Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Για όλες τις φάσεις Ποσότητα για 1 ημέρα Υλικά 2 κουτ. σούπας πίτουρο βρώμης 1 κουτ. σούπας πίτουρο σιταριού 1 ασπράδι 2 κουτ. σούπας τυρί λευκό, κρέμα –[...]
Πηγή: greekmasa.grΓεια σας και απο μένα! Πλησιάζει η γιορτή της Αγ. Βαρβάρας και σκέφτηκα να σας πω για ένα γλυκό χυλό που φτιάχνουμε στην Θράκη προς τιμην της Αγίας. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΑπό την κ. Αναστασία Τζαχρήστου - Αγία Αννα Στη βόρεια Εύβοια το φτιάχνουν στη χάρη της Αγίας Βαρβάρας απ΄όπου πήρε και το όνομά του. Ανατολίτικο γλυκό[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΒαρβάρα (παραδοσιακό γλυκό, έθιμο της Αγίας Βαρβάρας) Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 € ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό σιτάρι ¾[...]
Πηγή: foodtrails.grΥλικά Σιτάρι 1 1/2 ποτήρι Ρυζάλευρο 3 κουταλιές σούπας λιωμένο με νερό Αμύγδαλα 1 ποτήρι θρυμματισμένα Σταφίδες ξανθές 1 ποτήρι Σταφίδες μαύρες 3 κουταλιές[...]
Πηγή: chefoulis.grΟ λεπτός στη γεύση, σιταρένιος ασουρές είναι γλυκό που, εδώ και αρκετές δεκαετίες, φτιάχνεται παραδοσιακά σε Ελλάδα και Τουρκία. Στη γείτονα είναι γνωστός και[...]
Πηγή: bostanistas.grΉθελα να υπάρχει η συνταγή για κόλλυβα στο Captain Cook, επειδή είναι ένα έθιμο που αγαπώ γιατί με κάνει και σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχω χάσει. Εκτός[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΤώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων αλεύρου που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί. Όχι δηλαδή ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά ζάχαρη Διαφημίσεις ½ φλιτζάνι σταφίδες 4 κουταλιές σουσάμι 2 ποτήρια στάρι 1 φλιτζάνι σπόρια[...]
Πηγή: toarkoudi.grΓλυκιά κρέμα από βρασμένο σιτάρι με ταχίνι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με τη Βαρβάρα αλλά περιέχει ταχίνι. Παραδοσιακή νηστίσιμη κρέμα του τόπου[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΤο Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, λέγεται - «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το πρώτο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους και αυτό[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr40 γραμμάρια πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι δηλαδή) 2 κούπες νερό 3 κοφτές της σούπας κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη (είτε ασπαρτάμη είτε ζαχαρίνη, βάζω canderel η[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓλυκιά κρέμα από βρασμένο σιτάρι με ταχίνι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με τη Βαρβάρα αλλά περιέχει ταχίνι. Παραδοσιακή νηστίσιμη κρέμα του τόπου μου[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ κολυβόζουμος ή αλλιώς βαρβάρα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται συνήθως την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας. Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. σιτάρι 100 γρ. σταφίδες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕίναι γλυκό που έχει θρησκευτικές ρίζες, παρασκευάζεται την παραμονή της αγίας Βαρβάρας, δηλαδή σήμερα και μοιράζεται σε μπολάκια σε γείτονες για να έχουν καλή[...]
Πηγή: cookpad.com/gr3 νεροπότηρα ηλιέλαιο 1 νεροπότηρο σταχτόνερο 1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη ξύσμα από ένα λεμόνι 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας 1 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο 7[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΓια τη Sugar που τη ζήτησε... Τη συνταγή την έχω από τη γιαγιούλα μου, που μου στοίχισε πολύ όταν έφυγε, και πάντα μου έλεγε "να την κάνεις να[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ καταγωγή αυτού του τελετουργικού γλυκίσματος δεν είναι επακριβώς γνωστή, εν' τούτοις η εκδοχή που δόθηκε από τα σουφικά θρησκευτικά τάγματα για τον τόπο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη 1 κούπα καστανή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΚΟΛΛΥΒΑ ΥΛΙΚΑ Σιτάρι½ σακουλάκι (περίπου 250 γρ) 2 κούπες αλεύρι ζάχαρη άχνη σησάμι καβουρντισμένο καρύδια χοντροκομμένα ινδοκαρυδο σπόρια ροδιού σταφίδες[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.gr