Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε. Πριν φύγουμε, λοιπόν, για διακοπές, ας αξιοποιήσουμε τα αποθέματά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι πιπεριές Φλωρίνης ψητές γίνονται μια υπέροχη σαλάτα , είναι γλυκές ή πικάντικες, όπως μας αρέσουν! Ένα νοστιμότατο ορεκτικό ή συνοδευτικό για όλες τις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌταν ανάβουμε το φούρνο για να ψήσουμε ένα φαγητό, ας τον εκμεταλλευτούμε και ας ψήσουμε ταυτόχρονα και λίγο τυράκι φέτα. Θα φτιάξουμε έτσι μια παραλλαγή της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα βλήτα είναι γνωστά και αγαπητά στους λαούς της Μεσογείου από τους αρχαίους χρόνους αλλά και στους λαούς της Ασίας, που τα χρησιμοποιούσαν στην παραδοσιακή[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΝηστίσιμοι, νόστιμοι και πολύ αρωματικοί χορτοκεφτέδες αποτελούν ένα χορταστικό καθημερινό πιάτο, συνοδευμένοι από μια ολόφρεσκη πράσινη σαλάτα. Θα τους[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ Fattoush (or Fattoosh, Αραβικά فتوش ) είναι μια πολύ δημοφιλής Αραβική σαλάτα, ειδικά στο Λίβανο και τη Συρία. Ας είναι καλά η Αναστασία που με έμαθε να την[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολλές φορές στο σπίτι περισσεύει φαγητό από την προηγούμενη μέρα (Leftover που λένε και οι ξένοι μάγειροι), το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και να σερβιριστεί[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌσοι αγαπούν τη Μαροκινή Κουζίνα δεν θα πρέπει να παραλείψουν ένα από τα βασικά της υλικά, που δίνει άρωμα και ενισχύει τη γεύση, το λεμόνι τουρσί! Εδώ[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΓια τους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων, των κρεμμυδιών και του σπιτικού τουρσί! Ιδανικά γι΄αυτό το τουρσί είναι τα κόκκινα κρεμμύδια, γιατί είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο κρίταμο το πρωτογνώρισα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Περιέγραφε τη συνήθεια των βοσκών της Σκιάθου να κατεβάζουν τα κοπάδια τους στο γιαλό,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌταν είχαν εμφανιστεί στην αγορά οι κύβοι λαχανικών ή κρεατικών είχαν αποκτήσει φανατικές φίλες που τους χρησιμοποιούσαν για να δώσουν γεύση στα φαγητά τους,[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα μανιτάρια, οι “αμανίτες”, άγρια ή ήμερα, είναι νοστιμότατα και διατροφικά ωφέλιμα, διότι περιέχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες τους[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ πιπεριά (Capsicum annuum ) ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και είναι ένα πολυετές φυτό, αν και καλλιεργείται ως ετήσιο . Κατάγεται από τη Νότια Αμερική και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr