Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 28 συνταγές
Mε εξαίρεση τον Ιταλό Archimboldo και τα χαρακτηριστικά καταφορτωμένα πορτρέτα κεφαλιών του που, μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό, μπορεί και να ξεπερνούν το όριο[...]
Πηγή: pandespani.comMε εξαίρεση τον Ιταλό Archimboldo και τα χαρακτηριστικά καταφορτωμένα πορτρέτα κεφαλιών του που, μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό, μπορεί και να ξεπερνούν το όριο[...]
Πηγή: pandespani.comΦέτες, μισά λεμόνια, μισοφέγγαρα, λωρίδες, παγωμένα κομμάτια: το λεμόνι χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους σε πιάτα με ψητά ή βραστά κρεατικά, ψαρικά αλλά και[...]
Πηγή: pandespani.comΟ συνδυασμός οσπρίων και λαχανικών απαντάται σε όλη την Ινδία, μια και είναι ο πιο απλός τρόπος να συνδυαστούν τα όσπρια για να δώσουν ένα πρωτεϊνούχο γεύμα σε[...]
Πηγή: pandespani.comΜια που καλοκαιριάζει, παρότι ακόμη το παλεύει ο καιρός, προτείνω να εντάξουμε στα καθημερινά πιάτα και μερικά κάπως ελαφριά και ελάχιστα θερμιδογόνα. Άλλωστε[...]
Πηγή: pandespani.comΚουλί ή coulis λέμε στην μαγειρική «ένα ρευστό πουρέ από μαγειρεμένα λαχανικά ή οστρακοειδή. Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την γεύση μιας σάλτσας αλλά[...]
Πηγή: pandespani.comΤα ρέλις (relish) ή τσάτνεϊ (chutney) στην ινδική εκδοχή, αποτελούσαν ιστορικά μια προσπάθεια διατήρησης των λαχανικών κατά την διάρκεια του χειμώνα ώστε να[...]
Πηγή: pandespani.comCajuns είναι οι απόγονοι των Ακάδων που ήταν Γάλλοι έποικοι του Ανατολικού Καναδά, οι οποίοι εξορίστηκαν από τους Βρετανούς από τη γη τους γύρω στα 1750 και[...]
Πηγή: pandespani.comΣτην ελληνική κουζίνα τα λέμε και φασόλια γιαχνί ή μαυρομάτικα γιαχνί, αφού έτσι αποκαλούνται τα φαγητά που μαγειρεύονται με κόκκινη σάλτσα. Στο βόρειο τμήμα[...]
Πηγή: pandespani.comΟι κεφτέδες απ΄ το νησί -όπως αποκαλούν συχνά την Κύπρο- δεν έχουν όμοιους. Η αδιάψευστη φήμη τους κουβαλάει τη γλύκα της ανατολής. Μυρίζουν δυόσμο και κανέλα[...]
Πηγή: pandespani.comΜπορεί να εμφανιστεί με την πρώτη, μπορεί όμως και τη δεύτερη ή την τρίτη μέρα. Ανενδοίαστη παρότι κόκκινη, η τερίν με παντζάρι και μια ή δυο στρώσεις από[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πρώτη διδάξασα τα γιουβαρλάκια στο σπίτι μας ήταν η κυρία Γραμματική, ηρωική φυσιογνωμία (άντεχε τα δικά μου μαγειρικά τερτίπια και άλλων τα[...]
Πηγή: pandespani.comΤελειώνοντας ο Απρίλιος και πριν το σάντουιτς Πάσχα – πρωτομαγιά, υπογραμμίζουμε τα καλύτερα του μήνα που πέρασε, από όσα είδαμε, πήραμε, μάθαμε και[...]
Πηγή: pandespani.comΜε ασπράδια και καρυκεύματα κάναμε λαχανικά ψητά στο αλάτι, σε επτασφράγιστο κέλυφος, στο φούρνο. Σπάζοντάς το, πέραν του σχετικού σόου οφ -θέλουν και οι[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κρέας τους θυμίζει πάπια. Είναι σκούρο, μεταξένιο, συγκριτικά λίγο, αλλά πολύ νόστιμο. Όταν συνδυάζεται με τα πορφυρά λαχανικά γίνεται βαθυκόκκινο και στην[...]
Πηγή: pandespani.comΟ ολόφρεσκος τόνος είναι διαφορετικός και ουδεμία σχέση έχει με τον καλύτερο που κυκλοφορεί ευρέως. Διαπιστώσεις, παρατηρήσεις και όσα καθορίζουν την[...]
Πηγή: pandespani.comEντυπωσιακή στη θέα, στολισμένη γλυκά με άχνη και κανέλα, ενίοτε επιμελώς με αραβουργήματα. Το τραγανό φύλλο κρύβει την άλλη 'καρδιά' του, σε ξεγελάει. Αρκεί[...]
Πηγή: pandespani.comψητά λαχανικά στη λαδόκολλα – λαχανικά στο χαρτί πακέτο το [pakéto]: 1.πράγμα ή πράγματα τυλιγμένα καλά και όλα μαζί με χαρτί, ή κλεισμένα σε χάρτινο κουτί,[...]
Πηγή: pandespani.com