Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 39 συνταγές
Υλικά: 2 πακ. φύλλο κρούστας 1 κιλό καρύδι χοντροαλεσμένα 2-3 κ.σ. ζάχαρη 1-2 κ.σ. γαλέτα 2-3 κ.σ. κανέλα (σκόνη) Σιρόπι 6 κούπες ζάχαρη 4 κούπες[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 κιλό φύλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα 1/2 κιλό καρύδια 1 φλ. φρυγανιά 1 φλ. αραβοσιτέλαιο 1/2 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο 1 πρέζα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grYλικά: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 φλ. ζάχαρη Λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ βούτυρο γάλακτος Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια) Για το σιρόπι 1 κιλό[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ σε σκόνη. Βουτυρώνουμε μία φόρμα καρδιά και κόβουμε τα[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΥλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 κιλό καρύδι (χοντροκομμένο) 700 – 800 γραμμάρια βούτυρο πρόβειο Κανέλα – Γαρύφαλλο Σιρόπι 1 1/5 κιλό ζάχαρη 1[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά: 1 κιλό φύλλα μπακλαβά 250 γρ κανταίφι 1 φλ. τσαγιού λάδι σπορέλαιο Για το σιρόπι: 1500γρ νερό 2200γρ ζάχαρη 1/2 λεμόνι Για τη γέμιση: 1 κιλό καρύδια[...]
Πηγή: suntagesnikoulas.blogspot.grΥλικά 500-600 γρ φύλλο κρούστας 250 γρ αμύγδαλο άψητο 250 γρ καρύδια 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκού κανέλα Βιτάμ ή βούτυρο για τα φύλλα Τρίβω[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ΓΙΑ ΤΟ[...]
Πηγή: yumyum.grΝόστιμο, όχι μόνο εποχιακό γλυκό, αλλά και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 κούπες ζάχαρη λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό φύλλο κρούστας 200 γρ. κάστανα βρασμένα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα βούτυρο λιωμένο λίγο κανέλα λίγο γαρύφαλλο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1200 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: ucook.gr/cookγια το σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού βανίλια για το μπακλαβά: 1 κιλό φύλλο 1 κιλό καρύδι κοπανισμένο 1 κουταλιά της[...]
Πηγή: sidagi.grΥΛΙΚΑ 1κιλο φυστικια αιγινης χοντροαλεσμενα 2 φλυτζ καλο βουτυρο 1 κιλο φυλλο ψιλο ΣΙΡΟΠΙ 2 φλυτζ,μελι 3 φλυτζ ζαχαρη 3 φλυτζ νερο 1 κοματι κανελα 2-3[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κουτί φύλλο για μπακλαβά 2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα 1 φλυτζάνι φυστίια αιγίνης αλεσμένα 1 φλυτζάνι καρύδι αλεσμένο 4 κουτ. τσαγιού κανέλλα 3 κουταλιές[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥγιεινός και νηστίσιμος με πολίτικη γέυση. Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. καρύδια 1 κιλό φύλλο κρούστας 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 3 κ.σ. ζαχαρη 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤέλειος μπακλαβάς με φυστίκια Αιγίνης και άρωμα βουτύρου. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό φύλλο κρούστας 1 κιλό φυστίκια χοντροαλεσμένα 3 κ.σ. κανέλα 1 κ.σ. γαρύφαλλο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπακλαβάς με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο! Νηστίσιμος και νοστιμότατος! Τι χρειαζόμαστε: 450 γρ. φύλλο 1 ποτήρι ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 200 γρ. τριμμένο καρύδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 40 φύλλα κρούστας 500γρ. βούτυρο Lurpak ... 300γρ. φιστίκι Αιγίνης Υλικά για το σιρόπι: 650γρ. ζάχαρη 400γρ. νερό 80γρ. γλυκόζη 3-4 φετες λεμονι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr