Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 110 συνταγές
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη Μισό λίτρο νερό Χυμό από ένα λεμόνο 5,6 κόκκους μαστίχας ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι λάδι[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΈνα ταψί μπακλαβάς ψήνεται στο φούρνο μου και ανυπομονώ να το γευτώ και να σας το περιγράψω! Μην σας φαίνεται δύσκολο, τελικά είναι πολύ εύκολο και απλό να[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΛοιπόν το ξέρω πως πολλοί έχετε ανησυχήσει για την απουσία μου. Έχω πάρει πολύ γλυκά μέηλ από αναγνώστες και κάποιοι άφησαν και σχόλια στο μπλογκ ρωτώντας τί[...]
Πηγή: foodjunkie.euΣτο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 1 ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 1/2 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1/2 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ 1 ΦΛ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 1 ΦΛ. ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ 1/2[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grH Σεφ Ντίνα Νικοάλου μας δίνει μια ξεχωριστή συνταγή που παντρεύει το πιο νόστιμο γλυκό της ανατολής με τη σοκολάτα. Τραγανοί, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΜια συνταγή για μπακλαβά αλλιώτικη ως προς το τύλιγμα σας παρουσιάζω σήμερα. Συνταγή που συναντάμε σε χωριά της Ηπείρου όπου το άνοιγμα φύλου και ο χειρισμός[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΓια το φύλλο: 2 κιλά αλεύρι 4 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο λίγο αλάτι για τη γέμιση: 1 κιλό λεπτοαλεσμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδες 1 κουταλάκι του[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΣήμερα σας κερνάω έναν πεντανόστιμο μπακλαβά από τα χεράκια της Ελένης, που μας τον έστειλε στο γραφείο για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚαλημέρα σας! Τί λέτε είστε για ένα φύλλο σπιτικό που μπορούμε πολύ εύκολα να το ανοίξουμε τόσο λεπτό ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για σιροπιαστά γλυκά όπως ο[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά ταψιού! Νοστιμότατο και ευπαρουσίαστο, εορταστικό και πάντα επίκαιρο, συναρπάζει οπτικά και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο έχω πει κι άλλες φορές πως το " καλό " γλυκό των ημερών για μένα ήταν πάντα ο μπακλαβάς. φούρνος της Καλμούκαινας απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό μέσα[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΚαλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κατερίνες!!!!!! Πολύχρονες και Ευτυχισμένες!!! Σήμερα με αφορμή την μεγάλη αυτή γιορτή, ( αλλά και την δική μου[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr1 κουτί φύλλο για μπακλαβά 2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα 1 φλυτζάνι φυστίια αιγίνης αλεσμένα 1 φλυτζάνι καρύδι αλεσμένο 4 κουτ. τσαγιού κανέλλα 3 κουταλιές[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα 3 κουταλιες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑπο τους καλυτερους μπακλαβαδες για τις ημερες των εορτων, με υπεροχο αρωμα φρεσκου βουτυρου και μπολικο σιροπι βυθισμενο μεχρι μεσα θα απογειωσει τον καθε[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr