Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Υπέροχο φαγητό για όσους αγαπούν τις σουπιές. Το κάνω συνήθως καλοκαιράκι ή όποτε βρω πολύ φρέσκια σουπιά. Υλικά 1 κιλό φρέσκιες σουπιές 2 μεγάλα κρεμμύδια[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο φαγητό αυτό έγινε με προτροπεί της κόρης μου γιατί ζήτησε σπαγγέτι και όχι κοφτό μακαρονάκι στο χταπόδι της. Δεν έγινε απλά νόστιμο... έγινε υπέροχο και η[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 κιλό φιλέτο πέρκας 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 1 φλυτζ.[...]
Πηγή: greekmasa.grΩς λάτρης των ψαριών, πάντα ψάχνω νέους τρόπους μαγειρέματος ώστε να κάνω και τους συνδαιτυμόνες μου να τα αγαπήσουν. Η μητέρα μου, συνήθιζε να κάνει[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 200γρ σπαγγετινι 4 μεγαλες μελιτζανες 500γρ μυδια ψιχα (κατεψυγμ) 2 σκελιδ σκορδο 4 κ σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο λαδι 6 κουτ σουπας(για τη σαλτσα)[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγούλα αυτή είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον Αρχο, μαζί με τις ευχαριστίες μου για τη βοήθειά του. Αρχηγέ στην υγειά μας!!! Υλικά : 1κιλό χταπόδι 4[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : Χοντρά βραστόψαρα της αρεσκίας φρέσκα ή κατ/να : Σιναγρίδα, φαγγρί, κοκκινόψαρο, μπακαλιάρο, ορφό, σκορπίνες κ.α. Καρότα, σέλινο, κρεμμύδια, πατάτες,[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή είναι δική μου καθ΄ολοκληρίαν και είναι η αγαπημένη του έτερου μου ήμισυ. Την συνταγή την έχω δημοσιεύσει και σε άλλο site αλλά πιστεύω ότι οι[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή προέκυψε τυχαία όταν κάποια στιγμή ήθελα να κάνω απόψυξη στη κατάψυξη και ανακάλυψα δυο πράγματα που θα ξεπάγωναν και θα χάλαγαν:Ένα φιλέτο πέρκας[...]
Πηγή: greekmasa.grΑπό τα τσιπουράδικα του Βόλου! Υλικά 1 χταπόδι μέτριο 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες λεπτές ροδέλες, ½ κιλό πιπεριές ξεσποριασμένες , ολόκληρες ή κομμένες σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο πακέτο που έφτασε σπίτι μου είχε μία αστακοκαραβίδα, γύρω στις 10 μεγάλες γαρίδες και μερικά καβουράκια. Αυτό ήταν το μαγειρικό αποτέλεσμα! Υλικά: 1[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 1 χταπόδι 1 ½ με 2 κιλά 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 2 δαφνόφυλλα Πάστα ντομάτας Ψιλοκομμένο μαϊντανό[...]
Πηγή: greekmasa.grΔεν έχω φάει καλύτερο σαγανάκι από αυτό! Η Συνταγή είναι από μια ψαροταβέρνα στη Θεσσαλονίκη που δούλευε ένα φίλος μας και δεν την αλλάζω με τίποτα. Πηγαίναμε[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά : 600γρ. μπακαλιάρος παστός 500γρ. σπανάκι καθαρισμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 2 κοκκινόψαρα (1/2 κιλό το καθένα περίπου) 1/2 λεμόνι 2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες 3 σκελίδες σκόρδο 1 πιπεριά πράσινη 1 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.σ. πελτέ 1[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 κιλό μύδια με κέλυφος (ή χωρίς) κατεψυγμένα 1/3 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο1 1 1/2 ποτήρι ρύζι αμερικάνικου τύπου 2 1/2 ποτήρια νερό 1 μικρό κρεμμύδι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 πακέτο λιγγουίνι ή σπαγγέτι 500 γρ γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 1 ντομάτα[...]
Πηγή: greekmasa.grΈνα πανεύκολο και πολύ νόστιμο αποκριάτικο νηστίσιμο φαγητό. Τρώγεται και κρύο στην εξοχή την Καθαρά Δευτέρα. Υλικά 6-7 σουπιές 1 κρεμμύδι 1-2 σκελίδες σκόρδο[...]
Πηγή: greekmasa.grΓευστική και εξωτική! Μια πρωτότυπη συνταγή για γαρίδες. Πανεύκολη και πεντανόστιμη. Την έχω βρει από τον σεφ Γιώργο Κούτρα, που δουλεύει σε μεγάλο ξενοδοχείο[...]
Πηγή: greekmasa.grΜια πολύ καλοκαιρινή, ραφινάτη και λίγο διαφορετική γεύση από τη συνηθισμένη που έχουμε για τα καλαμαράκια. Τη συνταγή τη βρήκα στο Γαστρονόμο, αλλά σας τη[...]
Πηγή: greekmasa.grΞέρω ότι οι περισσότερες θα έχετε δοκιμάσει αυτήν την συνταγή με διάφορες παραλλαγές, παρόλα αυτά αυτή που εγώ φτιάχνω εδώ και χρόνια περιλαμβάνει αρκετά[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ νοστιμιά αυτής της συνταγής οφείλεται στην απλότητα των υλικών Υλικά 1 κιλό χταπόδι 1/3 κούπας ξύδι Μισή κούπα λάδι 2 φύλλα δάφνης Λίγο άσπρο πιπέρι Λίγη[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλησπέρα κορίτσια, το Σάββατο δοκίμασα μια συνταγή του Μαμαλάκη από το περιοδικό του Olive που έλεγε για ξυδάτες σαρδέλες εγώ το έκανα με γαύρο και έγινε[...]
Πηγή: greekmasa.grΤου Γιώργου Καλιντζαιου , του πατέρα μου που μαγείρευε απίθανα! Υλικά Ψάρι σε φέτες (Βακαλάος, σκουμπρί, παλαμίδα, κέφαλος, πέρκα φιλέτο, η οποιοδήποτε[...]
Πηγή: greekmasa.gr