Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Πιτάκια με μιζίθρα κρητικά Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για το ζυμάρι 1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο 1 αυγό 2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται το απόγευμα του Μ. Σαββάτου για να εμπλουτίσουν το αναστάσιμο δείπνο και το λαμπριάτικο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά: Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι νερό 1 λεμόνι (το χυμό) 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι Για τη γέμιση χρειαζόμαστε 1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή είναι μιας φίλης μου - γνήσιας κρητικιάς - που γνώρισα μέσω facebook! Υλικά Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 3 κιλά αλεύρι. 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για την ζύμη. 1500 γρ.αλεύρι σκληρό η για τσουρέκια 1 κύβος νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξηρή μαγιά 1και1,5 κούπες νερό ζεστό το οποίο έχετε βράσει μαζί με[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά για το ζυμάρι 1 κιλό και λίγο παραπάνω αλεύρι σκληρό η για όλες τις χρήσεις 1/2 ποτήρι νερού λάδι ελαιόλαδο 1 αυγό 2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 2 κύβοι νωπή[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά για την ζύμη. 1500 γρ.αλεύρι σκληρό η για τσουρέκια 1 κύβος νωπή μαγιά η δυο φακελάκια ξηρή μαγιά 1και1,5 κούπες νερό ζεστό το οποίο έχετε βράσει[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣήμερα λοιπόν θα κάνουμε καλιτσούνια, αλλά όχι γλυκά, όπως είναι τα ανεβατά, και τα λυχναράκια. Θα κάνουμε αλμυρά Πασχαλινά καλιτσούνια, τα οποία συνηθίζουν να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατά Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά, νοστιμότατα και πανεύκολα Υλικά: Υλικά για τη ζύμη 3 κιλά αλεύρι 3 ποτήρια ελαιόλαδο 4 αυγά 3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΜεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα σε κάθε νοικοκυριό, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι στα φόρτε τους. Κάθε τέτοια εποχή οι μυρωδιές[...]
Πηγή: bostanistas.grΝηστεία ναι, αλλά γιατί; Θρησκευτικό καθήκον για κάποιους, συνέχιση της παράδοσης ή ευκαιρία για αποτοξίνωση για άλλους αλλά κυρίως μεγάλη απόλαυση[...]
Πηγή: bostanistas.grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ θεία μου η Χ., η αδελφή του πατέρα μου, ήταν πληθωρικός άνθρωπος , αυτό που λέμε large στη σύγχρονη ελληνική. Πληθωρική στα αισθήματα, στην αγκαλιά, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα καλιτσούνια αυτά φτιάχνονται για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr