Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Το καϊμάκι
Το όλο θέμα στον εσπρέσσο είναι να καταφέρετε να φτιάξετε το
καϊμάκι του. Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ . Δεν είναι
σαν τον ελληνικό που και να μην σας πετύχει το καϊμάκι θα τον
πιείτε. Ο εσπρέσσο απλά δεν πίνεται χωρίς το καϊμάκι, είναι σκέτο
νεροζούμι.
Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να έχετε εσπρεσσιέρα και όχι
αυτά τα πολυμηχανήματα που σε ξυπνούν το πρωΐ φτιάχνοντας γαλλικό,
εσπρέσσο, καπουτσίνο και ότι άλλο εξάρτημα έχουν σκεφτεί να βάλουν
επάνω.
Δεν έχει νόημα να πάρετε πολυσυσκευή, γιατί απλά στο τέλος μόνο
γαλλικό θα καταλήξετε να πίνετε μια που ο εσπρέσσο θα σας βγαίνει
απαίσιος. Για να πιείτε εσπρέσσο της προκοπής, θέλετε μηχάνημα που
να βγάζει τον ατμό με μεγάλη πίεση. Ρωτήστε πριν πάρετε συσκευή
πόσες ατμόσφαιρες βγάζει και αν είναι ικανοποιητικές για να κάνει
καϊμάκι. Αλλιώς, προτιμήστε μεγάλες καφετέριες πχ. Flocafe που
έχουν ειδικά μηχανήματα με μεγάλη πίεση και φτιάχνουν ωραίο
εσπρέσσο/καπουτσίνο.
Επιλογή ποικιλίας
Ας πούμε πως έχετε καλή συσκευή για εσπρέσσο. Παίζει ρόλο τι
ποικιλία καφέ θα διαλέξετε και πώς θα αλεστεί (αν θα τον
χοντροκόψουν, ή αν θα είναι ψιλοκομμένος). Αν δεν γνωρίζετε από
ποικιλίες, πειραματιστείτε.
Μια εύκολη λύση είναι να πάτε στα Coffeway που έχουν πολλές
ποικιλίες και θα βρείτε σίγουρα κάτι της αρεσκείας σας.
Πείτε στο μαγαζί ποια εσπρεσσιέρα έχετε για να σας κόψει τον καφέ
στον τύπο που ταιριάζει στη συσκευή σας.