banoffee | banoffee συνταγή | black forest συνταγή | μπανοφι αργυρω | μπανοφι γλυκο αργυρω | γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | banoffee αργυρω | banoffee pie συνταγη
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Παπια γερουσιαστων

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 1 πάπια 1700 γρ.
  • ματζουράνα
  • αλάτι


Για τη γέμιση:
  • συκώτι πάπιας
  • 100 γρ. καπνιστό χοιρινό μπούτι
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 500 γρ. μήλα
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι


Εκτέλεση
  • Πλένουμε το συκώτι της πάπιας, το ζαμπόν και τα κρεμμύδια και καθαρίζουμε τα μήλα.
  • Κόβουμε 2 μήλα σε μικρά κομμάτια και τα θερμαίνουμε για 3-4 λεπτά σε μια σκεπαστή κατσαρόλα. Μην ανοίγετε άσκοπα το καπάκι γιατί φεύγουν οι υδρατμοί που γίνονται από το χυμό των φρούτων και είναι απαραίτητοι για το ψήσιμο των μήλων χωρίς νερό.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα ξεφλουδισμένα μήλα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Τρίβουμε με ματζουράνα το εσωτερικό της πάπιας, βάζουμε τη γέμιση και ράβουμε ή στερεώνουμε κάπως το ανοιχτό μέρος της πάπιας για να μη χυθεί έξω η γέμιση.
  • Ροδίζουμε σε ένα σκεύος την πάπια από όλες τις πλευρές για 7 λεπτά περίπου, αφαιρούμε το λίπος που βγαίνει, τοποθετούμε το καπάκι και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά επί 30 λεπτά.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά την πάπια, ξαναβάζουμε το καπάκι και σιγοψήνουμε ακόμη μια φορά επί 30 λεπτά.
  • Από το φόντο του ψητού παρασκευάζουμε τη σάλτσα.




Υλικά για τη σάλτσα ψητού:
  • χυμός ψητού
  • 1/8 λίτρο νερό
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
  • 1/8 λίτρο ξυνή αφρόκρεμα
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
Διαλύουμε το ζωμό του ψητού με νερό. Αναδεύουμε αλεύρι, το βράζουμε μια στιγμή με το ζωμό και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Επειδή ο λίγος ζωμός που βγάζει το ψητό, είναι πολύ αρωματικός, μπορούμε να τον αραιώσουμε με λίγο νερό ακόμα.

Σημείωση:
Οταν έχουμε μαγειρέψει το ψητό με κρεμμύδια, ντομάτες κλπ. μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε το αλεύρι για να πήξουμε τη σάλτσα, αρκεί μόνο να περάσουμε από λεπτό τρυπητό το ζωμό. Το αλεύρι για πήξιμο οπωσδήποτε δε μας χρειάζεται, όταν αντί για νερό χρησιμοποιήσουμε ξυνή αφρόκρεμα.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • μήλο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • αλεύρι
  • ζαμπόν
  • χοιρινό
  • συκώτι
  • πάπια
  • λίπος
  • μαντζουράνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία