μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | banoffee με καραμελα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πασχαλιατικο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Οδηγίες:

  • Αν το ταψί είναι μεγάλο μπορείτε να βάλετε κι ένα ολόκληρο αρνί διαφορετικά όλο το στέρνο του αρνιού ή κατσικιού
  • Παίρνετε πολλά φρέσκα κρεμμυδάκια (για μεγάλο ταψί περίπου δέκα πέντε ματσάκια, για μικρό ταψί περίπου οκτώ), τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε σιγανή φωτιά με λάδι να αχνιστούν και στη συνέχεια να μαλακώσουν καλά
  • Ζεματίστε τη συκωταριά του αρνιού και την κόβετε σε κομματάκια
  • Επίσης αν έχετε έντερα αφού τα πλύνετε και τα ζεματίσετε τα κόβετε κι αυτά σε μικρά κομματάκια
  • Δεκτά και τα ψαχνά και το μυαλό του κεφαλιού του ζώου (μέχρι τώρα εκφράσατε μόνο λίγα από τα φιλοζωικά σας αισθήματα!!!)
  • Για να σας φύγουν οι τύψεις πάρτε τώρα δύο ματσάκια μαϊντανό, δύο ματσάκια άνηθο και δυόσμο και κόψτε τα όπως στις σαλάτες
  • Ήρθε η ώρα του ζώου. Αφού το καθαρίσετε (εγώ το προτιμώ χωρίς το κεφάλι να μη βλέπω το βλέμμα του !!!), το αλατοπιπερώνετε το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με κόκκινο πιπέρι
  • Στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα προηγούμενα υλικά (κρεμμυδάκια ζεματισμένα, συκωτάκια κλπ, έντερα, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λάδι, κόκκινο πιπέρι, λίγη σάλτσα και ρύζι Καρολίνα ή γλασέ (μισή φλυτζάνα για το μικρό ταψί, μία για το μεγάλο)
  • Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε το ζώο που το έχουμε ήδη τοποθετήσει στο ταψί, αν θέλουμε το ράβουμε, δεν είναι απαραίτητο, φροντίζοντας να περισσέψει γέμιση, την οποία τοποθετούμε γύρω στο ταψί
Σημείωσεις:
  • Στο χωριό ή αν το ψήσετε σε χτιστό φούρνο τοποθετείτε επάνω κεραμίδες ή αλουμινόχαρτο. Εγώ δεν τοποθετώ τίποτα, το ξεφουρνίζω όμως μόνο αν η γέμιση δεν έχει καθόλου υγρά παρά μόνο λάδι και έχει αποκτήσει από πάνω μία κρούστα
  • Μην τρομάζετε δεν είναι περισσότερο δύσκολο από κάποια άλλα φαγητά (π.χ. στιφάδο) αλλά είναι τόσο εύγευστο που θα αποζημιώσει πλήρως τα αιμοβόρα ζωοφιλικά σας αισθήματα
  • Αλήθεια, γιατί το ελληνικό Πάσχα είναι συνδεδεμένο με τόσες πολλές βαρβαρότητες (σούβλισμα αρνιού, βεγγαλικά κ.λ.π);

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αρνί
  • μαϊντανός
  • συκώτι
  • δυόσμος
  • ρύζι
  • άνηθο
  • γλάσο
  • εντεράκια
  • κατσίκι
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΟχι
  • Με μοσχάριΟχι
  • Με χοιρινόΟχι
  • Με κιμάΟχι
  • Με πουλερικάΟχι
  • Με κουνέλιΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αρνί
  • μαϊντανός
  • συκώτι
  • δυόσμος
  • ρύζι
  • άνηθο
  • γλάσο
  • εντεράκια
  • κατσίκι
  • καρολίνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Επικοινωνία