Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 121 συνταγές
Ο σολομός έχει γίνει απ’ τις πιο δημοφιλείς επιλογές στη νέα αστική κουζίνα μας τις τελευταίες δεκαετίες, για πολλούς λόγους που σίγουρα περιλαμβάνουν τις[...]
Πηγή: caruso.grΠως γίνεται να διαθέτεις το προσωπικό σου πτηνό μέσα σ΄ ολάκερο το ζωικό βασίλειο και ν΄ αδιαφορείς για τη χρήση ενός τόσο αποκλειστικού προνομίου, θα[...]
Πηγή: pandespani.comΜαγειρική αξία για την αρχαία Ελλάδα πιθανόν από το 200 πΧ. αλλά με ιστορία 3000 χρόνων που φτάνει στην αρχαία Αίγυπτο, και αγαπημένα των Ρωμαίων (Cambridge[...]
Πηγή: pandespani.comΈνα φιλέτο γουέλινγκτον είναι ταυτισμένο με μια εξαιρετική περίσταση, μια γαστρονομική τελετουργία που ξεκινά από την παρουσίαση του φαγητού στο τραπέζι μόλις[...]
Πηγή: caruso.grΛίγο παλιότερα είχα γράψει, "Δεν έχω φάει ποτέ σε εστιατόριο με Michelin star κι έτσι δε μπορώ να σας πω τί γεύση έχει ένα πιάτο φτιαγμένο με αυτά τα πρότυπα".[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟ Martin Becquart είναι Γάλλος, γεννημένος στο Λάος πριν από 31 χρόνια. Ανέλαβε πριν από μερικούς μήνες το Alfredos (8η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) αφού[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΠοιες τροφές να προσθέσετε στη διατροφή των παιδιών και ποιες να αφαιρέσετε; Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή ανάπτυξης του νευρικού συστήματος, που[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΟι ελληνικές γιορτές δεν είναι για χορτοφάγους, και πόσο μάλλον το Πάσχα. Κοκορέτσια, οβελίες, κοντοσούβλια, λουκάνικα είναι οι κεντρικοί ήρωες των τραπεζιών[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΔεν νοείται πρωινό ή brunch που να μην περιλαμβάνει αυγά... και μιας και τα σπαράγγια είναι τώρα στην καλύτερη εποχή τους, να μια συνταγή για υπέροχο γεύμα![...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΚαι φτάνει εκείνη η στιγμή που κάθε μαγείρισσα ή μάγειρας τρέμει: η στιγμή της δοκιμής. Δεν είναι ότι φοβάσαι την ίδια τη δοκιμή ή την πράξη του μαγειρέματος ή[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΛίγο παλιότερα είχα γράψει, "Δεν έχω φάει ποτέ σε εστιατόριο με Michelin star κι έτσι δε μπορώ να σας πω τί γεύση έχει ένα πιάτο φτιαγμένο με αυτά τα[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΤο ραβέντι (rhubarb) είναι πρόσφατη ανακάλυψη για μένα. Δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα οπότε δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να το δοκιμάσω πριν έρθω στην[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΙδανικό για μπουφέ, συνοδεία κρεατικών. Υλικά 2 μέτριες πατάτες 5 κολοκυθάκια 5-6 μέτρια πράσινα σπαράγγια 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 ml γάλα 150 γρ[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grMε εξαίρεση τον Ιταλό Archimboldo και τα χαρακτηριστικά καταφορτωμένα πορτρέτα κεφαλιών του που, μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό, μπορεί και να ξεπερνούν το όριο[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά για 4 άτομα 400 γρ. φιλέτο από ελάφι, 400 γρ. φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, αλάτι, πιπέρι. Για τη σος 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 200 γρ. μανιτάρια,[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΟι ψησταριές της Σεγκόβια (asadores) είναι φημισμένες: καθεμία έχει το δικό της ξυλόφουρνο, όπου ψήνονται τα lechones, τρυφερά και πεντανόστιμα γουρουνάκια[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΓΕΜΙΣΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ (Για 6 άτομα) Υλικά 6 μεγάλα σνίτσελ από στήθος γαλοπούλας 80 γραμμάρια συκωτάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου χοντροκομμένα 50[...]
Πηγή: greekouzina.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ 200γρ. χοιρινό φιλέτο, 1 κλωναράκι θυμάρι, 20γρ. βούτυρο, αλάτι, 50γρ. αφρό καπνιστής πατάτας (ή πουρέ πατάτας), σάλτσα Madeira (Madeira Jus), φύλλα[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά για 2 άτομα: 4 μπριζολάκια μοσχαρίσια χωρίς κόκκαλο 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 1 ποτήρι ζωμό κότας 1/2 ποτήρι κρασί λευκό 2 κ.σ. παρμεζάνα (ή άλλο[...]
Πηγή: easykuzina.grΥλικά για 4 άτομα 4 ψαρονέφρια 20 λιαστές τομάτες ½ ματσάκι ρόκα ¼ κεφαλογραβιέρα σε κομμάτια Αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 2 αρνίσιες ράχες (400 γρ. η καθεμιά) 4 κουτ.ελαιόλαδο 1 κουτ.μουστάρδα 250 γρ. σπαράγγια 250 γρ. μικρά καρότα 250 γρ.κρεμμυδάκια στιφάδου 250[...]
Πηγή: greekmasa.gr1. Σταφύλι Το σταφύλι δικαιολογημένα θεωρείται ο “βασιλιάς των φρούτων”, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α,C και B, σε σταφυλοσάκχαρα και κάλιο. Περιέχει τα[...]
Πηγή: xryses-syntages.gr