφερό κρέας του κοτόπουλου, αν μαγειρευτεί με μαστοριά και όπως συνηθίζεται στις διάφορες εθνικές κουζίνες, είναι ο καλύτερος τρόπος να φέρουμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίχαμε μείνει στα φασόλια, συνιστώντας τη συνταγή του cassoulet. Ενδεδειγμένο ταίρι, δεν λέω, για το παστό μπούτι της πάπιας μας. Και χορταστικό εορταστικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πάπια δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα. Την τρώμε στα εστιατόρια που ξενοφέρνουν κι εκεί συνήθως ως «μαγκρέ» (magret), δηλαδή στήθος[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ελαφρώς πικρή γεύση της μελιτζάνας, το κρασί και το σκόρδο, σε συνδυασμό με το ζουμερό κοτόπουλο της γάστρας, είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε...[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο φρέσκο ντόπιο κάρδαμο, που εμείς το σπέρνουμε τον Οκτώβρη στο περιβόλι μας και αρχίζουμε να το κόβουμε έναν μήνα μετά, θα το βρείτε σε μερικούς πάγκους[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια σήμερα σας έχω μια πολύ, πολύ αγαπημένη μου συνταγή. Την φτιάχνω εδώ και χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσω το μπλογκ. Κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Η μοναδική αυτή περίπλοκη, πλούσια και ασυνήθιστη πίτα μου θυμίζει τις Χίλιες και Μια Νύχτες», γράφει η Paula Wolfert για την μπιστίγια. Η[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μυστικό αυτού του φαγητού, είναι ότι βράζουμε το κοτόπουλο μέσα σε λευκό κρασί αντί για νερό. Επίσης προσθέτουμε μπόλικο σκόρδο χωρίς να ξεφλουδίσουμε τις[...]
Πηγή: bostanistas.gr