γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπανοφι χωρίς βρασιμο | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρονεφρι Βοτκα Πορτοκαλι

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά για 4 άτομα:



  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
  • 6 πορτοκάλια
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα λουΐζα
  • Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
  • 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
  • 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι πάπρικα


Εκτέλεση:


  • Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα χαράζουμε ελαφρά κατα μήκος με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε φέτες (μισοφέγγαρο) αφού πρώτα έχουμε κρατήσει το ξύσμα του και στύβουμε τα υπόλοιπα 5 πορτοκαλια.
  • Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα.
  • Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα (φλαμπε) και αφήνουμε να σβήσει από μόνη της η φωτιά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού* μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
  • Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο προκειμένου να δέσει και να αρωματίσει την σάλτσα μας.
  • Aφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να έχει μελώσει το ψαρονέφρι με μια παχύρευστη σάλσα πορτοκάλι.**


Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

*Στην παραλλαγή προσθέτουμε και το βύσσινο με το ακτινίδιο.

**Χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο ψήσιμο και δυνατή φωτιά στο τσιγάρισμα και περίπου 20 λεπτά ψησίματος προκειμένου να μην σας προκύψει ενα νερόβραστο κρέας. Στην περίπτωση που δεν σας δένει η σάλτσα, προσθέστε λίγο ακόμα βούτυρο ή κορν φλαουρ.

Απολαύστε το με Σανγκρία συνδυάζεται μοναδικά.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • πορτοκάλι
  • ρύζι
  • βύσσινο
  • πάπρικα
  • βοτκα
  • ψαρονέφρι
  • κομπόστα
  • δενδρολίβανο
  • ακτινίδια
  • κορν φλάουρ
  • λουΐζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • πατάτα
  • πορτοκάλι
  • ρύζι
  • βύσσινο
  • πάπρικα
  • βοτκα
  • ψαρονέφρι
  • κομπόστα
  • δενδρολίβανο
  • ακτινίδια
  • κορν φλάουρ
  • λουΐζα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία